|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Občutek krivde za brezveze?!
15.5.2008 12:33:43   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

A to ni dost pošteno??

Ja, Maruška, itak da je. Ampak če je mama še nekaj dodatno hptela in je to zadevo podražilo za 50 evrov, kar ni ena malenkost, bi ji to mož moral povedat. Za ostali znesek sta bila namreč že dogovorjena.

No to pa ja. Samo imam občutek, da je mama to namenoma izpeljala preko hčerke, ker jo je navajena izkoriščati. Al pa se ji zdi znesek za aranžiranje previsok (no tudi meni se zdi - samo to žal težko vemo, ker ne poznamo podrobnosti).

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 26
15.5.2008 12:55:21   
Rožica I
Po moje je zelo težko trgovat ali nasploh ravnat z denarjem, če si čustveno vpleten.
Težko je tašči kaj kasirat, če ti drugače toliko nudi. Je pa precej preračunljivo od nje, da se spušča v takšne dogovore.
Jaz moji mami ne bi mogla nič kasirat, samo ona se tudi ne bi spuščala v take biznise.
Verjamem, da ni lahka situacija, in dam ti edino prav, da si se potegnila zase user posted image , saj če je tako kot praviš, je bil že skrajni čas.

ROŽICA

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 27
15.5.2008 14:44:20   
Anonimen
Hm, a si mogoče pred kratkim že pisala o izpadu svoje mame? Me tvoje pisanje spomni na eno drugo sporočilo.

Pri denarju se vse konča, pravi en star in zelo pameten rek. Samo ne razumem vseeno, kaj ima ta znesek s tem, da naj bi bila ti slaba hči in podobne izjave. In da zdaj noče zaradi take bedarije kontaktirat s tabo, je to zelo otročje. Če se nekaj zmeniš, se zmeniš. Samo, veš, meni se ne bi dalo kregat. Nesla bi ji darilo direkt pred vrata, sama bi krila vse stroške, pa naj potem dela z njim, kar hoče. Če se dogovorjenega noče držat, uredu, ampak za uslugo jo ne bi nikoli več vprašala, niti jih ne bi izpolnjevala. Nikoli. Jaz si zapomnim, grem   prek tega, se ne držim zamer in lahko normalno komuniciram, ampak nekje odzadaj je vedno en ptiček, ki me opozarja, da sem se v neki točki opekla in tega ne naredim več.

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
15.5.2008 19:47:08   
ONE
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Samo ne razumem vseeno, kaj ima ta znesek s tem, da naj bi bila ti slaba hči in podobne izjave. In da zdaj noče zaradi take bedarije kontaktirat s tabo, je to zelo otročje. Če se nekaj zmeniš, se zmeniš. Samo, veš, meni se ne bi dalo kregat.

To je tudi mene najbolj prizadelo,saj me je spet uporabila zato,da je svojo jezo sproščala na meni.Tudi meni se zdi otročje,ampak kot sem že prej omenila v drugem postu,tako ona pač funkcionira.Sem pa bila dobesedno potegnjena v kreg.Vem,vedno morata dva bit za prepir..

ONE

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
15.5.2008 22:13:58   
Anonimen
Sedaj pa je počilo in očitno je to lekcija za vse nas.

on pa pravi,da bo čez 10 dni že vse pozabljeno in bodo tako kot prej normalno tekli odnosi med nami.

Kaksna lekcija? Mama je verjetno spet nasla priloznost, da manipulira s tabo in nereseni dogovori oz. nedogovori okrog denarja ustvarjajo idealen teren za to.

JA, odnosi bodo normalni, beri mama bo spet manipulirala s tabo.

(odgovor članu ONE)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
15.5.2008 22:20:32   
Anonimen
Tudi meni se zdi otročje,ampak kot sem že prej omenila v drugem postu,tako ona pač funkcionira.Sem pa bila dobesedno potegnjena v kreg.

Tako funkcionira, ker te potegne za sabo. Zakaj se pustis? Kaj bos izgubila, ce ne bos ugodila njenim pricakovanjem?

(odgovor članu ONE)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
16.5.2008 0:02:33   
kew kew
Se opravičujem, ker si nisem točno zapomnila zneskov...
Pri vsem tem mi pa res ni jasno, da nekdo (tvoja mati), ki očitno ima toliko denarja, da Nekomu podarja stvar v vrednosti 700 evrov (pustimo zdaj, koliko dejansko plača glede na ta 50 % popust), zakomplicira pri 50-ih evrih???? Haloooo? In to za ceno krega, slabih odnosov in vsega, kar bo to povzročilo.
Madonca, saj je menda vedela, da ji je dal fuuuull popusta???
In zakaj bi nekaj naredil zastojn? No, saj je, polovico  je naredil popolnoma zastojn, a ni to dovolj????
Ne sodim rada, ampak obnašanje tvoje matere in računanje je pa na psu.

Drži se in čim manj se sekiraj!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
16.5.2008 0:12:32   
karmy
jaz bi na tvojem mestu prodala tisto darilo nekomu ki ga bo res cenil in vesel bo bil da bi mu tvoj mož dal 50% popusta... 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu kew kew)
Neposredna povezava do sporočila: 33
16.5.2008 6:22:42   
ONE
Hvala vsem za odgovore in vzpodbudo!
Tudi jaz razmišljam podobno kot večina prisotnih na tej temi,zato sem precej pomirjena.
Hudo mi je pa vseeno za mater,ker vem da se sekira(čeprav ne zaradi sebe,ampak zaradi mojega ravnanja).Hudo mi je zanjo,ker ne spregleda,kaj počne že vse življenje user posted image .Meče si pesek v oči in zelo uspešno sama sebi laže,vem pa,da dolgoročno to ni dobro zanjo.

ONE

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
16.5.2008 7:18:31   
srki
Ti kar vejamem, da se počutiš glupo. Vendar, pogovorita naj se onadva sama, brez tebe. Če pa sta oba tako trmasta, pa ne vem. Tvoj mož bi pa, po mojem, res lahko mami povedla, koliko stane dodatno okraševanje al kaj že.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 35
16.5.2008 14:27:13   
tehnofil
Mož ima SP. Od tega živite. Lahko ji pride zastonj pokosit travo, zamenjat rolete, nikakor pa se ni pametno, da bi dejavnost, ki je njegov kruh šenkoval. Čisti računi - dobri prijatelji, zato je prav, da je izkazal račun.

Še posebej pa povej mami, da to ni zanjo, ampak je to darilo, ki ga ona želi nekomu dati. Zato naj da darilo ona in naj ne pričakuje, da naj bi ga dal tvoj mož. Ko pa bo takšno darilo zanjo osebno, ga pa bo ona dobila zastonj. Ne pa zastonj za druge.

(odgovor članu ONE)
Neposredna povezava do sporočila: 36
16.5.2008 15:00:26   
Skratek46
Tvoj mož ima čisto prav...to je to. Ti maš pa čudno mamo jst pa čudnega očeta...lih za skupi...hahahaha. Ne sej še dobro, da se lahko smejim na take bedarije-mogoče ti bo lažje če ti povem, da sama že 5 let molim boga da se kaj poštela v uni nori glavi od očeta,pa je vedno znova kako novo razočaranje. Zakaj toliko vplivajo na nas???ne vem-to res niti sama ne razumem, da se ne morem sprijaznit s tem da je čudn...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 37
16.5.2008 15:01:42   
metuLJchy
glede na to da kakor sem razbrala gre za darilo za tretjo osebo in je znesek popusta visok (sklepam da znesek ki naj bi ga mama plačala pokrije zgolj materialne stroške) se mi z mamine strani takšno obnašanje ne zdi ravno fer, še posebej če se je s tvojim možem že vnaprej zmenila za plačilo. Če je želela zastonj bi to takrat povedala.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 38
16.5.2008 22:48:29   
amaya
Pa sej ne morem verjet, kar berem...za roj. dan hladilnik,ker gleda SVOJE vnuke? pa sej to bi ji moralo biti v veselje...noro...ne res jaz tega ne razumem...dejte me razsvetlit...user posted image Jaz sem bila kot mahjna vsak vikend pri mojih nonotih, ker sem si jaz tako želela in njim je bilo tudi v redu. Moj nono je celo na kavču spal, da sva s sestro spali z nono...pa nismo ji enega hladilnika kupili...še zelenjavo sva dobili za domov...pa za kaj so potem straši, če ne za to, da pomagajo svojim otrokom...ne glede na starost. Ma da je moja mama to, bi ji napela ene dve. Poleg tega bi ji pa še dodala, da je moj, namesto da bi bil z otrokom, njej darilo delal. Pa še to darilo za neko tretjo osebo, ki s familjo nima nobene veze...noro ej...ne res mi je tema v glavi...dejte me razsvetlit user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 39
17.5.2008 8:16:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Ampak 50 evrov za dodatno aranžiranje je pa res kar precej, a ni? Če sta prej prišla skupaj glede zneska, potem bi moral tvoj mož mamo na teh 50 evrov opozorit, ker to pa res ni malo denarja. To je njegova napaka.

Če pa je pričakovala, da ji biste darilo za nekoga tretjega v vrednosti 250 evrov kar podarili, pa je njena napaka.

Točno tako. Po drugi strani pa če bi bila ta zadeva za njo, bi še razumela zakaj se zdaj drži, tako pa je to, kot razumem darilo za nekoga tretjega.

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
17.5.2008 9:22:42   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: ONE

Hvala vsem za odgovore in vzpodbudo!
Tudi jaz razmišljam podobno kot večina prisotnih na tej temi,zato sem precej pomirjena.
Hudo mi je pa vseeno za mater,ker vem da se sekira(čeprav ne zaradi sebe,ampak zaradi mojega ravnanja).Hudo mi je zanjo,ker ne spregleda,kaj počne že vse življenje user posted image .Meče si pesek v oči in zelo uspešno sama sebi laže,vem pa,da dolgoročno to ni dobro zanjo.

Vidiš, tu je napaka. Ko boš dojela, da so drugi sami odogovrni za svoje življenje, čeprav vidiš, da ne živijo prav, ti ne bo tako hudo kot ti je sedaj in ne boš več požirala takega sranja.

Ona točno ve, kaj dela in tudi če si meče pesek v oči ve, da to počne. Ampak to je njena odločitev, tako bo živela in ne ti ne nihče drug ni na poziciji, da bi jo spremenil. Ljudi se ne da spreminjati, mi se lahko prilagodimo njim. Ker pa je ta situacija taka, da se ti temu ne moreš prilagajat, kar je logično, ker redko kdo bi bil res rad krivec za vse in človek, na katerega se zdira, se ne smeš in ne moreš sekirati, če je tvoja mama taka, kot je. Sicer jaz to tebi pišem, pa imam probleme s svojim očetom, pa bi si mogla tudi prebrati, kaj ti pišemuser posted image , ampak to samo pokaže, da je treba ogromno na sebi narediti, da to pri sebi popraviš.

Pri sebi sem ugotovila, da sem začela boljše živeti in imeti tudi boljši odnos (v začetku z mamo, z očetom je šlo težje), ko sem se otresla občutka, da sem hčerka (ker sem sedaj tudi sama mama) in ko sem jima tudi dopovedala, da se ne moreta z mano pogovarjati kot s kako najstniško hči, ker sem sedaj (pri tridesetih) odrasla oseba s svojim življenjem in svojo familijo in da pričakujem, da to sprejmeta. Še vedno so kaki izpati in tiha izsiljevanja na račun odnosa starš-otrok, ampak mene to ne gani več tako, kot me je včasih.....

Zato o darilu sploh ne bom debatirala, ker je čisto brezpredmetno. Danes je darilo, jutri je ne vem kaj, pojutrišnjem spet kaj...... Dejstvo je, da moraš mami dopovedati, da tako s tabo ne bo več ravnala in pika! Če tega ne more sprejeti, potem tudi ti ne moreš sprejeti njenega obnašanja, kar pomeni, da si nista kompatibilni in da je potrebno vajino druženje in pogovarjanje spraviti na minimum. Pa ko bo drugič preko tebe kaj hotela, ji samo reči: tu imaš telefonsko številko, pokliči in se zmeni.

(odgovor članu ONE)
Neposredna povezava do sporočila: 41
17.5.2008 11:24:40   
mateyka
Vidiš, tu je napaka. Ko boš dojela, da so drugi sami odogovrni za svoje življenje, čeprav vidiš, da ne živijo prav, ti ne bo tako hudo kot ti je sedaj in ne boš več požirala takega sranja.

res je, da so drugi sami odogovrni za svoje življenje in da se tega večinoma zavedamo. samo starši so ti nekaj najbližjega od rane mladosti in je dostikrat težko aplicirat to miselnost na nekaj na kar si čustveno občutljiv in ranljiv. sej veš, praksa in teorija sta velikokrat v takih primerih 2 pojma user posted image  user posted image  

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 42
17.5.2008 12:15:35   
Skratek46
Starši so pa res neki čudnega-če so dobri, se sami tega ne zavedamo...če so pa gnili, pa se ubijamo zato, da bi to spremenili...Verjemi, da ti ne bo uspelo...meni tudi ni in nikoli ne bo-sam jst sm še bolj prismojena, ker je moj oče hujši od tvoje mame...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
17.5.2008 19:03:51   
Anonimen
Zalostno res,zaradi cesa se tvoja mama spusca tako nizko.Kot je ze ena napisala,darilo je za nekoga tretjega,in ker tvoja mama tako komplicira,bi ga moral prakticno darovati tvoj mozuser posted image .
Mi kar pritisk dvigne,zate pa upam da se bo vse uredilo,pa da bo tvoja mama "spregledala"kaksne vam zganja.

(odgovor članu Skratek46)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
17.5.2008 21:07:39   
klarisima
Žalostno....

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.5.2008 9:24:36   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

Pa sej ne morem verjet, kar berem...za roj. dan hladilnik,ker gleda SVOJE vnuke? pa sej to bi ji moralo biti v veselje...noro...ne res jaz tega ne razumem...dejte me razsvetlit...user posted image Jaz sem bila kot mahjna vsak vikend pri mojih nonotih, ker sem si jaz tako želela in njim je bilo tudi v redu. Moj nono je celo na kavču spal, da sva s sestro spali z nono...pa nismo ji enega hladilnika kupili...še zelenjavo sva dobili za domov...pa za kaj so potem straši, če ne za to, da pomagajo svojim otrokom...ne glede na starost. Ma da je moja mama to, bi ji napela ene dve. Poleg tega bi ji pa še dodala, da je moj, namesto da bi bil z otrokom, njej darilo delal. Pa še to darilo za neko tretjo osebo, ki s familjo nima nobene veze...noro ej...ne res mi je tema v glavi...dejte me razsvetlit user posted image

Jaz tudi ne razumem teh odnosov...
pri nas imamo pa drug problem, .... moja mami vedno razmišlja, kaj bi nam dala,...pa še sama nič nima....

Če bi bila jaz tvoja mama, bi me bilo pošteno sram, darovati na tuj račun...na eni strani nekomu laskati, na drugi pa zažirati...če nekaj naročiš, plačaš.
V tem primeru niti pod razno ne bi popustila materi in bi ji za vedno postavila meje...ampak imam občutek, da boš ti popustila in ta zgodba bo postala del mnogih....(tudi tvoj pravi, da bo čez 14 dni vse po staremuser posted image ). Boš morala v prvi vrsti sama pri sebi razčistiti, kaj sploh hočeš!!!

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 46
19.5.2008 9:34:07   
mika
).Hudo mi je zanjo,ker ne spregleda,kaj počne že vse življenje .Meče si pesek v oči in zelo uspešno sama sebi laže,vem pa,da dolgoročno to ni dobro zanjo.

one, naj ti ne bo hudo za mamo. kot so ti že napisali, je to čista manipulacija. tvoji mami ni nič hudega, njej je tak odnos čist prav, ker ve da te bo spalamudila, ti nardila vest in dobila svoje. če se kdo počuti slabo, si to samo ti, ona ziher ne.

sprejmi jo takšno kot je, da  tak način življenja njej zelo odgovarja in ob tem ne trpi, zakaj bi potem  ti.

sprosti se , darilo prodajta komu drugemu, niti slučajno pa njej. to bo prvi korak, ko ji boš pokazala, da se stabo več ne bo zabavala.

(odgovor članu ONE)
Neposredna povezava do sporočila: 47
19.5.2008 10:35:04   
KOLIBRI
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

,darilo je za nekoga tretjega,in ker tvoja mama tako komplicira,bi ga moral prakticno darovati tvoj mozuser posted image .

Ja, res. A tvoja mama pričakuje, da bo njenim znancem tvoj mož dal darilo?! user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
19.5.2008 11:56:50   
KIKI****
Moj mož ima pleskarstvo.
Pri svoji tašči, tastu-moji mami, očetu vedno vse dela zastonj, račun pove le za material. Ampak mu vedno data nekaj denarja več. Je pa res, da ko rabiva vartsvo se lahko zaneseva nanju, pomagala sta nama pri selitvi, men sta dala avto ko sta kupila novega, tko da sva jima hvaležna.

vsem ostali, ali če je za darilo računa normalno in na koncu doda do maksimum 20% popusta. Konec koncev vsi delamo za to, da nekaj imamo. Ker dela pri stalnih strankah gre vedno popravit zastonj in kak kvadrat manj računa, ampak v trgovini je tud treba polno na blagajni plačat, brez popustauser posted image .

Če je to cena z 50% popustom, potem jaz ne bi popuščala, saj je verjetno tud sam zarad tega imel stroške materiala in konec koncev bi v tem času lahko naredil kako drugo stvar ki bi mu prinesla kaj denarja v žep.

upam da se srečno pogovorite in ohranite dobre odnose.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?