Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 30.4.2008 13:46:19
|
|
|
|
puncica
|
Ker kot sem že povedala s glupim iskalnikom nič ne najdem, še enkrat sprašujem. Kako hudiča spečeš polnjene lignje na "žaru" (delala sem v ponvi na plinu), da niso kot ene gumice Hočem preverjen recept, ker sem jih delala v nedeljo, lepo vse upoštevala: 1. da se jih obriše do suhega (da se pol ne kuhajo v vodi) 2. zelo vroča ponev 3. ne pečeš več kot 5 min na vsaki strani Sem brala na kulinariki da bi naj bila ponev tako vroča da če nad njo v višini 15 cm držiš roko, je ne moreš držat več kot 3 sek. pol pa nisem vedla al naj dam noter olje al ne in sem ponev le namazala z olivnim oljem in kaj se je zgodilo, ponev sem valda pustila da se je ful razgrela, ampak po moje manj, ker se mi je začel že vse smodit in pol dam gor lignje in kaj se zgodi, tam ko so se držal ponve so valda postal rjavi bol kot ne črni, drugje pa po moje še surovi in pol jst to cmarim tam ene 10 min ampak to ni bilo to. Bili so gumjasti, pa še tele rjavine so me motile. A bi mogla dat več olja gor al kaj? a bi mogl bit čist brez olja a bi mogla bit ponev manj vroča KAKO HUDIČA NAREDITE TELE GLUPE LIGNJE !!! JA derem se ker sem blazno jezna ker mi ko se le pripravim ne rata tako kot bi bilo treba pa če še tolk stvari in nasvetov upoštevam.
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 30.4.2008 13:49:09
|
|
|
|
Volga
|
Pojma nimam, pri nas jih tastar dela, jih pa tudi ne jem, tako da ne vem, ali so gumice ali je užitno. Samo on vem, da jih z vinom zalije, pa malo duši, morda je v tem kakšna fora?
|
|
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 30.4.2008 14:14:03
|
|
|
|
puncica
|
hm možno da je res v tem fora kaka voda al pa vino, da se morjo mal pokuhat al kaj. Ne vem če se jih bom kaj hitro spet lotila delat
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 30.4.2008 14:22:46
|
|
|
|
Dadi
|
Seveda lignje moraš pokuhat, ko jih popečeš....če ne so res gumice...Mal vinčka daš, pa mal z vodo še zaliješ, velik petršilja in česna in to kuhaš, dokler niso mehki- ni treba prav dolgo.
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 30.4.2008 14:25:47
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica 1. da se jih obriše do suhega (da se pol ne kuhajo v vodi) 2. zelo vroča ponev 3. ne pečeš več kot 5 min na vsaki strani Evo, te nasvete sem tudi jaz upoštovela, pa smo žvečili žvečilne namesto lignjev. Zdaj jih pa dam lepo v ponvo, brez da bi jih pobrisala in jih tak dolgo denstam, dokler cela voda ne izhlapi. In to traja tudi do 20 minut. Ko voda izpari jih lepo popečem na vsaki strani do rjave barve, potem pa zalijem z vinčkom in počakam da vinček izpari. Dodam nasesekljan česen in petršilj pomešan v olivno olje in limonin sok in to je to.
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 30.4.2008 14:47:46
|
|
|
|
Netopirčy81
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: puncica 1. da se jih obriše do suhega (da se pol ne kuhajo v vodi) 2. zelo vroča ponev 3. ne pečeš več kot 5 min na vsaki strani Evo, te nasvete sem tudi jaz upoštovela, pa smo žvečili žvečilne namesto lignjev. Zdaj jih pa dam lepo v ponvo, brez da bi jih pobrisala in jih tak dolgo denstam, dokler cela voda ne izhlapi. In to traja tudi do 20 minut. Ko voda izpari jih lepo popečem na vsaki strani do rjave barve, potem pa zalijem z vinčkom in počakam da vinček izpari. Dodam nasesekljan česen in petršilj pomešan v olivno olje in limonin sok in to je to. Tudi nam ratajo tako.
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 30.4.2008 15:32:54
|
|
|
|
Muca Copatarica
|
Soli jih čisto na koncu, preden jih daš na krožnik.
|
|
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 30.4.2008 15:38:14
|
|
|
|
želva
|
skrivnost je v tem: lignje daš najprej zmrznit, pol so pa mehki
|
|
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 30.4.2008 16:16:34
|
|
|
|
Lunca1
|
Se strinjam z želvo, sveži lignji bodo prej gumice, kot če so odmrznjeni.
|
|
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 30.4.2008 20:05:33
|
|
|
|
Kaliope
|
gumijasti postanejo, če jih predolgo pečeš.
|
|
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 1.5.2008 11:59:07
|
|
|
|
puncica
|
Ok, še malo podatkov: 1. lignji so bili zmrznjeni ne sveži 2. pekli se po moje niso predolgo, ne vem a je 5 min na vsaki strani predolgo? 3. solila jih sploh nič nisem Pol sem vse delala po pravilih ampak so še vedno gumice
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 1.5.2008 12:07:30
|
|
|
|
Hope2
|
Mi smo že obupali nad mehkimi kalamari. Pač imamo skoz gumice, če pa hočemo mehke pa gremo v oštarijo. Pojemo jih veliko, vsaj 1x na 2 tedna. Zato smo probali že vse od zamrznitve, do tolčenja, do namakanja v jogurtu, v mleku, do peke v vroči masti na hitro, do peke z zalivanjem, dušenjem, nesoljenjem..... ma ni da ni. Edino kar je, res jih ne smeš pustiti predolgo pečti, ker so potem že gumijasti podplati
|
|
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 1.5.2008 17:17:09
|
|
|
|
Kaliope
|
ne vem no, pri nama jih dela moj dragi, pa še nikoli niso bili gumjasti in jih jema zelo veliko ... vedno jih pred pečenjem "popivna", ker že itak sami spuščajo vodo, da jih na vroče olivno olje (seveda zelo pazi, da se ne prižge), nikoli jih ne soli (saj so že sami po sebi slani), peče jih 10 min, vmes pa odtaka vodo, ki jo spouščajo ... naredi pa jih ne sto načinov: pečene, polnjene, v moki, v rižoti, z jajčko in moko ... in vedno mu uspejo, da so ful okusni. (ga moram malo pohvalit ;) )
|
|
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 1.5.2008 17:45:33
|
|
|
|
puncica
|
Ah mogoče smo pa mi prezahtevni bo že, nekaj časa jih verjetno ne bomo več jedli, bomo pa še poskusili.
|
|
RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic?? 2.5.2008 13:06:28
|
|
|
|
metuljcek27
|
Z lignji je tako... Čim večkrat so zamrznjeni tem mehkejši bodo in moraš tudi vedet kakšne kategorije so...Če so na izgled veliki,lepi itd bodo sigurno tudi trdi... Včasih je bolje kupit sveže tiste majhne,naše slovenske,če jih dobiš in potem zamrzneš sama... Ne vem od kod prihajaš ampak po mojih info. vozijo kombiji delmarja po celi sloveniji tako,da če imaš šanso vzami od njih...Ali pa kupi zamrznjane kalamare v refuzi,dobijo se kot v neki kocki,jih odmrzneš in porcioniraš in nato spet zamrzneš,pa kvaliteto pazi...Mislim,da so po nekih kategorijah...Kar vprašaj sej ti povedo...Izogibaj pa se tistih v zmrznjenih v skrinjah v velikih trg.centrih,ker so iz vsepovsod,katastrofa in znajo tudi precej bit dragi,pa stari...Priprava je pa stvar okusa,v roku 15-20 min pa morajo bit sigurno mehki drugače niso tapravi...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?