Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik? 8.5.2008 21:52:10
|
|
|
|
picola1
|
Se strinjam s frutko in ostalimi, ki učijo svoje otroke, da se najprej umaknejo in če to ne zaleže, da se šele potem branijo. Med uadriti nazaj in braniti se pa je po moje razlika. Vsaj meni. Braniti se zame pomeni ubraniti se naslednjih udarcev, udariti nazaj pa meni pomeni maščevanje. Ravno zato najprej zagovarjam umik. Aja...ena je omenila glede karakterja otrok. Tiste, ki so bolj plašne sorte je treba sigurno vzpodbujat, da se branijo...tiste, ki pa so bolj pretepači pa obratno...Ne velja za vse isto, najbrž...
< Sporočilo je popravil picola1 -- 8.5.2008 21:53:36 >
|
|
|
|
RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik? 8.5.2008 22:19:09
|
|
|
|
Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija naš se itak do sedaj ni pretepal, ker pač ni v vrtcu in če ga je kdo tepel, je samo butasto gledal se je pa cukaj za igrače, itak, da je vse kao njegovo Tako je pri moji hčerki. Ravno zadnjič je imela eno tako "bližnje srečanje" z eno punčko. Moja prva reakcija je bila, da sem punčki povedala, da to se pa ne dela tako. Potem smo se s starši te punčke hecali, da moja se bo pa tega itak sept. naučila, ko bo šla v vrtec. Definitivno sem za mirno reševanje sporov. Je pa res, da vedno to ni izvedljivo. Najraje bi vidla, da se umakne od pretepačev, če pa to ne zaleže pa naj magari zatuli, da kot je ena napisala, dobi pozornost odrasle osebe.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.5.2008 10:14:10
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik? 9.5.2008 12:45:28
|
|
|
|
kjava
|
No, v glavnem naš je bil vedno bol plašne sorte, so ga vedno punce namahale. Pa to ni blo v vrtcu, ker še ne hodi, ampak, ko smo se pač dobili s kolegi. V glavnem, jaz njega tud učim, da prvi ne sme udarit, vrne pa lahko, ampak če je prehudo, posežem vmes.
|
|
|
|
RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik? 10.5.2008 0:00:08
|
|
|
|
PinkaPolonka
|
V kolikor gre za vrstnika se ne vmešavam. Preprosto pustim, da se otroci med seboj zmenijo sami. Prepustim se toku in ne posegam vmes (seveda, vkolikor ni nevarno). Tako staršem in otrokom koristi, če pustijo naravi , da uči otroke. Že tako stariš nagonsko preveč ščitimo svoje otroke ter jih poskušamo izoblikovati po naših merilih. Zato zavestno prepuščam, da se otrok predvsem preko interakcije z vrstniki nabira izkušnje. Verjamem, da je lahko samo izkušnja za male ali velike otroke dovolj dober učitelj. Velikokrat se je bolje ustaviti in samo opazovati. Tako en kot drug sinček, sta me že večkrat presenetila z zrelo reakcijo.
|
|
|
|
RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik? 10.5.2008 0:21:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Od mojega pri 3-eh in pol cisto zastopi. Sicer je pa ravno zdaj en dan imel eno tako "pametno". Mi je en fantek rekel danes, da sem gnoj. Aham. To pa ni lepo, je nesramno od njega. Ne smemo to nikomur reci. Ja, vem. Kaj si pa ti naredil? Ja rekel sem mu, da je to grdo, da se tko ne govori in da ne sme nikoli vec prit v vrtec Sicer pa v njegovem vrtcu vzgojiteljice reagirajo na to in skusajo njega in tega fantka, ki ga je enkrat fajn ugriznil do krvi, cimbolj locit - ne sedita za isto mizo, se ne obuvata in oblacita drug poleg drugega itd. Ne recem, da tamal od mojega ne izziva, ker sigurno ni ves pridkan cel cas, ampak ga ne tepe in ne grize do krvi. Se jim da ze maaaaaaaaarsikaj dopovedat pri 3-eh in pol. Kaj pa naredite, ko vas tamal udari? Udarite nazaj? Nasilje rodi nasilje. Aja, sicer se pa v najini al pa prisotnosti mojega z nikomer ne pretepa. In ce bi bila jaz zraven, itak ne bi bila tiho. Predvsem njegovim starsem bi kaj rekla.
|
|
|
|
RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik? 10.5.2008 19:24:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni se zdi umik najslabša možna rešitev. Včasih je uredu, kadar je kdo zaradi neposrednega napada ogrožen, ampak večinoma ni. Treba se je postaviti zase, ker drugače se vedno umikaš, umikaš, umikaš, na vseh področjih življenja, ne le kar se tiče psihičnega/fizičnega nasilja. Jaz sem bolj za to, da se postaviš zase in to skušam učiti tudi našo bejbo. Postaviti se zase z eno mirno in jasno reakcijo, jasno in glasno povedat, kaj zahtevaš in pričakuješ (npr. igračko nazaj, opravičilo) - seveda v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo. Včasih pa se tudi kakšnemu udarcu žal ni možno izognit. Ampak samo, če se braniš, nikoli se ne udari prvi.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Teden otroka®: Otrok – nepopisan listOb letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.