grahek85
|
Ne vem, koliko je moja M redna. Ko sem nehala jemat K tabletke, je par mesecev ni bilo, potem je bila ena M s pomočjo Primolut Nor-a, potem čez 39 dni spet ena, ta spontano oz. brez umetne spodbude. Čez 33 dni negativen test, vendar brez prisotnih nosečniških znakov. S partnerjem sva namreč ves čas po prenehanju jemanja K tabletk poskušala zanositi, razen tista prva dva meseca, kot mi je to svetovala ginekologinja. Cca 10 dni kasneje sem prvič opazila, da vse bolj voham, še kake dva dni kasneje sem postala pozorna tudi na nekoliko bolj občutljive dojke, čez kake tri dni so postali tudi modrčki sumljivo tesni, zato sem še tri dni kasneje končno naredila test, ki je bil pozitiven. Pa če premislim, me je par dni pred testom vsak dan bolela glava. En teden po testu sem imela SS. Takrat mi je ginekologinja na urgentni ob prvi šibkejši krvavitvi (ko še nisem niti vedela, ali je to res SS ali samo neškodljiva krvavitev) rekla, da na UZ še ne vidi plodu ampak samo odebeljeno mat. sluznico, betaHCG pa je bil malo pod 200, torej malo. Če poleg tega upoštevam tudi to, da je med obema testoma minilo 18 dni in da so se prvi znaki pojavili šele deset dni po prvem oz. osem dni pred drugim testom, od vgnezdenja ni moglo miniti več kot 2 ali 3 tedne. Pa tudi slabosti še nisem občutila, ta pa navadno res pride šele nekje 5. do 6. teden in je za marsikatero nosečko tudi prvi opažen znak. Verjetno je bilo ključnega pomena to, da sva se res trudila zanositi. Glede na to, da naj bi imela PCO, zavestno sicer nisem pričakovala veliko, ampak podzavestno sem bila pa očitno vseeno polna pričakovanja. Bi bilo sploh lahko drugače, ko sva pa skos brez kakršnekoli zaščite, tisti PCO je bil pa tako abstrakten oz. neoprijemljiv, samo beseda v mojem kartonu. Sploh po tem, ko sem dobila svojo M.
|