|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čutenje otroka
28.4.2008 11:32:42   
MamiBom
Živjo,

moram vprašati še ostale, ker se mi zdi tole pri meni že malce hecno ... Sem v 26t. in že nekaj časa se mi zdi, da otroka veliko bolj čutim na desni strani trebuha kot na levi. A je to normalno, da se namesti bolj na eno stran? Obrača se tudi tako, da trebuh spreminja obliko, včasih je ful trd. Kako hitro se otrok sploh lahko obrne, ko je toliko star?

Pa še nekaj mi je padlo na pamet - brala sem o masaži presredka, menda ful olajša porod in je manj možnost raztrganin. A je katera to prakticirala? Se vam je zdelo, da je masaža pomagala?

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čutenje otroka
28.4.2008 11:35:53   
pufka
Jaz naprimer čutim otroka večino v spodnem delu trebuha ker imam medenično vstavo,drugače mi pa tudi nogico al rokico porine ven pa je kao trda bula.To ti je normalno jauser posted image In veš kaj nosiš?Punčko al fantka?

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.4.2008 11:40:15   
MamiBom
Menda je fant user posted image

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.4.2008 11:46:52   
pufka
čESTITAM,pr meni isto valda fantekuser posted image

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.4.2008 11:55:06   
sayuri
MAmiBom tole, kar pišeš, je vse čisto normalno. user posted image  Otroček ima zdaj še dovolj prostora, da se obrača. user posted image  JAz sem tudi v 26.tednu in nosim dvojčka. Potem si lahko predstavljhaš, kako jaz čutim mala dva. user posted image  Včasih brcata oba naenkrat in takrat imam občutek, da me bo razneslo user posted image . Moja dva se tudi še obračata, pa sta dva user posted image

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.4.2008 12:00:03   
anny1
Zdravo, nič ni čudno če čutiš samo na eni strani, kako hitro se obrača pa je odvisno od veličine in težeuser posted image , kar pa se tiče masaže pomaga, kolk je pa to fino glede na raztrganine ti pa ne znam povedat, ker sem bila glih tolk raztrgana, moja cimra pa je v Lj rodila na pručki pa nič ni bila raztrgana- pravi da je ful bolš k pa normalno rojevanje v postelji- in se strinjam če nisi pol šivan, pa še lohka se giblješ ne pa da morš na miru ležat do samga poroda pa še pol k je vse koncuser posted image . Srečno vsem in čestitke 

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.4.2008 12:06:10   
Taula
Masaža presredka naj bi se delala šele od 34 tedna dalje..prej ne, ker lahko povzroči prezgodnji porod. Ali kaj pomaga ne vem...bomo videli čez nekaj dni.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2008 12:27:17   
frutka_
Meni tudi brca malo po eni strani in potem malo po drugi strani. Različno. Obrača pa se lahko do konca. 
Masaža presredka pomaga v primeru kadar ti tudi babica pri porodu "pazi" presredek. Jaz tega nisem prakticirala. So me urezali in se po 4-ih letih čisto nič ne čuti ali tipa. Ni bilo nobene panike. Če je kriza med porodom te bodo urezali neglede na tvoje želje. včasih je treba porod hitro končat in ni kaj za čakat in pazit.

srečno!user posted image

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2008 12:29:59   
srki
So ti že druge punce odgovirle, da je to čisto normalno. Meni se je ravno zadnjič ponoči tako naguzil/a, da sem imela čisto izbočen  trebuh na desni, na levi pa prazninouser posted image .

O masaži pa nimam pojma.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.4.2008 13:17:42   
MamiBom
IZVIRNO SPOROČILO: srki

So ti že druge punce odgovirle, da je to čisto normalno. Meni se je ravno zadnjič ponoči tako naguzil/a, da sem imela čisto izbočen  trebuh na desni, na levi pa prazninouser posted image .

O masaži pa nimam pojma.

ja, najbolj hecno je zvečer ko se uležem, trebuh pa je skoraj v špico oblikovan user posted image

Na enega od prejšnjih komentarjev pa: ja menda je porod na pručki priporočljiv ravno iz tega razloga, za otroke je lažje in tudi raztrganin je manj, oziroma nič. Tudi o tem se že razmišljala, tale ležeči položaj mi ni preveč všeč.

Hvala punce user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
28.4.2008 22:07:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MamiBom)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
28.4.2008 22:18:45   
Majuska
Mislim da je bila ta masaža opisana v eni od posebnih izdaj revije Mama. Precej nemikavna zadeva, vsaj zdi se mi tako no, ampak če pomaga ...

Sicer pa tudi jaz svoje dete čutim veliko bolj na desni, občutek je k da bi se z ritko pomaknil nekam pod popek in je ful hecno, zraven me pa še malo žgečka user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.4.2008 7:59:55   
Anonimen
Najbolj hecno je meni, ko se čisto na bok uležem in čutim kako se dete na eni strani upre, na drugi pa par sekund potisne ven en del telesa( še ne ločim)... in se trebuh dvigne in je tako 3 sekunde, potem pa spusti in če dam gor roko, ga lahko objamem user posted image

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.4.2008 12:20:36   
MamiBom
Se mi zdi, da sem včeraj prvič začutila glavico ... vsaj zdelo se mi je, da sem roko položila ravno na mesto glavice, ker je bilo tako lepo okroglo. Tole premetavanje notri je prav zabavno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.4.2008 13:32:16   
anny1
Hallo še enkrat, veliko božaj svoj trebuh dokler ga imaš in si zapomni te občutke,ko boste rodile ga nebo več in ta prijeten občutek.... izgine, sej je pol tudi lepo sam ne tako kot je v nosečnosti... Jaz nisem mogla dojet cel mesec da ga niuser posted image

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?