Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? 10.5.2008 10:21:25
|
|
|
|
pikecpokec
|
Aha. Ni težko, je pa precej dela s čiščenjem zelenjave. Prepražiš na kocke narezano čebulo, dodaš na kocke narezano zeleno ali rumeno papriko in paradižnik. malo dušiš, nato dodaš kocke melancane (prej pusti kocke nekaj časa v cedilu, da odteče grenek sok) in kocke bučk. soliš, popraš, daš zraven eno vejico rožmarina in kuhaš dokler se ti zdi. pride pa precej veliko tekočine, tako da če hočeš bolj ne-tekoče, ga kuhaj v odkriti posodi, da tekočina povre. aja, količin ne vem ker vedno delam ''od oka''. Je pa raratouille res faj zadeva ker ga lahko še zamrzneš, lahko ga daš na testenine, riž, kuskus, kot prilogo k zrezkom, zraven jajca na oko, ali pa ga ješ kar tako, s kruhom. njami!
_____________________________
Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje. Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)
|
|
|
|
RE: Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? 10.5.2008 10:21:33
|
|
|
|
Felicita
|
ja sem, ampak bolj prosto po prešernu. Ampak pride odlično, sploh poleti... sestavine: bučke, paprika (zelena, rdeča in rumena), paradižnik, jajčevci, česen, čebula in provansalske začimbe. Količina je odvisna od količine jedi, ki jo želiš naredit, 'glavna' sestavina so pa paradižniki. Paradižnike blanširaš in jih olupiš, potem narežeš (pa paziš da ne izgubiš preveč soka; če imaš premalo časa jih pač narežeš in zmečeš v posodo, samo potem boste naknadno pobirali lupine ven ). Popražiš česen in čebulo, potem pa dodajaš ostalo zelenjavo, narezano na različno velike koščke (moj vrstni red: čebula, česen, paprika (dušiš 15 min); paradižnik in pol začimb (kuhaš 10 min); bučke in jajčevci (kuhaš do konca pokrito, še 25 min, medtem dodaš še ostanek začimb). Sama sem jo postregla kot juho s kruhovimi kockami (v tem primeru notri pustiš vso vodo, po potrebi še malo doliješ kakšne zelenjavne osnove) ali pa kot prilogo k pečenemu krompirju (potem se reč odcedi oz dušiš odkrito da izhlapi). Lahko jo pa menda ponudiš tudi na popečenem kruhu ali v palačinkah.
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? 10.5.2008 11:01:30
|
|
|
|
nuala
|
Uh, že velikokrat, ena mojih najljubših prilog za k mesu iz žara ( ga jem kar mlačnega oz. hladnega ). Samo otroka ga pa ne marata, ena redkih stvari ( ker ima notr papriko ).
_____________________________
Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.
|
|
|
|
RE: Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? 13.5.2008 19:02:42
|
|
|
|
kaya2007
|
kako olupite paradižnik? jaz ga pol stran vržem, če se ga spravim lupit
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?