|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Maternični obroček
18.4.2008 10:03:42   
Anonimen
Ginekologinja mi je predlagala za zaščito maternični obroček. Malo sem razmišljala, zdaj pa sem v dilemi. Ali je to sploh etično. Saj vendar že pride do združitve dveh spolnih celic. Ki se ne moreta vgnezditi v maternico. Ali ni to potem že en mini splav? Ali je to le skupek celic, ki nima nič z bodočim otročičkom.
Kaj mislite ve?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Maternični obroček
18.4.2008 10:14:03   
mihaelao
ŽIVJO
Jaz mislim, da ti naše pametovanje ne bo pomagalo pri tvojih občutjih ... Če se boš vedno spraševala, 'kaj pa če ravno zdaj ...', ne boš mirna. Raje se odloči tudi v skladu s svojimi prepričanji, navsezadnje obstaja v tem času veliko možnosti zaščite.

Nič ni lepšega od današnjega dne ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2008 10:19:08   
Kaliope
sama sicer tudi zagovarjam, da otrok - človek - oseba nastane takoj s spočetjem, ampak zame spočetje pomeni združitev jajčeca in semenčeca ter vgnezditev v maternici. če pa ti misliš in čutiš drugače, se za to vrsto kontracepcije pač ne odloči.

(odgovor članu mihaelao)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2008 10:40:35   
Čupka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ginekologinja mi je predlagala za zaščito maternični obroček. Malo sem razmišljala, zdaj pa sem v dilemi. Ali je to sploh etično. Saj vendar že pride do združitve dveh spolnih celic. Ki se ne moreta vgnezditi v maternico. Ali ni to potem že en mini splav? Ali je to le skupek celic, ki nima nič z bodočim otročičkom.
Kaj mislite ve?

Po mojem tukaj ne smeš razmišljati, kaj je etično in kaj ne. Razjasnit moraš izključno sama pri sebi.
Jaz ravno zaradi tega ne bi mogla nikoli imet obročka. Ker pač ne prenesem misli na to, da pride do združitve celic, skratka do vseh pogojev za začetek razvoja novega življenja, potem pa neka mehanska ovira prepreči nadaljevanje. Meni to ne gre. Še vseeno pa lažje prenesem misel na to, kot na UPNuser posted image

< Sporočilo je popravil Čupka -- 18.4.2008 10:41:23 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2008 13:52:28   
spelaz
Jaz sem se ravno odločila za to obliko kontracepcije (čaka me še sama vstavitev). Gledam na to samo in izključno kot na kontracepcijo (tabletke pač večkrat pozabim, kondom nama ni ...).

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.4.2008 8:18:30   
snorlax
Zdaj pa ne vem, ali sem jaz blond al kaj? Ampak ne vem, od kod vam podatek, da pri materničnem obročku pride do združitve celic? Saj maternični vložek vendar fizično in s pomočjo hormonov preprečuje, da pride do združitve jajčeca in semenčic.user posted image user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2008 13:02:12   
Čupka
IZVIRNO SPOROČILO: snorlax

Zdaj pa ne vem, ali sem jaz blond al kaj? Ampak ne vem, od kod vam podatek, da pri materničnem obročku pride do združitve celic? Saj maternični vložek vendar fizično in s pomočjo hormonov preprečuje, da pride do združitve jajčeca in semenčic.user posted image user posted image

Do združitve jajčne celice in spermija pride v jajcevodu. Maternični obroček preprečuje vgnezditev v maternično sluznico. Kolikor vem, deluje maternični vložek zgolj mehansko. Vsaj tako je bilo včasih.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.4.2008 15:19:38   
snorlax
Prvič slišim za tole.

Bom prilepila par člankov, pa presodite same.

O Mireni:

Intrauterini sistem (UIS) s hormonom levonorgestrel je kontracepcija, ki združuje prednosti kontracepcijskih tabletk in bakrenega materničnega vložka. Je izredno zanesljivo kontracepcijsko sredstvo, saj raziskave kažejo, da je enako učinkovita zaščita kot sterilizacija ženske.

IUS sprosti v maternico vsak dan majhno količino hormona. Njegov kontracepcijski učinek temelji na lokalnem delovanju: sluz v materničnem vratu se zgosti, zato semenčice težko prodrejo skoznjo, da bi oplodile jajčece.

Normalno gibanje semenčic v maternici in jajcevodih je zavrto, zmanjša pa se tudi mesečna rast maternične sluznice, kar med drugim povzroči precej šibkejše in krajše menstruacije.

Maternični vložek

Kaj je: Maternični vložek je velik 3-4cm in ima obliko črke T, na spodnjem delu pa ima najlonsko nitko. Novejši maternični vložki so prepojeni s progestagenom, ki poveča njegovo učinkovitost.
Kako deluje: Tovrstna zaščita prepreči semenčicam pomik proti zgornjemu delu rodil, spremeni potovanje jajčeca ter zavira oploditev in spremeni sluznico maternice.
Način uporabe: Maternični vložek v maternično votlino vstavi zdravnik. V nožnico visita dve najlonski nitki, ki ženski omogočata, da po vsaki menstruaciji preveri ali vložek ni izpadel.
Stranski učinki: Vstavljanje in odstranjevanje je lahko boleče in neprijetno. Včasih se lahko pojavijo tudi vmesne krvavitve, krči ter boleče in močne menstruacije, včasih pa se vložek tudi iztisne iz maternice v nožnico.
Primeren je za: Primeren je za ženske, ki imajo stalnega partnerja, za tiste, ki so že rodile ter za ženske, ki dojijo.

Maternični vložek z bakrom (IUD, intrauterini vložek, obroček, spirala)

To je majhen vložek iz plastike in bakra, v obliki črke T. V maternico ga vstavi ginekolog. Maternični vložek ščiti pred zanositvijo tako, da prepreči srečanje spermijev in jajčeca. To doseže z onemogočanjem gibljivosti spermijev na njihovi poti proti jajcevodoma ali z lokalnimi učinki na maternico. Maternični vložek ima dve majhni nitki, ki ležita znotraj nožnice, zato da lahko vedno preverite, ali je maternični vložek še pravilno umeščen v maternici. Različne vrste materničnih vložkov je treba menjavati na 3 do 10 let, odvisno od količine bakra, ki ga vsebujejo.

user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.4.2008 15:38:30   
Čupka
Pridna Snorlax, zelo si se potrudilauser posted image . Med tem sem tudi jaz malo brskala o teh obročkih in vložkih po netu in najdla podobne stvari, kot ti. Tako kot si rekla, presodijo naj same, jaz že tako imam trajno rešitevuser posted image
Čeprav težko verjamem, da spermiji zaradi te majhne "žičke" ne bi mogli pripotovati do jajcevoda.
Hormoni, ki jih omenjajo tile prispevki, pa tanjšajo sluznico maternice, in ne preprečujejo ovulacije, tako kot kontracepsijske tabletke. Edino za mireno ne vem. Ta je pa tako nekaj posebnega.
Naj kar strokovnjaki razpredajo o tem, odločitev je pa itak na posamezniku.
user posted image

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?