|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za nasvet
26.4.2008 22:29:32   
timoteja
...glede spanja oz. uspavanja. Imamo 4,5 mesečno deklico, ki smo, beri SEM, bolje se sliši smo . skupinska krivda, kao...že kar malce razvadili. No, stanje je takšno... naša deklica dude noče, vedno je zaspala ob flaški mleka ali ob podiranju kupčka. Sedaj, ko je že orng brihtna punca, se je začelo s tem, da je malce pojokala , ko sem jo dala v posteljico spat, pa jo je mamica seveda vzela nazaj ven, jo nesla nazaj med dnevno dogajanja, mali angelček pač ne sme jokcat, sigurno ji kaj manjka, sem si mislila, pa tako. No, in sedaj smože tam, da čez dan ne bi več spala, že ko jo nesem proti spalnici, kjer je njena posteljica, začne tuliti, to se dogaja čez dan in zvečer, po kopanju in ritualu, in res me začenja skrbeti, da bo tako tudi ponoči. Glede na to, da že imamo eno 4 letno punco, ki ima dokaj lahkoten spanec, me skrbi, da jo bomo prebudili. Poleg tega sem imela pri prvi podobno situacijo , in sem jo pri devetih mesecih še nosila po rokah , da je zaspala, in sedaj res ne bi želela istega. Dajte mi mal predlogov, malo pougma, da ni hudega , če malce pojoka, ko se bliža spanje, vaše izkušnje oz. navade pri dajanju dojenčka spat oz. kako olepšati te trentuke sebi in otročku. Nočko, pa upam, da me ne bo kdo napadal, samo kakšen nasvet bi prosila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za nasvet
26.4.2008 22:37:45   
kaya2007
mi smo se vedno ravnali po tamali in ona je sama pokazala, da najraje spi sama v svoji postelji oz., da ima rada mir. tako da jo še zdaj samo odložim v posteljo in se sama uspava. včasih ji tudi ni do spanja in jo vzamem ven, da se še malo igra, če pa protestira tudi ob pozni uri, pustim da joka in kmalu zaspi. če bi se full drla, bi jo seveda dvignila, ker bi mi to pomenilo, da nekaj ni ok.
ne vem kaj ti naj napišem, ampak pomoje nisi ti (vi user posted image ) kriva da je tako, vsaj ne čisto. meni se zdi, da ima tudi kar se spanja tiče vsak otrok svoj karakter in svoje navade...ki pa nam niso vedno všeč.
jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala preveč, bi pa vztrajala in jo puščala v postelji tudi če joka, 1. dan par minut, potem pa vsak dan malo dlje. pa poskusi vzpostavit nek red in kakšne rituale pred spanjem. mi se npr. kopamo, potem jo oči obleče v pižamo, prižge vrtiljak in to je to. pravijo da je tudi spanje navada (ne vem če je res? user posted image ) in mogoče jo moraš res navadit kdaj in kako se spi (po tvoje, ona že ve kako bi po svoje user posted image ), kaj pa vem.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.4.2008 22:40:24   
kaya2007
aja, pa to, ob flaši mleka res ni tolk fajn, če to pomeni da zaspi s flašo v ustih...ker so ogljikovi hidrati na delu in lahko pride do zobne gnilobe. bi mogoče raje probala za vodo, če drugače ne gre?

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2008 22:41:22   
TinKiCa1
Sicer imam punčko staro šele mesec in pol in se tud mi radi crklamo! :) Kdo se pa ne..Ko vem, da ima vsega dost (da ni lačna, je previta, jo ne zebe, ni vroče...) in jo dam v posteljico in če se začne kej brez razloga jokat jo nekaj časa poslušam in zna kar hitro nehat. Če jo pa ne morem poslušat (kar je itaq težko) grem pa mal vn, pol pa nazaj hodm gledat če se je umirila! Ker vid, da ne more dosežt neki, pol zaspi! Drugač ne gre..je tko režko, ampak parkrat je tko, pol je pa bolš! Pr men je sicer tega zelo mal, jo mam pa podnev mal več pokonc, da ponoč spimo :) Srečno user posted image

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.4.2008 22:42:40   
TinKiCa1
se pridružujem kayi2007 user posted image  

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.4.2008 22:45:20   
Anuška79
Pri nas je bilo skoraj enako. Od šestih mesecev dalje zaspi sama.

Kako smo uspeli? Strikten večerni ritual in vztrajnost.

Zvečer sem jo umila in oblekla v pižamo, šli sva do očija in bratca po lubčka za lahko noč, nato sem jo podojila in položila v posteljico,  zraven medvedka in prižgala uspavanke. Šla sem iz sobe in se vanjo vračala le ko je bil jok hud (ne, če se je le pritoževala, jokala s prekinitvami), takrat sem jo obrnila na bok, se sklonila k njej in počakala, da se umiri in so se ji učke že začele zapirati. Nato sem šla iz sobe in zadeva se je ponavljala, dokler ni zaspala. Sprva sva potrebovali po dve uri, nato je sprva hitro zaspala, a se po en  uri zbudila. Umirjanje sem ponavljala. Po 14 dneh je bilo veliko bolje.

Zdaj jo preoblečem, povečerja, 'reče' lahko noč, položim jo v posteljico, popije par požirkov vode, dam dudo in medvedka. Obrne se na bok in običajno zamiži še preden prižgem uspavanke in pridem do vrat. Stara je 10 mesecev. Pred enim tednom je prvič prespala noč, če se že zbudi, popije par požirkov vode in sama zaspi nazaj.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.4.2008 22:48:11   
Anuška79
Aja, pa menda naj bi se dojenčkov ritem spanja med četrtim in šestim mesecem največ spreminjal - dojenček ni več novorojenček, ampak se začenja veliko bolj zavedati svoje okolice. 

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.4.2008 22:53:08   
kaya2007
Aja, pa menda naj bi se dojenčkov ritem spanja med četrtim in šestim mesecem največ spreminjal

res? pri nas je pa že ves čas isto, praktično od rojstva spi od 8h zvečer do cca. 9h zjutraj. je pa res imela vmes obdobje-kakšen mesec, ko je hotela jesti tudi 1x ponoči okoli 3h.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.4.2008 23:04:41   
Anuška79
Pri nas je to držalo za hčerko, sin je imel pa to obdobje malo podaljšano user posted image (od tretjega do devetega meseca), a ker je bil rojen prezgodaj, je bilo pri njem precej stvari 'drugačnih'.

Itak je pa vsak otrok poglavje zase.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.4.2008 23:59:04   
ZmajTolovaj
Jaz bi ti tudi svetovala, da se striktno držiš nekega rituala in res vztrajaš, da ko se gre enkrat v posteljo, je konec. Jaz sem jo pustila, če je malo pojokcala, če se je fejst drla, pa ne. Ampak ko je enkrat skopana in v pižami, je edina varianta samo še postelja, ni več dnevne sobe in igrač in vsega razgrajanja.
Zdaj ne rabi več kopanja, da ve, da se gre spat, komot jo samo preoblečem v pižamo in dam v posteljo, tako da se kopamo vsak drugi dan. Je pa pri naši tudi kot pri kayi2007, da ima rada svoj mir in ji paše, da jo odložim in pustim pri miru. So pa otroci različni. Aja, stekleničko mleka pa menda res ni dobro da predolg po ustih vlači, jaz dam naši nesladkan čaj, če je ponoči žejna, drugač pa nič.
Glede "tolažbe" pa - RES ji ne bo hudega, če bo malo pojokcala user posted image . Vem pa, da ni luštno poslušat. Vsake toliko jo malo potolaži, sam iz postle je ne jemat. Vsaj pri nas je to delovalo ... No, velik sreče.

< Sporočilo je popravil ZmajTolovaj -- 27.4.2008 0:00:57 >

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.4.2008 7:08:02   
mateyka
lej, razvadit jo ne moreš, ko je še tok majhna imho user posted image je pa res, da se pa lahko zgodi, da določene dele stanovanja poveže z določenim občutkom ali dejanjem. naša je mela obdobje, k je tud začela tulit, ko smo jo samo nesli proti spanici. jaz sem v tem primeru uporabila kar najino veliko posteljo, ki je bolj zanimiva user posted image ali voziček npr.; neki kar dela + nesi jo notri tudi ko ne gre spat, da vidi, da ni to ena spalna "čumnata" in nič drugega. ta odpor do spalnice je potem pri nas minil v nekaj tednih.

mislim, da je point, da se držiš samo res važnih osnov, in to je - zvečer jemo in nato tema/poltema, mir, umiritev (govorjenje z njo ali pogovarjanje drugih v njeni bližini se meni ne zdi ok - mi smo samo šepetali in se smehljali ter se večinoma "pogovarjali" z dotikom). to predspanje pa lahko urediš začasno tud v vajini spalnici - point je da se ma udobno (brez da je spanje neki negativnega) in da se to izvaja v vsakem primeru. sej veš, da dojame da se bo to (spanje) zgodilo "no matter what" user posted image pri nas dostikrat zaspi v naši pojstli in jo potem dajamo v njeno. sam mi mamo druge razloge za to user posted image vso srečo vam želim user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.4.2008 8:41:02   
klarisima
zdaj je kaj je in moje mnenje je, da boš mogla zobe stisnit in vztrajat, ko jo boš položila v posteljico in odšla. Prvi in drugi večer je najhuje, potem pa vedno lažje. user posted image   imajo rade red in ritual. Saj bo uspelo boš videla 

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?