|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj lahko dobim odgovor komisije
10.5.2008 12:40:23   
Anonimen
Živjouser posted image ,

zanima me kakšne izkušnje imate glede pritožbe na negativno mneneje komisije. Ne vem ali se naj pritožim. Ker baje potem čakaš odgovor  komisije nekaj tednov. user posted image Tudi ne vem ali naj grem potem delat ali počakam na odgovr komisije.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj lahko dobim odgovor komisije
10.5.2008 14:05:48   
kajajaka
ojla
meni se to dogaja že celo nosečnost - vedno še neke dodatne papirje pošiljam, enkrat smo morali poslati tudi pritožbo.
G. mi je napisala, da bi po njenem morala biti vso nosečnost doma zaradi rizičnosti, moja osebna zdravnica je potem še svoje mnenje dodala in poslala.
Na odgovor sem čakala 10 ali 14 dni. Vmes sem se v službi zmenila, da počakamo. Če bi mi komisija zavrnila, bi šla delat (kolikor bi lahko) in bi za teh nekaj dni dala dopust, sicer, ti pa itak izdajo odločbo z bolniško za nazaj - od dneva, ko so ti jo zaključili...

Jaz bi se pritožila. Če ti ali tvoj zdravnik menita, da nisi za v službo... potem nisi. Otrok naj ti bo vedno na prvem mestu. Komisija pa vedno proba najprej zavrnit, ker oni plačujejo... logika.

Če greš pa delat in čez par dni ponovno ostaneš doma, ker ne gre... pa prvi mesec tvojo bolniško ponovno plača delodajalec - to je za ZZZS super, zate pa najbrž ne, ker te bodo hitro na šihtu grdo gledali..

Pa mislim, da je prvi mesec bolniška 80 % tvoje plače, potem ko ZZZS plačuje pa 90 %... Drage računovodkinje popravite me, če se motim.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2008 17:23:16   
arabela*
ne vzemi me za besedo,ampak kolikor sem slišala,ni več komisije.Če ti tvoj g.ali osebni zdravnik da bolniško,bi kao naj morali odobrit.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2008 18:23:55   
Vali 81
ni res tako še vedno če si več kot 30 dni na bolniški ti potem to mora odobriti komisija

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.5.2008 19:01:28   
Polynesia

Pa mislim, da je prvi mesec bolniška 80 % tvoje plače, potem ko ZZZS plačuje pa 90 %... Drage računovodkinje popravite me, če se motim.

Prvih 30.delovnih dni ti plača firma in je boleznina takšna kot jo imate v firmi, pri nas je recimo 100%, 31.delovni dan in naprej pa je boleznina na strošek države in znaša 90%.

Komisija pa je še vedno, ravno jaz sem jo imela.

Tudi jaz bi se 100% pritožila, tako da kar pogumno.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2008 23:20:56   
Anonimen
Pisala sem 1x pritožbo, odgovor dobila v 4 dneh in podaljšanje za 3 mesece. Problem je bil, ker je ginekolog pozabil napisat popolno diagnozo, zato so kar zaključili. Ti kar pogumno, skoristi svoje pravice.user posted image

(odgovor članu Polynesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2008 8:01:49   
ključek
z bolniško je sedaj tudi tako, da četudi prekineš bolniško, greš v službo in potem, če greš nazaj na bolniško, si spet avtomatsko na zavodu, ker gre za isto bolezen (če si seveda že prej bil preko zavoda). torej, če delaš en dan ali en teden, greš takoj spet na zavod, ne pa preko službe na bolniško. in potem ti pošljejo odločbo, da moraš strogo mirovati doma. zato sem jaz sedaj raje v službi, pa so mi bolniško napisali do 26.5.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2008 10:57:12   
Polynesia
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

z bolniško je sedaj tudi tako, da četudi prekineš bolniško, greš v službo in potem, če greš nazaj na bolniško, si spet avtomatsko na zavodu, ker gre za isto bolezen (če si seveda že prej bil preko zavoda). torej, če delaš en dan ali en teden, greš takoj spet na zavod, ne pa preko službe na bolniško. in potem ti pošljejo odločbo, da moraš strogo mirovati doma. zato sem jaz sedaj raje v službi, pa so mi bolniško napisali do 26.5.

To pa sigurno ne drži!

Itak imam namen jutri nekaj klicati na ZZZS, pa bom še to vprašala, da ne bom kej preveč pametna user posted image !

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2008 11:19:19   
ključek
To pa sigurno ne drži!

Itak imam namen jutri nekaj klicati na ZZZS, pa bom še to vprašala, da ne bom kej preveč pametna !

jaz sem tudi mislila da ne, pa mi je moja zdravnica rekla da 100% drži. jaz sem z bolniško nastopila 9.1. in bila doma do 10.4. potem sem šla v službo, ker pa sem imela probleme, sem z 18.4. ponovno ostala doma. in dobim odločbo od komisije, da imam podaljšano bolniško od 18.4. - 26.5. meni je tud to ful čudn, ker sem bila sigurna, da če samo za 1 dan prekineš bolniško, padeš ponovno v breme službe. pa mi je zdravnica rekla, da če greš za isto bolezen ponovno v bolniško, si avtomatsko pod komisijo. jaz sem z 5.5. začela hoditi v službo, ker sem kar ok in mi je brezveze biti doma, sploh zato, ker na odločbi piše-strogo mirovanje, prepovedani izhodi razen k zdravniku.
če boš jutri klicala, daj prosim vprašaj, pa mi sporoči, ok??!! user posted image
hvala in lep dan.

Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2008 11:24:13   
Polynesia
O hudo, to je pa potem nekaj novega, res nisem vedela. Pa še delam v računovodstvu in se s tem ukvarjam pa res nisem vedela.

Jutri bom prav vprašala a prov pa ti sporočim, to me pa res zanima. Pa koliko časa vmes mora preteči da si spet takoj na zavod.

Ko kaj izvem napišem prav.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.5.2008 11:26:06   
ključek

hvala!! user posted image
ker jaz sem se pa že veselila, da tudi če bom doma, bom v breme službe in grem bolj brez strahu ven, da ne bo kontorole. če si pa na zavodu....nikoli ne veš.

Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2008 11:28:45   
Polynesia
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

hvala!! user posted image
ker jaz sem se pa že veselila, da tudi če bom doma, bom v breme službe in grem bolj brez strahu ven, da ne bo kontorole. če si pa na zavodu....nikoli ne veš.

Te popolnoma razumem, jaz sem trenutno na strošek države in mi tudi piše da moram biti doma, v takem vremenu je pa to naravnost katastrofa. No sej 22.5. grem že v službo tko da bom videla kako bo, ne bi rada bila celo poletje na bolniški, se pravi adijo dopust, v stanovanju pa ne mislim viset pri 40 stopinjah...no edino če bi res morala.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.5.2008 11:12:53   
Polynesia
Evo sem klicala na ZZZS.

me to you s tole zadevico je takole...hmmm, kje če, sploh začet, ma bom poskusila:
Nosečnica mora biti na bolniški toliko časa, da ji še vedno plača firma (ne država), se pravi mora delati enkrat to 30.delovnih dni...nato prekine bolniško za najmanj 9.delovnih dni, in gre delati, nakar po devetih dneh zopet nastopi z bolniško z istim razlogom zadržanosti kot prej. Nato mora firma poslati na ZZZS prošnjo glede te situacije in oni ocenijo in pošljejo odločbo in tako gre lahko nosečnica spet v bolniško in firmi povrne stroške takoj država, tukaj se ne gledajo ne koledarski dnevi, ne delovni dnevi. To je zelo redko so rekli.
Če pa je bila nosečnica toliko časa v bolniški, da je že bila v breme države, potem zgoraj napisano NE VELJA in gre jovo na novo, če prekine bolniško in nato čez recimo 9.delovnih dni zopet nastopi s službo in nato spet bolniško, potem je zopet na breme firme.
Se pravi, zgoraj naveden velja samo pri zadevi, ko je nosečnica v bolniški in je na BREME FIRME.
Upam da sem razumljivo napisala. Če ne pa kar vprašaj.

me to you
se pravi v tvojem primeru to ne velja, ker si že bila nekaj mesecev v breme države!!!

Neposredna povezava do sporočila: 13
14.5.2008 11:26:33   
ključek
me to you se pravi v tvojem primeru to ne velja, ker si že bila nekaj mesecev v breme države!!!

če te prov razumem...........potem jaz ne bi smela biti na zavod, pač pa na firmo?? delala sem 5 delovnih dni, preden sem ponovno nastopila bolniško. joj, kok ta država komplicira.....user posted image

< Sporočilo je popravil Me to you -- 14.5.2008 11:27:39 >

Neposredna povezava do sporočila: 14
14.5.2008 11:44:49   
Polynesia
Če si bila na bolniški in si ŽE bila v breme države potem to ne velja, ona je rekla, da to velja samo v primeru da si v bolniški in si še v breme firme.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?