Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Prenehanje s KT in zanositev 6.5.2008 15:08:46
|
|
|
|
evangelie
|
Punce živjo! Oglašam se prvič, prebiram pa vas že kar nekaj časa in sem zvedela že veliko uporabnih stvari. Prosim pa vas za nasvet. S fantom si želiva bebija. Zdaj so se nama uredile zadeve s stanovanjem in službam, tako da ni ovir. Ko sem to omenila ginekologinji, mi je rekla, da moram po prenehanju jemanja KT 3 mesece pri vsakem spolnem odnosu uporablajti kondom, ker se mora v maternici ponovno vzpostaviti naravno ravnovesje (predlagala mi je tudi, da jih jem še 3 mesece, ker grem na dopust šele septembra, da ne bom na morju imela težav z menstruacijo )Tablete sem jemala pb.1,5 leta. Ob prebiranju foruma sem zasledila, da je marsikatera od vas zanosila takoj po prenehanju, marsikatera pa se trudi že kar nekaj časa (držim pesti, da vam čimprej uspe!). In zdaj razmišljam, da če se 3 mesece zdaj pazim, pa mi potem ne uspe še nekaj mesecev...Kaj bi storile ve? hvala za odgovore! Lp
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 6.5.2008 17:25:02
|
|
|
|
estera nina
|
pozdravljena! Če bi bila jaz na tvojem mestu bi počakala, tako kot ti je svetovala G. Ampak ker je pri vsaki ženski drugače, je najbolje da poslušaš samo sebe. Glede na to, da imaš vse poskrbljeno v življenju in tako dalje, lahko načrtuješ otroka. tudi če gresta kam daleč na dopust ni problema, nosečnost ni nobena ovira. na letalo lahko greš brez problema do 36 tedna oz. 6 mesecev. če pa po možnosti še ne boš zanosila do septembra pa še zmeraj obstajajo tablete, ki ti samo prestavijo menstruacijo za teden dni in ne škodijo. upam da sem ti kaj pomagala.
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 6.5.2008 18:39:39
|
|
|
|
Anonimen
|
mnenja ginekologov o tem ali je dobro počakati ali ne so itak deljena. Meni je moja rekla, da je brezveze čakat, ker sedaj tabletke niso več tako močne kot včasih in da ni panike. Jaz se s tem popolnoma strinjam. Mogoče ni treba ravno prvi mesec vsak dan seksat. Poskusita mesec ali dva samo metodo"pazi".
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 6.5.2008 21:47:41
|
|
|
|
lelaval
|
Meni je moja rekla, da je brezveze čakat, ker sedaj tabletke niso več tako močne kot včasih in da ni panike. Meni je moj G isto rekel o tabletah. Sem zanosila takoj prvi mesec po prenehanju, pa me je bilo strah, da bi lahko kaj bilo narobe in me je G potolažil. Lahko pa, da boš 3 mesece "pavzirala", potem pa bo še mesece trajalo, da se "prime". Jaz ti svetujem, da narediš, kot sama misliš, da je prav. Jaz ne bi nič čakala - bi šla kar v akcijo.
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 6.5.2008 21:47:46
|
|
|
|
baja*
|
Midva sva bila 3 mesece po jemanju KT na metodi pazi, pol je pa kr v prvo ratalo! Vso srečo ti želim! Pa dobrodošla na RR!
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 6.5.2008 22:32:54
|
|
|
|
diana_25
|
Jaz sem mnenja, da ne čakaš.... iz lastnih izkušenj ti povem. Z možem se trudiva že skoraj leto dni, pa še nič ni...tak da veselo pa čim prej veselo na delo:):)
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 7.5.2008 15:46:46
|
|
|
|
evangelie
|
Ojla! Hvala za spodbudo, sem se po tihem že odločla, pa sem rabila še nekaj mnenj Ko bo bo, upam pa da ne bo preeeedoolgo...Se mi zdi da same nosečnice pa majhne otročke videvam zadnje čase... Lepo se mejte...
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 7.5.2008 16:37:00
|
|
|
|
_sanja_*
|
Tudi jaz sem zanosila prvi mesec po prenehanju KT z metodo pazi. Zenkrat je vse ok, srček bije, G pa celo sumi na , kar je baje teoretično velika možnost takoj po prenehanju KT. Se mi zdi, da je brezveze čakat toliko časa, nekateri G sploh te pavze ne priporočajo oz. pravijo, da je ne rabiš, ker danes so v KT res majhne koncentracije hormonov. Lahko pa uporabljata metodo pazi še kakšen mesec, čeprav pri nama ni delovala Pa nič zato. Srčno upam, da se bo vse dobro izteklo. Srečno tudi tebi!
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 8.5.2008 9:31:47
|
|
|
|
dusica04
|
lep pozdravček! tudi midva nisva nič čakala...ratalo v prvo...takoj po prenehanju KT. Nič ne skrbi glede pavze...meni je moja G rekla, da ni potrebna pavza. Jutri imam 2. pregled. Upam, da je še vedno vse OK z najino
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 8.5.2008 13:22:06
|
|
|
|
piamaria
|
ola midva sva že v prvem poiskusu naredila odlično ---naloga opravljena uspešno nisva nič čakala ne. Kar v akcijo
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 8.5.2008 21:55:54
|
|
|
|
bojcy
|
Meni je moja G rekla da naj počakm 3 mes. Po 3 mes sem takoj zanosila, ratalo je v prvo, in nato v 7 tednu ss. Tako da jz priporočam da se raje malo pčaka, pa da je potem vse ql, kokr pa da imate poj kakšne probleme. Tudi telo potrebuje nekaj časa, da se opomore.
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 8.5.2008 22:11:14
|
|
|
|
loveforever
|
moje mnenje pa je takšno. so dekleta ki zanosijo kljub jemanju k.t, mislim da niso tablete nevem kakšen strup za dojenčeka ker drgače bi jih po mojem mnenju ukinali ali spremenili. tudi veliko primerov poznam ko so punce zanosile še kljub jemanju k.t pa imajo zdrave otročičke in so imele lepo nosečnost. je pa tako da če ti uspe v prvih 3 mesecih zanosit ( ti iz srca privoščim), ti bo verjetno g. rekla zakaj nisi počakala, če pa boš čakala pše tri mesece in ti še potem eno leto ne uspe, pa boš verjetno malo razočarana. jaz sem začela takoj prvi mesec po jemanju k.t pa mi še ni uspelo, sem pa v 5 poizkusu. kakor koli že veliko sreče lepo nosečnost in tdravega bebija!!!
|
|
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 9.5.2008 9:20:01
|
|
|
|
Raguel
|
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever moje mnenje pa je takšno. so dekleta ki zanosijo kljub jemanju k.t, mislim da niso tablete nevem kakšen strup za dojenčeka ker drgače bi jih po mojem mnenju ukinali ali spremenili. tudi veliko primerov poznam ko so punce zanosile še kljub jemanju k.t pa imajo zdrave otročičke in so imele lepo nosečnost. je pa tako da če ti uspe v prvih 3 mesecih zanosit ( ti iz srca privoščim), ti bo verjetno g. rekla zakaj nisi počakala, če pa boš čakala pše tri mesece in ti še potem eno leto ne uspe, pa boš verjetno malo razočarana. jaz sem začela takoj prvi mesec po jemanju k.t pa mi še ni uspelo, sem pa v 5 poizkusu. kakor koli že veliko sreče lepo nosečnost in tdravega bebija!!!
|
|
RE: Prenehanje s KT in zanositev 9.5.2008 9:21:07
|
|
|
|
Raguel
|
sem prehitro stisnila,hotela sem napisati,da se s tem strinjam
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?