|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moj stah
5.5.2008 12:40:08   
pancottina
Pozdravljene punce!
Kot vidite sem nova na forumu, vendar vas spremljam že veliko časa. Oba si zelo zelo želiva dojenčka. Povsod berem, da psiha lahko veliko vpliva na zanositev, ampak kako naj ne mislim na otročke, zanositev in vse kar spada zraven, če vse kar vidim okrog sebe so mamice z dojenčki oz. s trebuščki.  Z možem delava na user posted image  od aprila 2007. Bila sem že pri svoji ginekoliginji, ki s splošnim pregledom ni opazila nobenih nepravilnosti. Naročeno mi je bilo, da si vsako jutro merim BT in v kolikor ne bo še vedno nič, naj čez 2 meseca pridem na ponoven pregled.

Ravno kar se spravljam klicat v ordinacijo, ker me je včeraj presenetila user posted image . Prišla je ene par dni prehitro, ampak to me itak ne čudi, ker nikoli ni bila redna, in iz tega nisem delala problemov.

Pred vsakim obiskom moje ginekologinje me daje nek strah. Težko bi opisala, ampak stah me je že ko kličem v ordinacijo. Prav čutim neko čudno ščemenje v trebuhu.
Sam pregled mi ni nič nenavadnega, ne strašnega, ne bolečega. Ko sem na stolu me ta strah nekako mine, do takrat se pa tresem ko šiba na vodi. Sama res nimam pojma zakaj je temu tako.  Mogoče se bojim, da ugotovi, da je kej narobe, kaj pa vem. Mogoče ima tudi katera izmed vas take občutke?

No, že ker sem odprla temo bi vas vprašala še nekaj:
Kaj me od zdaj naprej čaka, kakšne preiskave?
Zadnjič mi je G omenila, da mi bo naredila ultrazvok. Je mislila mogoče vaginalnega? Kako to sploh poteka? Boli? Kaj lahko s tem ugotovi? Kdaj ti predpiše klomifen in koliko ima le ta sploh učinka?

No, zdaj sem vas zasula z vprašanji, prosila bi za čimveč odgovorov. LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moj stah
5.5.2008 13:44:11   
Anonimen
Tudi jaz sem taka in naj povem, da sem v identični situaciji, mogoče samo mesec več časa delamo na user posted image , ta teden začnem z brisom, pregledi, pojma nimam, kaj mi sledi. Vem pa to, da je možev spermiogram zelo slab.

Tudi jaz željno pričakujem kak odgovor, kaj nama sledi.

(odgovor članu pancottina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.5.2008 13:46:25   
lonja
Vaginalni UZ popolnoma nič ne boli, zato strah odženi nekam stran. Tudi pri naši hiši smo se za prvega user posted image  'matrali' dolgih sedem let, pa ni bilo čisto nič narobe z nikomer od naju. Res je, imela sem precej stresno službo in zgleda, da je ta stres povzročil svoje. Tako sem po dolgih letih neuspehov dobila klomifen, a sem takrat, ko sem ga šla iskat v lekarno, že bila noseča, pa tega nisem vedela. Tako klomifena nikoli nisem začela jemat.

Tudi letos sem bila že na tem, da grem ponovno na kak pregled, saj sva bila spet ene 6 mesecev neuspešna. In potem se je spet pokazal user posted image , tko zlo nepričakovano, veselje je bilo in je še nepopisno. Deceembra bom že drugič postala mamica.

Tako da, stran na stran, prav je, da greš na preiskave, od vsega srca ti želim, da tudi ti kmalu zagledaš user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3
5.5.2008 15:19:15   
gupika
Partner gre na spermiogram, če je vse vredu greš ti na HSG- prehodnost jajcevodov, če kaj ni vredu pa naprej...Lahko je laparoskopija, Hsc, kakšne hormonske težave...
O vsakem tem postopku pa je že veliko napisanega.

Lp

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.5.2008 15:51:35   
ninecka
Normalno je, da človek ni sproščen in da imaš vedno v mislih samo menzo- bo ali končno ne. naj ti povem, da sma se midva tudi trudila 1 leto, vsak mesec bila pod stresom in ne boš verjela, zanosila sem ravno takrat, ko sem se nekako sprijaznila, da pač ne bo otročka tako hitro. Sedaj že imamo nekajmesečnega Adriana in z mojim ponovno neuspešno poskušama zanosit. Ginekologinja je rekla, da je vse v redu, a ne gre. Živim v manjšem stresu kot prej, otroček je zelo priden, pa ne gre.
Moj nasvet je tak, kar bom sedaj poiskusila tudi sama, da bom kupila ovulacijske teste, ker izračun plodnih dni pri meni ni držal. Sem imela UZ, pa je gin. rekla, da jih imam, sama pa sem mislila, da je bilo mimo že pred 3 dnevi.
poizkusi, mogoče rata.

Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2008 18:32:52   
želva
Če ne gre je pametno iti na preiskave.
Sva se midva tudi matrala in potemje šel mož na spermiogram, rezultati so bili bolj slabi, sem se sprijaznila, da pač ne bo šlo naravno in glej ga sem zanosila še tisti mesec.Pa sva takrat v celem mesecu samo dvakratuser posted image , tako da točno vem kdaj je ratalo in zgleda, da imam O čisto proti koncu meseca, kupi O teste, pa boš videla točno kdaj imaš ovulacijo.
drugače pa le G vprašaj kako naprej, kaj vse te čaka.

(odgovor članu ninecka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.5.2008 19:03:21   
pancottina
Ojla punce
najprej bi se vam rada zahvalila za vaše odgovore. Danes sem  poklicala v ordinacijo in so me naročili šele 30.5. na pregled. Takrat bo mimo že 3 mesece. Ampak OK. Nič zato. Bom imela več garafov :)

Že na prejšnjem pregledu sem svoji ginekologinji omenila, da delava na tem, da zanosim pa je rekla, da bova do poletja vse poštimali. Zdaj že komaj čakam pregled in upam, da bom tudi jaz čimprej postala mamica.

V službi nisem pod nobenim stresom, šolo imam že tako rekoč na koncu, želja po otročku pa je vsak dan večja in po moje se preveč obremenjujem, ampak si res ne morem pomagat. Ta mesec  sva user posted image vsak oziroma vsak drugi dan, pa je ta user posted image  prišla že na 24. dan. Oz. Včeraj in predvčerajšnejm je je bilo le za vzorec, danes pa še manj. Bbuuu, bomo vidli kaj bo jutri user posted image

Se še kej beremo.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.5.2008 20:20:46   
uršika***
Po kolikem času pa se gre lahko na pregled, da se vidi, če je vse OK? Jaz sem bila predno smo začeli delati user posted image , sedaj pa ne vem. Najbrž po 1 letu ali prej?

Neposredna povezava do sporočila: 8
5.5.2008 22:22:19   
pancottina
Ciao uršika
Jaz osebno sem bila na navadnem pregledu in sem ji povedala, da želim zanositi, da delava na tem od aprila lani. Vprašala me je kakšne so moje M, če so redne in tako...
Sem ji povedala, da niso redne, s tem sem mislila, da je nimam na točno dni. Pa me je opozorila, da kar je od 20 do 35 dni je vse normalno. Zato mi je naročila, .da si 2 meseca merim BT in potem naj pridem s temi grafi nazaj k njej, da bo na podlagi grafov lažje ugotovila, če sploh imam ovulacijo. Pri naslednjem pregledu mi je že zadnjič obljubila, da mi bo naredila UZ in nadaljne preiskave, ki pa še nevem kakšne so, saj imam pregled šele 30. maja. Upam, da bo kmalu tu, da grem potem v nove boje.

Ker sama z mojih grafov nisem razbrala nobene krivulje, ki bi zaznala ovulacijo, predvidevam, da bom dobila klomifen oz., kar bo  pač ona predpisala.

Res upam, da nama kmalu uspe.

< Sporočilo je popravil pancottina -- 5.5.2008 22:23:23 >

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?