massylou
|
Oprosti za kako grobo besedo, brez zamere, in povdarjam, da je samo moje osebno mnenje. Ampak: Pijanemu zadrogirancu, pa je lahko sam predsednik al kaj pa vem kdo, nikakor ne bi zaupala majhne hčerke. On ne razmišlja s svojo glavo, niti kot oče, pač pa preko alkohola in drog. 2-letnika se da hitro pridobiti na svojo stran, hitro se ga da zamotiti z igro, pozornostjo, igračko... lahko ga je spraviti v dobro voljo, ga navezati nase. Izgleda pa, da on tega pač ne počne. Ko se otrok brani z agresijo, zapiranjem vase, razdražljivostjo, ignoriranjem..., lahko pomislim na resnost situacije. OK, ne rečem, mogoče je punčka občutljiva in jo res že sama odtujitev od tebe tako vrže iz tira, ampak tudi sama imam okoli sebe med prijatelji in v družini nekaj 2- in 3-letnikov in sem si lahko ustvarila mnenje, da tudi če si tuj človek, otroka lahko pritegneš k igri, smehu... za kar lep čas brez staršev. Nečakinja, katero sem do njenega skoraj 2. leta videla mogoče 4x, je še celi dan po tem, ko sva se z možem kakih 10 minut igrala z njo za 2. RD, spraševala atija in mamico, kdaj spet prideta M in B (mi2). Kot je rekla anju, se tudi meni nekaj ne zdi v redu. Na nič konkretnega ne namigujem, niti ne vem, kaj počneta, ko sta skupaj. Kaj ni ok? Ugotovite. Čimprej, da otročičica ne bo več rabila skozi ta stres. Pogovori se s sodnikom, če si zakonsko primorana otroka pošiljat k očetu. Povej na socialni, komurkoli. Zrihtaj si, da je deklica lahko tam le pod nadzorom... pač karkoli. Mogoče ni resno, mogoče je pa zelo. Zato ne odlašaj, ker so stvari, ki nas zaznamujejo do konca življenja. Tudi če ni vse skupaj nič, naredi akcijo in pridi stvari do dna. Kjer je dim, je tudi ogenj, jaz pravim. In še enkrat: moje mnenje. Srečno in držim pesti, da bo vse ok . Še posebej za malo pupiko.
< Sporočilo je popravil massylou -- 7.5.2008 23:50:07 >
|