Gina
|
Ja, tempo je ubijalski, ljudje so nervozni, nepotrpežljivi in napadalni....kako preživet? Ne vem. Jaz imam ravno tako včasih kak dan, ko se mi zdi nemogoče dohajat življenje samo. Rada sem v službi, pa vendarle sem utrujena, ko pridem domov in tam me čaka še ogromno dela, pa še vsak bi me rad zase. Čist razumem situacijo. Kako rešujem? Ker sem sitna, če ni kolikortoliko urejeno doma, ponavadi delo razdelim, ker sama ne zmorem. Danes npr.po vseh razvažanjih otrok po obveznostih, je sin pospravil kuhinjo po kosilu, hči je šla pomit kopalnico, jaz posesat hišo, moj je delal v delavnici do večera, jaz sem šla pa potem nekaj za svojo dušo naredit, namreč bila sem do večera na vrtu (vmes sem se naklepetala s sosedo, kar mi je tudi pasalo). To jemljem kot sprostitev, uživam zraven. Po mojem je namreč bistvo lajfa, da si vzameš tudi čas za tebi luštne reči, da ne pozabiš nase vmes od samih obveznosti in nepotrpežljivih ljudi. Meni je fajn recimo se tuširat pol ure skup pod vrelo vodo vsak dan, pa si to privoščim, potem mi je fajn se crkljat in to delam. Ne smeš pozabit nase. Po moje je to rešitev. Aja, pa ne smeš vsega opazit. Pol reči ti ne sme biti zelo pomembnih, pa pol pripomb moraš preslišat, pa ljudi moraš jemati za zmedene, namesto za hudobne. Pa vedeti moraš zelo dobro, da nisi bog, da bi lahko vse naredila, zato si moraš odpustit, če česa ne zmoreš, pa četudi je vse nastlano in nenarejeno. Predvsem pa....mislit moraš nase. Aja, še en recept. Kaj rabiš, če si ful sitna, zoprna, da še sebe težko prenašaš? Moža, ki še dodatno spodbuja tvojo sitnobo? A ne da ne? Rabiš nekoga, ki te pomiri. In a veš, tvoj rabi isto in otroci rabijo isto. Če so sitni in zoprni, da še sebe težko prenašajo, rabijo tebe, da jih stisneš k sebi, da narediš točno tisto, kar oni rabijo, da bodo pomirjeni. Zato se splača razmislit, kako je najležje pomiriti vsakega od otrok, kaj kdo rabi, pa kako je najlažje pomiriti moža, kadar pač to rabijo. Ni fajn spodbujat tečnobo s tem, da jih še nahrulimo zraven, saj veš.... Fajn je to ozavestit, je potem lažje v situaciji reagirat, ker potem je vzdušje prec boljše, a ne. Pa delat prec lažje, pa življenje ni več tko gnilo, je bolj sončno.
|