Mijavček
|
Ojla bejbe, mogoče je mal zamorjen naslov, ampak nisem vedla kako naj povzamem kar bi rada napisala. Na moje veliiiko presenečenje, sem šele ta viked izvedela, da se tri (za eno sem vedela že prej) moje dokaj bližnje prijaeljice tudi trudijo zanositi, pa nekako že več kot pol leta ne gre. Presenečena sem bila prvič zato, ker smo si s temi puncami dovolj blizu, da bi si to lahko že prej povedale, pa je ena za drugo "priznala" šele po tem ko sem jaz odprla temo in povedala svoje tegobe, pa imam še najkrajši staž od vseh (junij 2004). Potem sem začela razmišljat, zakaj nam je lažje izlit svoje tegobe npr. na forumu, praktično neznankam, ne pa svojim bližnjim? A ni to ene vrste paradoks? Koneckoncev, bi nam petim (aja, lahko štejem šesto, ki ima isti staž kot jaz, samo, da je 9t nosečka), a nam ne bi bilo lažje, če bi se o temmed sabo pogovarjale in se bodrile, ne pa da smo se v zadnjem letu (to sem šele zdaj ugotovila) skoraj oddaljile ena od druge in vsaka trpele po svoje in same. Pa kaj se z nami dogaja...a še vedno mamo nekje v malih možganih, da je neplodnost sramota?! Al kaj? Sej vem, da je težko spregovorit o tem, ampak s pravimi ljudmi ti je potem lažje, a ni tko? Druga stvar je pa, mislim halooo, 5 mojih prijateljic, vse smo med 28 in 31 let, živimo dokaj blizu ena drugi, in vse imamo/ so imele ežave pri zanositvi. In če prištejem še vse vas drage ringarajice,...ne vem, ampak men to da mislit, da bi mogoče pa naši vsevedni dohtarji lahko obnovili tisto statistiko... v enem letu zanosi 85% parov.... Okoli mene... oprostite samo kakšnih 10%. A ne bi bilo logično preučiti zakaj kar naenkrat toliko več težav z neplodnostjo... tudi časopisi in Tv že govorijo o tem. Kaj pa ve mislite punce. A je treba čakat, pa ne vem kokrat "poskušat " predno se sploh kdo "zrajta" da bi te dal na kakšno preiskavo, ma kaj preiskavo, jaz sem čakala 29 let na svoj prvi UZ, pot tem, ko sem 10 let tulila, da mam premočne in preboleče M, pa mi je bilo strokovno rečeno, da je to NORMALNO. Zdaj, ko so končno ugotovili, da moram na HSG pa laparo pa histeo, pa ne vem kaj še vse, zdaj mi pa vsi govorijo, da je bil ravno to znak, da nekaj ne štima. In potem NE vem, a je treba šparat tam, kjer je kao nacionalni iteres, da se poveča rodnost? Pa še nekaj... jaz načeloma nisem proti splavom, vsaka ženska je gospodar svojega telesa, ampak.... IVF postopki, ki jih krije zavarovalnica so samo 4, .... abortusov imaš pa lahko zastojn... koliko že? aja vsakega !!! Mijavček :muca: PS: Se opravičujem za izlivanje besa na tem mestu, kljub temu pozivam, če ma še katera take nagibe trenutno, naj se mi kar pridruži.
|