Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
uvajanje popoldanske kašice 8.5.2008 7:26:14
|
|
|
|
racman2
|
Imam punčko staro 3,5 mesece, zadnji teden se mi dogaja, da mi zvečer čisto sprazni dojke, ona bi pa še in še jedla, je namreč polno dojena. Včeraj zvečer se je dojila več kot pol ure, štirikrat sem zamenjala strani, pa bi še. Sem mislila namesto, da bi ji popoldan dala prilagojeno mleko, bi rajši kašico kupila npr. od hipa ali milupe za v vodo zmešat in ji dala po žlički. Kaj mislite, ima katera izkušnje s tem? Lep pozdrav
|
|
|
|
RE: uvajanje popoldanske kašice 8.5.2008 9:22:09
|
|
|
|
kristinaj
|
meni se zdi še premala, da bi ji kašice uvajala....jaz bi poskusila z adaptiranim mlekom....
|
|
|
|
RE: uvajanje popoldanske kašice 8.5.2008 9:28:58
|
|
|
|
Spark
|
Mogoče je samo kak poskok rasti. Jaz sem imela podoben problem, samo se ne spomnim koliko je bila stara. In je bila ene tri dni kar veliko priklopljena na dojko. Prav tako kot ti praviš, pa leva, pa desna, pa še kar ni bilo zadosti. Po treh dneh je pa bilo že vse OK. Jaz vem, da sem šla kupit adaptirano mleko, pa sem ji ga en večer dala, pa hvala bogu da ni hotela. Drugi dan pa je že bilo zadosti mleka.
|
|
|
|
RE: uvajanje popoldanske kašice 8.5.2008 11:15:08
|
|
|
|
Solero
|
Moj je tudi v tem obdobju hotel še in še, pa mi jih je izpraznil še pred večerjo. Sem si vzela tri dni in sem ga imela non-stop na dojkah... pa je bil revček še kar lačen. Po treh dneh mučenja je dobil AM, se pošteno najedel in v miru zaspal za celo noč. Od takrat dalje je bil večerni obrok vedno dopolnjen s flaško. Kašice pa so prišle ob svojem času.
|
|
|
|
RE: uvajanje popoldanske kašice 8.5.2008 12:14:37
|
|
|
|
aluš
|
Pri nas je bilo isto. Jaz mleka nisem imela nikoli preveč (še za to da ga je bilo - sicer doočitno dort, ker tamal se je redil prve mecece po več kot kg/mesec), ampak sem morala počivat, pit, jest, pristavljat. V glavnem en teden pred dopolnjenim četrtim mesecem je mleka začelo kronično primanjkovat. Kljub pristavljanju, počivanju, nacejanju. Sem probala z adaptiranim, pa ga mulc ni hotel. Bil pa je lačen, ker je bil sicer priden otrok, je pa ratal na smrt "naješen". Sem bila vsa obupana, kaj bo pa zdaj. Jaz mleka nimam dost, stekleničke po parih dneh mučenja tudi ni sprejel. Pa največja kriza je bila od popoldneva do večera. Tako kot pri tebi. In sem klicala svetovalko za dojenje. Pa mi je rekla, naj dam popoldan za malico banano. Samo banano nastrgano z žličko. Sem probala, tamalček je najprej mal telovadil, ker mora skapirat kako se požira (zato nikar ne misli, da noče, ampaka ne zna). In smo potem ene mesec jedli vsako popoldne banano za malico. Po dopolnjenem petem mesecu sem pa potem začela uvajat še drugo GH. Moj nasvet je torej: banana za premostitev.Saj boš videla, če bo kakšna reakcija. Oz. jaz bi še prej poskusila s stekleničko. Ker če jo bo sprejel,je pri 3,5 mesecih najbrž za kakšen mesec bolje z AM "zaflikat" luknjo. Samo moj jo stekleničke ni hotel. Se je dojil do 13 meseca, nato se je odločil, da se odstavi in čez en teden sprejel stekleničko z navadnim mlekom. Z adaptiranim mlekom mi nikdar ni hotel nič pojest (kašice).
< Sporočilo je popravil aluš -- 8.5.2008 12:16:18 >
|
|
|
|
RE: uvajanje popoldanske kašice 8.5.2008 12:34:18
|
|
|
|
racman2
|
Sem mislila, ko bo stara 4 mesece ji dat kašico po žlički, flaše mi noče sprejet in mi jo je brezveze navajat na njo. Ker se tudi čez dan hoče dojiti na 1,5 uro. Mi je mal preveč, ima pa 6610g in je velika 67cm.
|
|
|
|
RE: uvajanje popoldanske kašice 9.5.2008 8:49:31
|
|
|
|
aluš
|
Ja, seveda, jaz bi ji dala kašico po žlički. Saj mi smo tud to probal, samo naš ni nobene stvari hotel, kar je bilo z adaptiraNIM MLEKOM, TUDI TISTIH KAŠIC NE, KI SO SE MEŠALE Z VODO. sEM IMELA doma celo zbirko, dobro, da je imela sestra par mesecev starejšega , da mi je dajala za probat, jaz pa njej kar sem kupila. Saj pred 10-timi leti, ko sem jaz imela ta prvega, smo z GH začeli pri 4 mesecih, pa ni bilo nič narobe. Tudi sedaj naša pediatrinja pravi, da je različno od otroka. Eni pač prej rabijo še kaj drugega, eni se lahko do 7 meseca samo dojijo.
|
|
|
|
RE: uvajanje popoldanske kašice 9.5.2008 12:46:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Za kašico mislim, da je premajhna, otrok naj vsaj dopolni 4 mesece. Ker je to še obremenitev za organe, tako mi je rekla v pediatrični posvetovalnici. Ponudi ji AM v flaški kot dodatek, če misliš, da ima premalo. lp
< Sporočilo je popravil decembrka -- 9.5.2008 12:47:19 >
|
|
|
| Stran: [1] |
sindarinče bi se vam dohodek zmanjšal za 20%, bi zmanjšali vrednost nakupa igrač za priložnosti kot so rojstni dan, Miklavž, Božiček?da (
58%)
ne, bi varčeval pri drugih stvareh (
23%)
ne (
7%)
ne vem (
12%)
Število vseh glasov: 240Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!