Rubin.
|
No jaz sem bila lani na ogledu in moram rečt, da sem bila malce razočarana. Verjetno moraš biti tudi sam takšen človek, da ti je njihov način življenja in miselnosti blizu. Tukaj v Mb so kar precej zaprti in zelo težko kaj izveš. Jaz sem se morala kar nekaj časa dogovarajti in usklajevati, kdaj bo vzgojiteljica imela čas, da naju z malo miss sprejme. No potem sva končno dobili termin, je bila zelo prijazna, vendar precej drugačna od vzgojiteljic, ki sem jih do sedej srečala. Igrače pa tako kot ti je predhodnica napisala, nič plastike, vse naravni materiali, kar je zelo dobro, ampak se razlikuje od tistega kar imamo doma. Glede hrane mi je rekla, da npr. jedo cel mesec ali dva enak zajtrk, da se ga otroci navadijo... Ker sva nekaj tam pozabili, sva se oglasili naslednji dan in naju je sprejela ena druga vzgojiteljica, ki pa je bila pravo nasprotje od prejšne. Sem jo vprašala, če se lahko malce pridruži skupini otrok, ki so se igrali zunaj. Pa me je pogledala kot da sem z Marsa, češ kako si pa jaz to predstavljam, da bi mala miss zmotila potek dela in da pri njih kaj takega ni mogoče. In potem mi je razlagala, kot da sem umsko zaostala. Meni osebno se zdijo milo rečeno čudni, se vnaprej opravičujem, ampak obnašajo se kot kakšna sekta, ki bog ne daj da jih zmotiš. Tudi na njihovem bazarju sem bila, tukaj v Melju in mi ni bilo všeč, se obnašajo zelo vzvišeno, in se kar razlikuje teorija in praksa (sem namreč prebrala knjgo Waldorfska pedagogika in mi je bila všeč). Ne vem, meni se je zdelo zelo drugače od tistega kar je navajena od doma, tako da sem se odločila, da je ne vpišem.
|