Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 28.4.2008 21:56:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Carski rez in spinalna anastezija 28.4.2008 22:33:17
|
|
|
|
urška
|
jaz sem probala navaden CR. v splošni anasteziji. res je zoprno se zbudit s tistimi groznimi bolečinami, otročka pa nikjer. ampak misel na to, da ne bi čitla polovice telesa je pa prav tako zastrašujoča...ne vem kako bi se odločila....
|
|
|
|
RE: Carski rez in spinalna anastezija 28.4.2008 23:31:37
|
|
|
|
PBJ
|
Prvič sem imela Cr in sem se odločila za spinalno. so mi dali takoj k obrazu, da sem ga poljubčkala in si ga pogledala. Slišiš dojenčkov jok, ... Res je bistveno bolje, ker se ne rabiš prebujati, tako da mi ni bilo nič slabo ali kaj podobnega. Ni pa najbolj prijeten občutek, kot ti nekaj šarijo po trebuhu, pa moraš to malo odmisliti. Anestezistka se je ves čas pogovarjala z menoj, tako da nisem bila toliko obremenjena s cr. Sem bila dve leti pred tem laparoskopsko operirana v splošni anesteziji, pa sem res dolgo rabila, da sem prišla k sebi, kar nekaj časa sem bila "zadeta".
|
|
RE: Carski rez in spinalna anastezija 29.4.2008 8:00:58
|
|
|
|
ejša1
|
Jaz sem bila "partner" pri CR s spinalnim blokom in moram reč, da se je meni zdelo super. Tako kot je predhodnica napisala, dobi mamica dojenčka takoj, da ga vsaj malo polubčka (in potoči kakšno solzico sreče ), med samo operacijo pa je kirurg ves čas razlagal, kaj počne, tako da je bila bodoča mamica popolnoma mirna. Potem so mamico šivali, jaz sem pa odšla skupaj z babico in dojenčkom, da smo ga lepo umili, stehtali itd. Nato sem imela jaz dojenčka tako dolgo, da so pripeljali mamico iz operacijske oz. do prihoda očeta (ki ni prenesel pogled na kri, zato je čakal zunaj). Tudi mamica je bila super zadovoljna Očitno sem se pa tudi jaz kot "partner" dobro odrezala, saj me letos čaka ponovitev celotnega postopka
|
|
|
|
RE: Carski rez in spinalna anastezija 29.4.2008 8:16:41
|
|
|
|
sandra123
|
Tudi meni je moj G rekel, da naj se pripravim na CR, saj vztrajata v medenični legi, pa še pri hčeri sem imela CR...tudi, ko sem bila na pregledu v bolnišnici, mi je tamkajšnji dr. rekel, da bo verjetno CR...Z možem sva se odločila, da, če že mora tako biti, da potem naj CR izvedejo s spinalnim blokom, ker sem imela po prvem CR kar nekaj težav s prebujanjem, pa še rojstvo otroka ni bil tisti pravi občutek, da sem postala mama...Tokrat želim rojstvo doživeti v "živo", kajti nimava več v planu, da bi še imela kakšnega ...bodo 3-je kar dovolj - razen, če bi se kaj nepričakovanega zgodilo ... Rojstvo otroka je neponovljiva dogodivščina za mamo in očeta, zato sem se jaz tokrat odločila tako...
|
|
RE: Carski rez in spinalna anastezija 29.4.2008 9:43:22
|
|
|
|
lewinsky
|
Meni so tudi dali splošno anestezijo pri carskem rezu.Me sploh ni nobeden vprašal glede spinalne.So se pa zelo dolgo odločevali kako in kaj mi bodo naredili, ker sem imela pritiska 190/120 in pa kri skoraj vodeno.Je pa res, da nisem imela druge izbire, ker so mi najprej vzeli iz trebuha, nato so mi pa dali šest vrečk trombocitne plazme.Ampak ne me vprašat kako je to potekalo, ker ne vem. Zbujanje mi je pa bilo tako mučno, da upam da ne bom več rabla se s tem srečevat.Sem potrebovala kar celi teden, da sem začela normalno funkcionirat. Groza!Ko sem se zavedala sama sebe sem pa bila vsa v cevkah, ki so bile speljane iz trebuha. Mi je pa zdravnica rekla, da sem imela srečo da se je vse izteklo tako kot se je.Namreč isti problem je imela tista v Postojni, pa je niso rešili.
|
|
|
|
RE: Carski rez in spinalna anastezija 29.4.2008 10:37:59
|
|
|
|
pikica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška jaz sem probala navaden CR. v splošni anasteziji. res je zoprno se zbudit s tistimi groznimi bolečinami, otročka pa nikjer. ampak misel na to, da ne bi čitla polovice telesa je pa prav tako zastrašujoča...ne vem kako bi se odločila.... se podpišem. je pa zelo nefer, da v nekaterih P lahko partner prisostvuje pri CR(spinalni)v nekaterih pa ne(SG) . če bi partner lahko bil ob meni bi verjetno vzela spinalno, saj si oba želiva da je on zraven pri porodu. pri prvem je sicer bil zraven, vendar samo toliko časa, dokler se niso odločili za CR, pa še to nama ni nihče povedal za možnost spinalne.
|
|
RE: Carski rez in spinalna anastezija 29.4.2008 10:51:53
|
|
|
|
kofetek2010
|
Meni so v PO porodnišnici dali na izbiro, kljub temu, da je bil urgentni CR. Odločila sem se za spinalni CR - res, da sem tamalo vidla takoj, ko se je rodila (za 2 sekundi), pol pa so z njo šibali v drug prostor, da so jo porihtali (je šel mož z njimi), mene pa so morali še do konca pošlihtat. Vidla in stisnila k sebi sem jo šele potem, ko so me pripeljali v šok sobo.
|
|
|
|
RE: Carski rez in spinalna anastezija 29.4.2008 11:06:32
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Js sem se odločila za splošno narkozo.
|
|
RE: Carski rez in spinalna anastezija 29.4.2008 13:25:46
|
|
|
|
anny1
|
Zdravo, če že moraš imeti cr vzemi spiralno, jaz sem kljub temu da mi je grozil cr na koncu rodila vaginalno- me je blo ful strah a sem preživela in ni lepšega kot videti in slišati prvi otrokov jok in prvi pogled,... prvo sem rodila z cr pa tega nisem doživela zato ker je bila splošna, veliko sem zamudila, če bi lahko čas nazaj zavrtela in se odločila kaj bi izbrala spiralno. No odločitev je pa vsekakor tvoja. Srečno
|
|
RE: Carski rez in spinalna anastezija 2.5.2008 14:36:15
|
|
|
|
lotty4
|
Ojla Jaz sem imela carski rez ker je bila hčerkica v medenični vstavi. Med posegom sem bila budna. In če bi se šeenkrat odločala med narkozo ali spinalno anestezijo, se šeenkrat odločim isto. Pred posegom ti vse lepo razložijo te lepo pripravijo, ma vsi so prijazni, potem preden vstavijo kateter v hrbtenico šeenkrat vpraša če je to zadnja odločitev. Potem pa se začne, ma pri meni je bilo vse tako lepo. Čutila nisem nič, le krik hčerkice sem zaslišala ko so jo vzeli ven. Na hitro so jo obrisala pa takoj so mi jo pokazali. Meni so tekle solze sreče. Potem so me še zašili, full lepo. Ta malo so odnesli, mene pa so zrihtali do konca. Ko je bilo vsega konec, je do mene stopila še ginekologinja, ki je carski rez delala in je rekla, da sem bila pridna in da je sedaj konec. Preložili so me na mojo posteljo in me odpeljali v mojo sobo, takoj za tem so mi prinesli še mojo punčko. Sredstva proti bolečinam sem dobila vedno brez kompliciranja. Tudi potem so name gledali zelo zviška ni mi bilo treba jemati hčerke iz posteljice ampak sem poklicala sestro pa mi jo je ona dala za podojiti, tudi previjale so jo one. Ma v glavnem imam zelo lepe spomine, pa čeprav se carski rez sliši tako grozno. Carski rez so mi delali na Jesenicah, dr. Macunova in dr. Dražičeva
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajalZaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?