|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zamašen nosek in bruhanje
14.2.2005 15:37:46   
Smeja
Naša 7 tednica ima že nekaj dni zamašen nosek, ki se je danes ponoči še poslabšal. Dvakrat se je ponoči zbudila, ker ni mogla dihati in je na koncu potegnila vse skupaj v grlo in pol seveda kašljala. V nosu ni videti nič, le sliši se, da ima visoko gor nekaj zamašeno, pa tudi ne enako ves čas. Poskusili smo že fiziološko, pa pumpico pa aquamaris, pa ne pomaga nič, nič ne priteče ven, če že kam gre, pol gre v grlo. Vročine nima, mogoče ima malo bolj rdeče očke. Pa malo bolj je razdražljiva, ko pa jo nos ne muči, se pa še vedno le smeje.

Pa danes neverjetno veliko poliva. Oz. poliva vedno (ima GER), ampak danes je pa tega res veliko. Kako veste kdaj gre za bruhanje in ne več za polivanje?

Ima kdo kakšno idejo, kaj še lahko storimo? (Vlažilec smo nabavili že v petek...)

Sem že čisto paranoična ob vseh teh virozah...:(:(:(

Hvala in lep dan!

Smeja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   zamašen nosek in bruhanje
14.2.2005 15:49:05   
Magi*
nimam kake posebne ideje za nosek, razen fiziološke seveda. mislim, da sem na RR enkrat prebrala, da lahko v nosek nakapaš tudi slezove koreninice namočene v vodi (dobiš jih v lekarni). najbrž tudi zaradi noska več poliva, vsaj pri nas je bilo tako. sluz se ji najbrž "vozi" po sapniku in v požiralnik in jo to nadraži in zato poliva. najbolje, da pokličeš pediatra in vprašaš, sam ne tja hodit.


(odgovor članu Smeja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   zamašen nosek in bruhanje
14.2.2005 16:08:49   
bini
glede na to, da je tvoja pikica še zelo majhna in da pravijo da znajo bit ti virusi kar nevarni zdej, bi šla jest direkt k zdravniku.. sej verjetno ne bo sile, ampak boš vsaj pomirjena.
pa hitro se pozdravite:angel:

(odgovor članu Smeja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   zamašen nosek in bruhanje
14.2.2005 16:20:41   
SISI25
Mi imamo isti problem pa je pediatrinja rekla da si naj z fiziološko pomagamo, ampak se mi zdi da nič ne pomaga.

(odgovor članu Smeja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   zamašen nosek in bruhanje
14.2.2005 17:04:39   
Smeja
V Zd sem klicala že v petek, me je sestra odpravila s fiziološko, rekla naj ne hodimo nikamor in da se mora v dobrem tednu videti, če bo kaj hujšega, da mora najprej dobit vročino... tja pa naj ne hodimo, če ne bo res nujno - se tud strinjam, dobimo še kaj hujšega v tisti gužvi.

zdaj sva se pred dobre pol ure najedli in mi ful lepo spi na roki, tud lepo neslišno diha,polila pa tudi še ni nič - trkam, da bo šlo na bolje:zmeden:

Magi, kolk časa je pa pri vas trajalo?

Vsem nam želim čim več zdravja!!!!;)

(odgovor članu Smeja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   zamašen nosek in bruhanje
14.2.2005 17:06:21   
leah
Tako se je pri oji začelo,so me tudi poslali domov naj nosek čistim z fiziolioško..no nakoncu je reva pristala na umetnih pljučkih,ker je so ugotovili,da ima respiratorni sincicijski virus,ki je zdaj naveliko razsaja.Vse skupaj je potem sledil še bronhiolitis in nato še bakterijska pljučnica.Ja čisto tako se je začelo kot ti opisuješ.

(odgovor članu Smeja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   zamašen nosek in bruhanje
14.2.2005 17:10:34   
Smeja
Zdaj me bo pa res začela panik grabit...Leah, koliko časa je pa pol pri vas trajalo, da se je pokazalo, da gre za virus? A je tvoja kašljala ves čas, ali samo ko ji je sluz stekla po grlu? A vročino je dobila?

(odgovor članu Smeja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   zamašen nosek in bruhanje
14.2.2005 20:34:31   
Magi*
Smeja, po dobrem tednu je bilo v redu. res pa je, da je bila ves čas dobro razpoložena in ni imela vročine. polivamo pa še vedno, kak dan manj, danes pa npr ogromno. opazuj jo, če se tebi zdi drugačna kot je običajno kar zateži pediatru oz. sestri.

(odgovor članu Smeja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   zamašen nosek in bruhanje
14.2.2005 23:43:00   
Willson
Tudi mi smo imeli zamašen nosek in to je približno trajalo 14 dni. je pa tako, da imajo :duda: ozke nosnice in se vse bolj grdo sliši, kot pa je v resnici. Če ni vročine in je dobre volje ter ima apetit se nimaš kaj bati. Ti ji samo večkrat na dan izpiraj nosek s fiziološko raztopino (lahko kar z malo večjo količino) izpiraj pa ji tako, da ji eno nosnico in usta zapreš v drugo pa ji počasi spuščaj fiziološko, da bo to gor potegnila, nato pa še drugo. Drugače ni haska, ker ji kar po grlu steče.Pa s svaljki iz vatice ji čisti nosek. To, da kašlja pa je normalno, ker se ji nosna sluz zaletava. Lp

(odgovor članu Smeja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   zamašen nosek in bruhanje
15.2.2005 7:24:23   
leah
Ma ja sej vasih se vse lepo koča,ampak pri moji je bilo enako kot opisuješ.Kar je pojedla ji je šlo ven...no ne vse,se je pa videlo,da ji ne paše.Pa full je kašljala me dhranjenjem,tako,da sva bolj mal pojedle,Da gre za virus pa sva izvedeli šele v bolnici...je pa tako,pri teh malih se vse tako hitro zgodi,da ti ni nič jasno.
bodi pozorna tudi na morebitno slino,ki se ji po malem izloča iz ust,kar pomeni,da se ji v pljučkih nabira sluz,in zato tudi kašlja.
Lahko pa seveda,da ni nič od tega in bo vse ok.


Pišuka,zdej mi je pa prov bed,ker sem te prestrašla...vglavnem sej bo vse ok...in po občutku...ta največ pove;)

(odgovor članu Smeja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   zamašen nosek in bruhanje
15.2.2005 9:15:54   
Willson
Leah,ja pa je tvoj:duda: imel vročino? Pa tudi kašelj je drugačen. Pri infekcijski okužbi je ponavadi bolj produktiven, pri nahodu pa se takoj sliši, da kašlja, ko se ji zaleti sluz. Če gre za kaj resnejšega se pomoje vidi, ker so otoci prizadeti( mirni, samo spijo, težko jih je prebuditi, pomanjkanje apetita, vročina,modri so okrog ust lahko zmeraj ali pa le ob naporu, kadar jejo ali sesajo dudu)Če pa poliva pa probaj večkrat vmes podreti kupček, mi smo ga tudi po 3x med hranjenjem Prvič že takoj po par požirkih, pa je bilo potem boljše, pa še vzglavje smo ji zvišali. Drugače pa kadar gre za pravo bruhanje, pa dojenčki bruhajo v loku in velike količine. Če pa si še zmeraj v skrbeh pa pojdi k pediatru, da boš bolj mirna. LP

(odgovor članu Smeja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?