|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako bi naredila ve?
23.4.2008 9:07:38   
PIRANJA
Za prvi maj imam monost na enotedenski potep, ki pa bi bil definitivno prenaporen za naega dvoletnega otroka (odsvetovano s strani vodiev, ki imajo izkunje). Ali bi ga ve pustile varuki, ki ga je pripravljena v asu najine odsotnosti varovati ali je to za otroka prevelik stres??

Vsakega nasveta bom vesela, ker imam glede tega, da bi ga pustila, meane obutke.

P
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako bi naredila ve?
23.4.2008 9:11:11   
fusia
Odvisno kateri varuski in kako se otrok razume z njo.
Jaz bi ga mogoce pustila pri babici ampak se bolj nagibam k ne kot ja. Bi sla raje kam, kjer bi ga lahko s sabo vzela. Cel teden je kar malo dolga.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2008 9:11:25   
Anonimen
Bi jo pustila pod dvemi pogoji:
- otrok bi e vekrat el na poitnce za nekaj dni, torej je navajen na obasno odsotnost starev in drugano okolje
- varuko dobro pozna in ima z njo redne stike (nekako v stilu starih starev)

Drugae pa bi tako potepanje raje prestavila za kakno leto, dve, mogoe e ve, da lahko gre tudi otrok zraven.

(odgovor članu PIRANJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2008 9:15:02   
frutka_
Ne. Ne bi ga pustila. Najprej bi si organizirala taken izlet, da bi otrok el poleg. e pa bi e elela biti sama z moijem pa bi iskala krajo varianto.
Se mi zdi prevelika odgovornost.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2008 9:20:15   
Jančika_
Pred dvema mesecema sem bila cel teden v bolnici, otroka sta bila z atijem. Tavečji (3,5 let) se je v tistem tednu 2x polulal v posteljo, pa tega nikoli ne počne, tamali (20 mescev) pa je cele dneve taval okoli in me klical. Tako da jaz ne bi šla; sama ju nisem posebej pogrešala, če sem čisto odkrita; a je trajalo potem še kar nekaj dni, da sta dojela, da sem res spet doma in da ne bom nekam spičila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.4.2008 9:25:21   
srki
Se strinjam z Ankico.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.4.2008 9:26:49   
Volga
Ga ne bi pustila niti pod razno. e pri 6 letih ne, nikar pri dveh. Pri varuki, se razume. Pri sestri morda, kjer ima drubo bratrancev morda, ampak tudi tega ne verjamem.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.4.2008 10:06:15   
Gordana-3
odvisno od otroka. jaz moji dve brez problema pustim pri moji mami, ko moram 2x letno za teden dni na madarsko slubeno e od njihovega 1. leta. ta veja, ki ima sedaj 4 leta, hodi vsako poletje tudi za en teden na poitnice k moji mami in vedno komaj aka, da gre.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.4.2008 10:12:30   
timika
jaz ga ne bi, je pa lahko tvoja situacija isto drugana in ne bo nobenih teav; midva z mojim sinkom sva dva maka user posted image  svrkljana, ki ne moreta biti tri ure narazen, to je tudi meni v veselje in si z moem tudi tako organizirava najine aktivnosti v prostem asu.
e si ga pa e do sedaj vajena puati, pa ne le za popoldne, tudi za ve kot kak dan, pa da je to vedno ista oseba, potem bi to morda celo lo. zagotovo ga pa tudi v tem primeru pustila nakljuni varuki, ki je ne pozna.
ma, kaj jaz vem, mene e misel na kaj takega zmrazi, zagotovo ne bi imela ni od dopusta....pri odloanju v tem primeru pomisli malo bolj nanj kot nase, e naslednje leto bo morda laje kaj takega izvest.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.4.2008 10:13:45   
Lianna
Odvisno. Ga je varuka e kdaj dala zveer spat? Ga pazi drugae vsak dan? Ker si ne predstavljam, da nekam gresta in npr. varuka e nikol ni dajala otroka zveer spat. Lahko nastane velik problem. Jaz npr. bi otroke ki jih pazim brez teav pazila 1t. Ampak me res dobro poznajo, tudi spat jih obasno dajem...itd.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.4.2008 10:27:12   
Lara28
Glej, to je isto TVOJA odloitev. Ti pozna otroka, ti pozna varuko. Otroci so razlini, prav tako stari. Varuke so lahko prav enako dobre kot babice in dedki, e se otroci pri njih dobro poutijo.
Ne pustit da te drugi zmedejo s tem, da oni pa ne bi tega naredili.
e si prepiana, da otroku ne bo hudega, potem pojdi in uivaj, brez slabe vesti.
Kaj pa e bi morala v bolninico ali kam slubeno? Potem te nihe ne bi "obsojal".
To je pa moje mnenje.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.4.2008 10:29:33   
kristinaj
jaz ga ne bi pustila varuki. bi raje poakala, da malo zraste in se na enotedenski potep skupaj z njim podala.......

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.4.2008 10:56:43   
jakaracman
Pri babicah bi jo pustila ne bi pa jo pri varuki.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.4.2008 12:43:12   
bambam
Babici (moji mami) user posted image bi jo zagotovo zaupala, pa še to bi jo verjetno vozila na kakšno "uvajanje" za več ko tri dni (več nikoli ni bila nikjer). Seveda pa ti sama veš koliko in kako dobro se tvoj otrok počuti pri drugih. Vsekakor bi izbrala tistega, pri katerem je otrok najrajši.

LPuser posted image

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.4.2008 13:04:48   
tatam
Za teden dni ne.Mi je preveč.
Sicer pa odkar imamo otroke vse organiziram tako,da grejo zraven...In nam je lepo!!!

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.4.2008 13:52:55   
tt79
Evo, tole pišem iz Amerike.  Sem se ravno prebudila in se spomnila na mojo 2-letno smrkljico, ki zdajle v sloveniji v vrtcu sladko spančka...Dobila sem moznost 10 dnevnega potovanja in sem šla, ker vem da mali doma ni hudega. Sicer sem jo pustila pri babici in nonotu ampak ji ne rušita vsakdanjika (zjutraj jo normalno peljeta v vrtec, tam je 8 ur= potem pa domov, pa igra, pa v živalski vrt sta jo peljala, skratka ful se ji dogaja.

Vsak dan se vidimo preko skypea, samo jo takrat ponavadi bolj zanima kak nodi na TV kot midvauser posted image

V glavnem meni ni žal, da sem se odločla in šla..in misli, da bom kdaj kakšno tako zadevo še ponovila!

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.4.2008 14:33:54   
Mišni
Ne, pri varuški ne bi.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.4.2008 14:35:28   
PIRANJA

Varuška je babi.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.4.2008 15:08:23   
A.N.J.A.
Jaz jih ne bi. Pa ne da bi jima bilo kaj hudega pri babi, ampak jaz ne bi zdržala. Sem šla enkrat za 4 dni v London, pa me je že drugi dan čist zvijal, pa sta bila doma z očetom. Jaz tega pač ne zmorem in nočem. Gremo rajši tja, kamor gremo lahko skupaj. Ni pa nič narobe, če so otroci kdaj pri babicah in dedkih. Njim ponavadi ful dogaja, se imajo super, najbrž je tut dobra izkušnja pri odraščanju - mojedva sta letos (3 in 4 leta) prvič dve noči prespala pri mojih starših, ker sva šla z možem na službeno pot in sta se imela super. Zdaj skos sprašujeta, kdaj bova spet šla user posted image .
Ampak jaz pravim, moa mama je imela svoje otroke, jaz imam svoje. Za njiju sem se razumsko in s srcem odločila in želim, da sta z mano vedno, kadar je to mogoče. Bolnica je stvar zase, mislim, da je ni za petljat tle zraven.
Nekateri seveda zagovarjajo, da morata imeti tudi partnerja čas zase. Za mene so moji otroci del najinega odnosa in se imamo v kompletu veliko lepše kot v dvoje.
Pa nočem moralizirati. To je pač moje mnenje.
Če se ti zdi, da boš lahko uživala na tem dopustu, le pojdita, če pa imaš pomisleke že pred odhodom, verjemi, da boš že drugi dan želela domov in ti ne bo več fino...
Odločitev je pa itak tvoja in mislim, da te nihče ne obsoja, vsak le izrazi svoje mnenje, za katerega si nas prosila.
Tudi če gresta, ne boš zaradi tega nič slabša mama od mene, ki jih ne bom pustila v varstvu.
LP
A

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.4.2008 15:25:32   
Anonimen
Piranja, lej, če veš pri sebi, da se boste vsak po svoje imeli fajn, potem pojdi. Če veš, da tvoj otrok ne bo zdržal in da bo za babi en teden prevelika obrmenitev, potem vse skupaj prestavi za nekaj let.

Anja, ti pa tudi, kakor čutiš pri sebi, a ne user posted image . In nič ne moraliziraš.
Npr. moja mami sama sprašuje, kdaj bo vnučka prišla na počitnice in komaj čaka, po moje še ponoči sanja user posted image , naša bejba tudi rada gre, meni je sicer grozno v začetku, ampak res pa, da vsakič manj. In moram rečt, da mi ta odklop res paše, vendar je tu en zelo pomemben faktor - vsi smo za. Se strinjam s tabo, da se od starih staršev varstvo ne more kar avtomatično pričakovat, oni so svojo dolžnost opravili. Če pa si tega želijo, zakaj ne?

(odgovor članu A.N.J.A.)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
23.4.2008 20:18:37   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA

Varuška je babi.

Aja, to je pa druga. Ma če zaupaš mami oziroma tašči, potem res ne komplicirat in samo pojdi.

Čimmanj je treba komplicirat. Jaz sem preveč in še sedaj.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.4.2008 20:23:11   
Anonimen
Ali bi ga ve pustile varuki, ki ga je pripravljena v asu najine odsotnosti varovati ali je to za otroka prevelik stres??

Odvisno, kako je navajen do sedaj. Ce ni niti ene noci prespal brez vaju, je en teden sigurno (pre)dolga in verjetno stresna doba.

Ce je navajen, da je kdaj brez vaju, zakaj ne :)?

Jaz jo komot pustim, ampak je navajena ciganskega zivljenja ze od rojstva user posted image .

(odgovor članu PIRANJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
26.4.2008 19:46:58   
Majabo
3-4 dni max,
teden dni bi bilo vsaj zame prevec, ker pac vem, da naju po treh dneh pogresa in zacne jokcat, kar pa tudi za babico ni lahko in prijetno
verjetno je odvisno od otroka....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.4.2008 10:49:20   
corfu
Odvisno od situacije. kak je otrok navezan na babi, koliko imate stikov, če je že kdaj prespal drugje itd... Moj je npr. pri letu in pol bil sam z babi na morju en teden in ni bilo nobenih težav, je prav užival, midva pa tudi user posted image . Je pa odvisno od otroka, sin je pri osmih mesecih čez noč prespal pri babi, ker sva imela midva  obveznosti, hčerka je stara dobrih devet mesecev, pa še ni zrela za kaj takega, pa tudi silim je ne...bo že še čas.

Uživaj življenje...

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?