|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kje prijaviti otroka?
14.5.2008 10:21:27   
Mandek
S fantom imava različni stalni bivališči, on sicer ima urejenega še začasnega, kjer trenutno živiva (ampak greva ven), jaz si ga zaradi nesigurnosti in nestalnosti še nisem urejala. Oktobra bom rodila, do takrat bova najbrž našla ustrezno stanovanje z začasnim bivanjem, kjer bi si tudi jaz uredila začasni naslov. Kaj pa najina beba? Že na partnerskih odnosih sem pisala, zakaj jaz ne bi bila prijavljena doma, zato me zanima, kako je v tem primeru z otrokom? Moje stalno bivališče je v drugem kraju, zdravnike, službo in vse imam tu, kjer sva sedaj. Tudi z otrokom bo tako (no, za službo še res ne vemuser posted image ), zato me zanima, kje je najbolj funkcionalno, da ga stalno prijavim?
Vaše situacije, mnenje, izkušnje? Hvala za odgovore in pomoč.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kje prijaviti otroka?
14.5.2008 10:27:16   
Katjuš@
Najbolje je da ga prijaviš, tam kjer imaš ti napisano v osebni izkaznici. oziroma tisti, ki bo, če bo največ potoval z otrokom.

drugače pa je vseeno kje imaš prijavljenega.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.5.2008 10:28:45   
amalija
A ni tako, da ima mali avtomatsko naslov isti kot mamica? user posted image

(odgovor članu Katjuš@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.5.2008 10:29:44   
Anonimen
Mogoče še zdaj to ne pride v poštev ampak pozneje je pomembno kje je otrok prijavljen zato, ker pri tistem pri katerem je prijavljen lahko ima bolniško za nego otroka. V kolikor npr. oče ni prijavljen na istem naslovu ne more koristiti bolniške za otroka.

(odgovor članu Mandek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.5.2008 10:47:55   
NATAŠI
otroček naj bo prijavljen tam kjer je mamica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2008 14:32:58   
aluš
Pred 12-timi leti je bilo tako, da je otrok "sledil" materi. Jaz sem imela stalno preb. prijavljeno še pri starših, ker še nisem ureja papirjev, otroka sem prijavila na prebivališče, kjer sem dejansko stanovala, ko sem šla cca 3 mesece po porodu urejat papirje na občino zase, sem imela tamalega na svojem starem nasovu (pri starših), so rekli, da otrok sledi materi.

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.5.2008 15:21:13   
jerikou
IZVIRNO SPOROČILO: ***Želva***

Mogoče še zdaj to ne pride v poštev ampak pozneje je pomembno kje je otrok prijavljen zato, ker pri tistem pri katerem je prijavljen lahko ima bolniško za nego otroka. V kolikor npr. oče ni prijavljen na istem naslovu ne more koristiti bolniške za otroka.

Tudi midva sva v taki situaciji. Pričakujeva tudi oktobra in sva vsak na svojem naslovu živiva pa na tretjem...
Pa me sedaj zanima tole z bolniško. Otročka nameravava stalno prijavit na partnerjev naslov (ker nekoč v prihodnosti bova na tistem koncu živela) kasneje zaradi vrtca in šole. In če sedaj prov zastopim jaz kot mama ne bom mogla koristit bolniške ker ne bova imela z otročkom istega stalnega bivališča?Kako pa je v primeru, če bi imela z otročkom isto začasno bivališče?A tako pa bi jaz kot mama lahko koristla bolniško?
Hvala....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.5.2008 16:11:19   
kajajaka
midva sva pred dnevi na soc. urejala očetovstvo in sva morala povedati tudi kje bo imel user posted image naslov.
Pa sva partnerjev naslov napisala, moj pa ostane  kot je - zaenkrat... Se ni nikomur zdelo čudno.
Upam, da ne bom potem imela problemov, če bom šla z otrokom sama na morje - ker bova imela v osebni drug priimek in naslov... user posted image user posted image  bi znal bit to problem za kako Hrvaško?

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 14.5.2008 16:12:07 >

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.5.2008 17:05:54   
jajula
Mandek,
a moraš prebivališče prijavit preden se otrok rodi?

kajajaka,
če se otrok drugače piše, moraš itak s seboj nositi kopijo rojstnega lista. tm se pa vidi da si ti mama, tko da pomoje ne bi smel bit panike za čez mejo.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.5.2008 11:07:37   
mojamura
glede na tvojo temo na DIPO bi ti toplo priporočala, da ne prijaviš otroka tam kjer so prijavljeni tudi tvoji starši (tudi ti si tam prijavljena). Svetujem ti, da se prijaviš, dokler si ne najdeta stanovanja, za stalno tam, kjer ima tvoj partner stalno prebivališče in to še pred tem ko boš rodila

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.5.2008 10:43:20   
katra55
jaz sem otroka prijavila na partnerjev naslov sama pa sem bila prijavljena pri starših.
Takoj sem dobila iz UE pošto, da morata biti otrok in mati prijavljena na istem naslovu in da moram naslov spremeniti.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.5.2008 10:44:20   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

glede na tvojo temo na DIPO bi ti toplo priporočala, da ne prijaviš otroka tam kjer so prijavljeni tudi tvoji starši (tudi ti si tam prijavljena). Svetujem ti, da se prijaviš, dokler si ne najdeta stanovanja, za stalno tam, kjer ima tvoj partner stalno prebivališče in to še pred tem ko boš rodila

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.5.2008 11:18:13   
Mandek
hvala za mnejna in info.

Včeraj sva se zedinila, da konec meseca zapustiva to oderuško stanovanje, se za mesec ali dva nastaniva pri njegovi mami in od tam urejava najino stanovanje. No, najbrž vam ni jasno. Nekako sva si prišla gor, da lahko za isti denar, ki ga trenutno plačujeva za najemnino, kupiva manjše stanovanje, ga lepo in prijetno urediva in ko bo vse tipitopi, se vseliva tja, kjer vsi prijavimo stalno bivališče.
Zdej je treba pa samo upat, da zadeva steče in ratauser posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.5.2008 14:06:19   
mojamura
jaz pa upam, da boš to stalno prebivališče uredila še pred oktobrom (saj imaš takrat rok, ali?)

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.5.2008 14:14:01   
Mandek
ja, oktobra imam rok.

Drug teden grem odjavit skupno gospodinjstvo pri nas doma, ker je to celo možnouser posted image

In res srčno, srčno upam, da bo do otkobra že kaj najino...

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

vstajanje ponoči
tinchek1980

Ali vam mož/partner pomaga in namesto vas vstane ponoči, ko dojenček joka?

da, vedno (17%)

da, pogosto (30%)

zelo redko (31%)

nikoli (22%)

Število vseh glasov: 185

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!