|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kozmetika za novorojenčka
22.4.2008 15:43:55   
Inigo
pozdravljene!

počasi se pripravljamo na prihod našega prvega otročka... zanima me kaj od kozmetike sploh rabim za prve mesece?

v šoli za starše so poudarjali, da čim manj. toraj:
-olivno olje
-trdo milo
-hladilna kremca za ritko

še kaj?

kaj pa ostale potrebščine? vem da potrebujemo:
-alkohol za popek
-fiziološko razopino
-vatirane palčice in vato

še kaj?

najlepša hvala in lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kozmetika za novorojenčka
22.4.2008 15:47:35   
pomar*ANČA*
malce neprimerno vpr... zakaj pa trdo milo? prvič bom mamica, pa se še učim od vas...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.4.2008 16:00:11   
Inigo
trdo milo za umivanje. baje edno kar še priporočajo. pa še to le enkrat na teden. ne vedno, ko ga kopaš... tako je bilo rečeno. odsvetujejo pa razne kopeli. sploh peneče.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.4.2008 16:01:32   
pomar*ANČA*
aha, potem tekoča mila niso preveč primerna za dojenčka. ok, dobro da vem, da ne bom spet neumnosti kupovalauser posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.4.2008 16:09:53   
Inigo
ej, kaj pa vem! veš, to tako mešano govorijo... saj ne vem več kaj naj verjamem! user posted image

najprej sem misla kupit vse živo od Bubchen, saj naj bi bila ena boljpih znamk. zdaj pa mi vsi polagajo na srce, naj ne kupujem tega, saj ne bom rabila vsega...

pol so mi v MŠ priporočali vse to kar sem zgoraj napisala. ostalo pa sploh ne rabiš. mogoče kasneje, da otroka malo razvajaš, tako kot sebe razvajamo s kopelmi in raznimi kremicami. prve mesece pa to ni dobro!

zato pa zdaj malo sprašujem, da dobim čimveč informacij in nasvetov uzkušenh mamic ali pa bodočih mamic, ki imajo drugače informacije. vse pride prav! user posted image

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.4.2008 16:21:46   
pomar*ANČA*
prepisano iz knjige otroci, otroci:

Seznam osnovnih potrebščin, ki jih potrebujemo za novorojenčka:

-Kozmetika (Bepanthen, hladilno mazilo, vata, vatirane palčke, 70% alkohol ali fiziološko raztopino, krpice za umivanje ali umivalne vrečke, škarjice za nohte, zloženci - gaze 5x5 cm, termometer, glavnik oz. krtača, 60-70 navadnih plenic)

sem pogledala še v en leksikon in tudi odsvetujejejo preveč kozmetike, sploh parfumeranih stvari, vse naj bi bilo čim bolj naravno.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.4.2008 16:24:56   
Pia77
Naš mali je star 2 meseca - doslej smo uporabljali hladilno mazilo, mandljevo olje, trdo milo (Buebchen) in eno mazilo za vneto rito (Sudocrem; super zadeva- v bistvu testerček, ki smo ga dobili v porodnišnici; se je res ful malo porabi). Za otroški izpuščajček po obrazu smo nekajkrat uporabili Bepanthen kremo. Za vneto rito pa je sicer primernejše Bepanthen mazilo. Rito mažemo le takrat, kadar je nakazano rdeča (redko), sicer jo je umijemo in zamenjamo pleničko.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.4.2008 16:41:47   
kaya2007
mi smo imeli tekoče milo za novorojenčke od mustele (no, ga imamo še), hladilno kremo za ritko, alkohol in fiziološko za popek in take zadeve, zraven so nam prav prišle gazice oz. zloženci. drugega se ne spomnim da bi rabili...smo pa za vsak slučaj imeli tudi praško pasto, riboderm in kasneje še canesten. tudi zdaj nimamo kaj več, razen še peno za v banjo in mleko/kremo za po telesu. in pozimi cold kremo. pa fiziološka za v nos je vedno na zalogi.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.4.2008 16:44:13   
kaya2007
ah ja, pozabila, da sem v banjo dajala tudi malo olivnega ali mandeljevega olja-vsak svetuje drugače in sem potem kar nehala s tem.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.4.2008 18:06:26   
zalenka
jaz mislim tako, da se je na začetku brezpotrene ful založit z vsem kar ti kdo priporoča.

tisto kar nujno rabiš je kar dobro opisala pomaranča. s tem da pri nas za nohtke uporabljamo raje ščipalček kot škarjice (nekako se lažje z njim znajdemo, tudi sama ga uporabljam namesto škarjic). tega pa boš itak rabla šele nekako pri 3 ali 4 tednih ali pa še kasneje.

alkohol sem kupila brezveze ker je še neodprt. popek se sedaj puca samo s fiziološko in že kar nekaj časa alkohol odsvetujejo. krn ponavadi odpade že v porodnišnici, tako da doma pucaš pri vskaem previjanju samo s fiziološko in zložencem (teh lahko pa kar nekaj kupiš user posted image , so pakirani v škatli po 50kom).

za rito smo mi imeli bepanthen če bi bila kaka rdečina. no tega ni blo nikoli do sedaj (stari smo 8,5m), je pa že takoj po prihodu domov dobila glivice na ritki, tako da je potem do 3 meseca bil nepogrešljiv canesten (ampak tega kupiš šele če se izkaže da ga rabiš). sicer pa na začetku navadno hladilno mazilo, ki pa smo ga kaj hitro zamenjali za bebival (od MB lekarn) in ga uporabljamo še sedaj (no sedaj imamo še eno makedonsko super kremco za rito, ki pa se jo pri nas žal ne dobi). tako da hladilno mazilo navadno imamo samo v torbi za na pot. namažem pa še vedno ob vsakem previjanju.

60-70 tetra plenic je pa ultra toomuch če ti ne bo treba široko povijat in če boš uporabljala plenice za enkratno uporabo. naša ima refluks in je polivala, da smo pri vsakem hranjenju porabili eno, pa jih imamo 40 kar dovolj. itak se ful hitro sušijo in ni panike. na začetku sem jih prala 2x tedensko.

trdo milo smo pa mi uporabljali do 4 meseca, potem smo šele prešli na tekočo zadevo. ker pa ima itak dosti očutljivo kožo (po meni, suho in razdražljivo) uporabljamo kozmetiko od lavere: ognjičevo za kopanje in olje za telo. trdo milo kupi v lekarni, priporočajo ga zato ker je najmanj agresivno za kožo. umivanje ti pa itak potem pokaže patronažna, ko pride skopat otročka. na previjalni ga razviješ in namiliš, potem pa s plenico daš v banjico, počasi odstraniš plenico, umiješ in to je to. Kopanje pa itak šele ko je popek čisto suh, prej pa umiješ vsak dan s krpicami (lahko kupiš tetra krpice ali pa jih sešiješ - kar je še ceneje user posted image  (jaz sem si naredila 10 plenic in 5 krpic, potem pa me je porod malce prehitel user posted image ))

sem se razpisala user posted image

hotla sem v bistvu povedat da ne kupit preveč šare, ker ti bo na koncu ležala v omari user posted image .

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.4.2008 18:07:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zalenka

hotla sem v bistvu povedat da ne kupit preveč šare, ker ti bo na koncu ležala v omari user posted image .

V lekarni mi je enako svetovala.

(odgovor članu zalenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.4.2008 18:08:00   
zalenka
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

ah ja, pozabila, da sem v banjo dajala tudi malo olivnega ali mandeljevega olja-vsak svetuje drugače in sem potem kar nehala s tem.

mi smo se mazali z mandljevim. namažeš itak samo gubice (vratne, pod rokami, okoli komolcev, zapestij, isto nogice). ker pa ima mala suho kožo je to potem pediatrinja odsvetovala, ker olje suši kožo. sedaj imamo posebno olje za telo od lavere.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.4.2008 19:27:15   
Netopirčy81
Mi že 3,5 mesca našo user posted image  umivamo v kopeli s kamiličnim čajem. Edino laske ji umijem z mustelinim šamponom. Namažem jo z Bübchen oljem, uporabljam pa še hladilno mazilo od Bübchen. To je zaenkrat vse, kar uporabljamo od kozmetike in ma user posted image  lepo kožo.user posted image

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.4.2008 20:15:40   
nian
naša kozmetika: hladilno mazilo iz lekarne, bepanthen, reklamna sudokrem, beautybaby žajfica (tekoča) za laske in telo in navadno olivno olje iz lekarne. mala je stara 4 mesece in ima vse še prvo pakungo. naprej pa bom kupovala vse enako, ker ji super ustreza.

vatke ipd: vatke, palčke vse milerjevo. podloge za na previjalno pa iz lekarne.

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.4.2008 20:17:06   
nian
še kar se tetra plenic tiče: jih imam 20 in jih je čez glavo.

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.4.2008 22:20:42   
sandra85
-fiziološko raztopino
-trdo milo (ker gre dol takoj v stiku z vodo in ne rabiš dojenčka drgnit da mu odstraniš milo)
-mandeljevo olje za po kopanju in za temenca
-odebeljene palčke za ušeska in popek
-hladilno mazilo ribodermin (je zakon kremica in ni samo za ritko ampak vse)

kar se tiče tetra plenic:jih imamo 50 pa sem jih na začetku vseeno 2x na teden pralauser posted image

zdaj pa ga kopam z milom in šamponom od nivee
mažem ga z oljem ali mlekom od johnson¨s baby

star pa bo 8m

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.4.2008 8:15:12   
kristinaj
s trdim milom bo namilila cunjico in dojenka umila.....naa ma leto pa ga e vedno uporabljam.....ko je kakana ji na umivalniku rito z njim umijem, ko jo kopam jo z njim umijem.....

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?