|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Od česa je odvisen porod
28.4.2008 11:08:06   
julči
Hej,

od česa mislite da je odvisen porod- tko mislim kok dolg traja, a je ful boleč,.. dobr vem da vsaka doživlja drugače in smo si ženske različne, ampak gotovo vpliva npr. fizična pripravljenost,... A se vam zdi (tiste ki ste kaj športale v nosečnosti), da je to kaj pripomoglo?

Hvala

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 28.4.2008 20:46:00 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?!
28.4.2008 11:12:01   
kristinaj
...jaz sem bila na koncu zmatrana ko pes, kljub dobri fizični kondiciji....mogoče se le pri iztisu na koncu ne zmatraš toliko, jaz sem samo trikrat in v drugo mi je že sestra, ki je bila z mano pridržala noge v luft ker jih sama nisem bila sposobna dvignit :=)))

kolegica ima tri punčke, tri porode za sabo pa niti dva si nista bila enaka.......najtežji je bil pa zadnji :=)))....

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.4.2008 11:23:19   
MamiBom
Po mojem je tu več odločilnih faktorjev ... ne vem, ker sem noseča prvič user posted image  morda je odvisno od telesne konstitucije, fizične pripravljenosti, pri vsaki je najbrž drugače.

Jaz samo upam, da ne bo predolgo, ker bolečin ne prenašam ravno najbolje.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.4.2008 11:28:09   
pufka
Rečejo-čim več sexa v času nosečnosti,da je porod lažji-ampak lažejo! Sama sem pol dneva pred porodom to delala pa ni nič pomagalouser posted image bolelo je ko hudič

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.4.2008 11:41:15   
MamiBom
user posted image user posted image user posted image

zanimiva metoda

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.4.2008 11:53:14   
anny1
Halo,nisem bila fizično-rekreacisko nič uspešna pred porodom-rizična nosečnost 2- pa sem v 4h -prihod v porodno do poroda- zaključila, nisem bila izmučena ampak šokirana na koncu poroda saj mi je zaradi prvega poroda ki je bil cr sledil tudi pri tem pa sem vseno rodila vaginalnouser posted image . Šla pa sem v porodnišnico ko so bili popadki rrrrrrrrreeeeeeeesssssssssss močni in na 10min-odhod iz Tržič-porodnišnica Ljubljana- ko sem prišla je bilo pol že za manouser posted image .Ne glejte kakih hudih filmov kako hudo je ko se rojeva in naj ne bo nikogar strah-mene je bilo,pa sem preživela- sonček 2 mi je poplačal truduser posted image .Srečno

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.4.2008 11:54:12   
TONČI.
Pri porodu je VSE odvisno od BABICE. Kako ti pomaga, ti kaj prereže, ti svetuje,.........

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2008 12:06:20   
smeja2
Od tvoje psihe in od tega kolk zaupaš v svoje telo in sposobnosti!

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2008 12:14:23   
Naja31

Oprosti, ampak to je neumnost.

Veliko je odvisno tudi od velikosti dojenčka. Včasih je pač tako zelo velik, da gre ven zelo, zelo težko.
ali pa sploh ne gre ven in potem naredijo CR.
Psiha ti tu nič ne pomaga, lahko si miselno pripravljena na vse, ampak dojenček z obsegom glave 40 cm pa ne gre ven.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.4.2008 12:14:57   
frutka_
Jaz sem celo prvo nosečnost športala pa ni kaj veliko pomagalo. Je pa fajn, da si fit tudi po porodu, da čimprej prideš k sebi, zgubiš kile ipd..
Porod je trajal 7ur, nobenih posebnosti.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.4.2008 12:32:13   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: smeja2

Ma ne vem... sem kar zaupala svojemu telesu in prav nič me ni bilo strah poroda. Ampak na koncu je vse skupaj trajalo 13 ur pa še zelo je bolelouser posted image  

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.4.2008 12:33:15   
srki
Jaz pa mislim, da ni od ničesar odvisno, kakšen bo porod. Pač, je kakršen je.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.4.2008 12:34:21   
srki
Aja, razen seveda otroka samega (lega, velikost,...). Da bi pa športnice ali nešportnice lažje ali težje rojevale, pa ne vem no.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.4.2008 12:43:15   
mateyka
ah ja, fizična kondicija.. user posted image če maš lažne popadke cel teden in se stopnjujejo tako, da 5 in 6 dan skor nič ne spiš in potem greš še rodit, si crknjen že na začetku poroda v vsakem primeru user posted image
ok, šalo na stran; men se zdi da keglove vaje in perinealna masaža pomagajo - da je tam dol vse bolj prožno in to.. je pa odvisno od kupa stvari kako bo šel porod; babica (kakor je že tonči omenila), telesne konstitucije, kako otrok leži in kok je velik, visok prag bolečine, psiha porodnice seveda... itd.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.4.2008 13:04:31   
Ninica
tudi napačna lega otroka lahko podaljša porod. Tako je bilo vsaj prvič pri meni.

LP, Ninica

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.4.2008 16:13:30   
Naty*Taja
Ja, Julči - jaz mislim, da fizična pripravljenost koristi - sama sem bila operirana na križu in od takrat dalje redno fitnisiram moje notranje trebušne mišice -kljub težkemu porodu s samim potiskanjem nisem imela problemov, pa tudi kaka babica se mi ni na trebuh vrgla! Veliko bolj je pa po moje važna psihična pripravljenost! bolj kot te je strah, dlje traja, ker strah zakrči mišice in ne gre... 

MONTIGNAC

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Od česa je odvisen porod
28.4.2008 20:54:34   
Paštetka
večji športnik si, močnejše vezi imaš, težje se odpiraš, in tudi medenica ne gre tako fajn zaradi teh močnih vezi narazen.

Vsaj pri meni je tako bilo. nič ne pomaga, če imaš trebušnjake za ven potisniti , če je "luknja" premajhnauser posted image  

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 28.4.2008 20:55:26 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Od česa je odvisen porod
28.4.2008 21:09:37   
Anonimen
Vsak porod je zgodba zase: nekateri kar spolzijo ven, drugi se pa še notr malo zadržijo user posted image .
Športna pripravljenost pa (skoraj) ne pomaga- znanka ima tudi tak poklic, da vsakodnevno miga, pa je bil porod dolg 9 ur user posted image
Zeloo je pomembna psihična pripravljenost- sami se ne zavedamo tega, ampak je velik del bolečin (tu ne mislim na porodno) in počutje odvisno od dogajanja v naši glavi. Tiste, ki ste v takem poklicu ali pa šolane v tej smeri že veste o čem govorim.

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?