Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
šolstvo, porodniška, LD - pomoč, prosim! 13.2.2005 13:28:21
|
|
|
|
Kati S
|
Živjo! Z mano je pa tako: zaposlena sem za določen čas od 1.9.2004 do 31.8.2005 in sicer v glasbeni šoli - se pravi šolstvo. Porodniško nastopim 3.3.2005 in 1.4. grem predvidoma rodit. Zanima me, če imam sploh kakšno šanso koristit kaj dopusta. Ravnatelja sem vprašala, kako je s tem in mi je na hitro odgovoril, naj o dopustu ne razmišljam, ker bom poleti itak na porodniški. Malo se mi fržmaga, saj tudi če lahko dopust kam prenesem, ga dejansko nimam kam, ker bom sredi porodniške brezposelna. Dopust pa lahko uradno koristim šele po 1.3., ko bom zaposlena 6 mesecev. 105 dni porodniškega dopusta mi preteče enkrat 10.6.. Temu sledi 260 dni dopusta za nego, ki ga lahko izrabita oba starša - pisni dogovor o obdobju in načinu izrabe, ki ga moraš oddati 30 dne pred koncem porodniškega dopusta. :zmeden:Zdaj pa vprašanje: a lahko najprej jaz koristim dopust in sicer tiste dni do "odprtega lova na letni dopust", ki je enkrat na začetku julija, izrabim ves LD, tačas pa je na dopustu za nego moj mož (ki pa tudi dela v šolstvu (hvala bogu za nedoločen čas) in ima takrat tudi počitnice in mu v službi ne bo noben težil). Ko pa izrabim LD, spet zamenjava in jaz lepo končam porodniško????????????????:zmeden::zmeden::zmeden: Ne vem, to je edina rešitev, ki me je prešinila. Se vam zdi mogoče? :ups::ups: :zmeden2:Pa še vprašanje: kaj naredim, ko mi preteče pogodba? A se grem prijavit na zavod, ali kaj? Sem šele začetnica in nimam pojma. Pri taprvem sem bila pa itak študentka. TOREJ: NA POMOČ!!!!!!!
|
|
|
|
šolstvo, porodniška, LD - pomoč, prosim! 13.2.2005 16:37:29
|
|
|
|
Gina
|
Ena ali dve temi nižje je ravno odgovor na tvoje vprašanje, je Selena natančno odgovorila, ker je povsod enak problem. Jaz bi na tvojem mestu koristila že od. 1.-3. marca dopust, pa tudi če en ali dva dni, ker ti itak sicer propadejo, razliko starega dopusta + novi dopust pa med dopustom za varstvo in nego, kot si napisala. Sploh ni treba, da gre tvoj na dopust za nego, ali tudi, če bi rad.Dobro zrihtaj.
|
|
|
|
šolstvo, porodniška, LD - pomoč, prosim! 13.2.2005 20:38:19
|
|
|
|
Anonimen
|
10 dni imaš pravico koristiti kadarkoli, tudi med šolskim letom. Zato ti priporočam, da 12 delovnih dni pred začetkom porodniške vsameš teh deset dni, potem pa še dva, ki si jih lahko vzameš kadarkoli, vendar ne v istem tednu. Dopust za nego in varstvo lahko prekineš nič prej kot zadnjih 75 dni. Ostalega pa nisem razumela najbolj tako da ne morem komentirati.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?