|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamice nejescih otrok...pomoc
11.2.2005 7:04:57   
dory
Jaz sem na robu obupa,ne vem vec kaj narest...moj tamal se brani vsake hrane...zdej pa ze cca dva tedna poje samo en do dva obroka na dan,pa se to pod prisilo...pri hranjenju morajo biti prisotne najmanj tri osebe..ena,da ga drzi za roke,ker je fant pogruntal,da se s hrano da lepo namazat vse zivo vkljucno sebe :)...eden ga motivira in animira,eden pa mu daje za jest...le tako par zlick pozabi,da je....ampak to je le premalo..in tudi ne zdi se mi normalen tak nacin prehranjevanja...nobena stvar ni dobra,kar skuham pojem nazadnje sama...vcasih je imel rad gres,ki ga dones se videt ne more vec...

Posledica tega je nepridobivanje na tezi...v 2,5 mesecih na tezi prakticno ni pridobil,kar me je res zaskrbelo...in tudi,ce do naslednjega pregleda ne bo nic boljse,ga bodo dali na preiskave...

Pa sem poskusla tud sama preskocit kak obrok,da bo potem bolj lacen...mislite,da je delovalo...ista zgodba se ponavlja in jaz sem res ze cisto obupana...

Kako ve strezete takim situacijam?

hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
11.2.2005 7:11:38   
Teni_
Joj, ne sprašuj, kako imamo mi, ko je treba jest. No, saj je take stvari, ki ji grejo v rit. Špageti, jajška, zelenjavna juhica, goveja juhica(kroglice, kaša, rezanci), špinača. Ampak tega ji ne morem dat za zajtrk. Jajčko ji tudi ne morem dat vsak dan. No, pa smo pogruntali, kako poje vsaj malo čokolina ali kaj podobnega za zajtrk in večerjo. Jo damo v njen stolček, pol pa izmenjaje igrače(po pol minute se vsake naveliča). Toliko se zamoti, da ne špuka ven, pa da ne zgrabi iz svojih ust z roko in meče po tleh. Tako, da je pri nas zelo pestro.

LP,
Mojca:rozica:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.2.2005 8:17:14   
Anonimen
A po flaški še kaj pije? Tudi Tibor ni rad jedel, isto ga je bilo treba maksimalno zabavati med obrokom (mimogrede, tega jaz danes niti slučajno ne bi več počela), pa nas je reševalo mleko oziroma kakav. Tega pa še danes popije vsaj pol litra na dan, pa ponavadi več, tako da me sploh ne skrbi, tudi če ne je. Zraven mu dam še vitaminski sirup, potem pa kakor hoče. Mogoče bi pa poskusila s stekleničko kakava, ali pa kakšen Aptamil 3, ki je tudi dobrega okusa (po vaniliji diši), menda, da kar "redilen". Prijateljica je prepričana, da je njena hčerkica "debela", ker ji je do enega leta dajala Aptamil. Potem je začela dajati alpsko mleko z 1,5 % maščobe in jim je uspelo "shujšati".

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.2.2005 8:57:30   
NinKa
Teja. mi smo imeli podobne probleme oz. jih se imam za zajterk mi je se samo Fruchtzwerge in nic drugega. Kosila niso problem. Je skoraj vse kar skuham. Zvecer pri cokolesniku je potrebna animacija. Jaz mu dam eno njegovo zlicko v roko, pa eno prazno skatlo od mleka imamo, al pa skatlo od cokolesnika. Pa gre. Igrace ne klapajo, ker jih ima tako ali tako ze cel dan.

Za sadje je se ena nova finta. Banane in jabolke je samo, ce lahko skace po stanovanju in jaz za njim. Torej med igranjem. Nekako moram popuscat, ker nekaj sadja na dan pa vseeno rabi.

Probaj mu dat v roke take stvari, ki mu bodo zanimive, pa ne igrace. Razne skatle, zlice,......

Mi pa imamo se problem s previjanjem. Ne morem verjet kak ta otrok vsakic ko ga previjam krici. Pa bi mogoce verjela, ce bi bila ritka rdeca al kaj podobnega, pa ni. Al pa da bi ga mocneje kje primila. Pa ga brez plenice pustim da skace malo okoli, takrat je Ok, pol pa ko vidi plenico pa vik in krik...animacija ne pomaga.

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.2.2005 9:20:08   
Anonimen
Teja. pri nas ni veliko drugače je kar neješča tale naša dama...zjutraj jo le stežka pripravim, da kaj poje, kakšnega čokolinota ali kaj podobno ne pride v poštev - će pa že - sta to dve ali 3 žlički, morda kdaj pa kdaj mlečni gris z žlico čokolade, za malico če imamo srečo poje pol jogurta, o sadju noče niti slišat (ji naredim mlečne napitke s sadjem, vendar tudi to ne deluje), za kosilo imamo pa že tako ali tako standard fižolova juha s risoliniji ali širokimi rezančki, pire krompir in spinača, gosta zelenjavna juha v katero občasno dodam goveje mleto meso, grisone in mleto meso ter parmezan...potem se pa počasi že konča...morda popoldan še kakšno skutko, zvečer pa cca. 200 ml prilagojenega mleka Hippa 3. Včasih vidim, da deluje, če si sama zase naredim čokolino, potem poje več žličk kar pri meni...
Morda je to bolj obdobje, poleg tega se je verjetno sedaj začel na veliko plaziti in šibati po stanovanju, pa samo pomisli koliko energije porabi že pri hranjenju, če tako "rogovili".

Ja upam, da se nam bo tole uredilo....LP :miska:

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.2.2005 9:22:56   
malika
Isto :( . Za zajtrk poje eno tisto malo lumpi hrenovko, ampak brez kruha, za malico kakšno sadno skuto. Za kosilo poje juhico s kroglicami in če ima dober dan, potem še kaj drugega, drugače pa je to vse v celem dnevu.Popoldne mi včasih uspe, da mu vsilim kakšno mandarino ali banano, kaj drugega noče.

Star je skoraj 13 mesecev in ima slabih 10 kg in je na lestvici na najnižji spodnji meji.
Zelo rad poje kaj sladkega (kinder bueno), raznih linotov, gresa, kakava,...pa niti slučajno ne spravim v njega.
Upam, da bo bolje

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.2.2005 9:23:44   
Anonimen
Sem pozabila povedati glede teh testenin "barilla - risoni" - naša jih ima full rada, zgledajo kot en rižek in očitno ji je to najbolj všeč, ker se sploh ne rabi trudit pri požiranju - kar zletijo v grlo...Jih pa redko kje vidim, razen v Italiji, sedaj sem videla, da jih imajo v Tušu (nisem pa jih še videla v Mercatorju ali Sparu)... Mogoče mu bo teknilo ...

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.2.2005 9:29:33   
NinKa
A imajo vsi otroci tako radi te zlate kroglice v juhi? Nas jih ful je. Jaz se glede nasega ne sekiram, prejsnji teden smo bili v posvetovalnici in smo se merli - imamo 83 cm in smo tezki 11,5 kg. Stari smo pa 13 mesecev in 2 tedna.

Od sladkega pa dobi enkrat na teden enega Kinder Pingui al pa ce jaz kaj delam - prejsnji teden je ful jedel tiramisu (sem ga delala z minimalno ruma).Od linotov pa je Cokolesnik in nic drugega.

Eh po moje imajo vsi nekake svoje finte. Bo jih ze minilo.

Upam :zmeden:
:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.2.2005 10:24:40   
ZARA
oj...
Zara je prakticno vse od makaronov,juhe,zelenjave,sadja,ma vse!
Pa se je zadnje 3 mesece zredila samo 780g...se prav 260g/mes...
Jst ji v zel. juho dam pikico smetane,pa k sadju ce je preredko mal keksolina,pa vse ji delam na adaptiranem mleku,grisolino,keksolino,frutolino,ker z vodo ne mara...pa tko mal kombiniram vse zivo...mam pa verjetno sreco,ker se vedno pije mleko po flasi (Aptamil3)...drugac ne vem kaj bi blo...sicer mi niso nic tezil, da bi bla presuha,ampak vseen me zmeri skrbi k gremo v posvetovalnico...

lp

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.2.2005 10:35:38   
piščanc
jaz sem bila prov zasekirana, ko smo šli pri 1,5 letih na morje skupaj s še enim parom, ki ima enako staro punčko. Moja Tjaša je zgledala kot, da jo stradamo, njihova punčka pa okrogla da je kaj. Tjašo je bilo potrebno animirati za vsak obrok, zvezdice iz juhe je jedla eno po eno... en del problema so bili zobki, ki so takrat tudi pogledali ven, vendar še zdaj (po štirih letih) je kot ptič. Animiramo jo z risankami, igračami, reklamami... pa je to za dva tri grižljaje. Vsako kosilo je groza, ker se naveliča jesti po dveh grižljajih. Mislim, da lahko na prste rok preštejem, kolikokrat je v štirih letih ni bilo treba spodbujati za kosilo. Tudi v vrtcu malo poje, samo je ni treba tako animirati, ker vidi druge otroke.
Tako, da v tem problemu nisi sama. Vse kar ti lahko priporočim je, da se nehaš sekirati in s čimbolj mirnimi živci poizkušaš spraviti vanj hrano, ravno toliko, da bodo zdravniki zadovoljni. Kuhaj tisto, kar mu ugaja, najbolje juhe, da jim ni treba gristi. Verjamem pa, da te spravlja ob živce.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.2.2005 11:51:03   
Anonimen
Teja, tudi jaz sem že mislila odpret to temo. Le da je naš star šele 7 mesecev.

Ampak noče probat nič, ma čisto čisto nič. Ko vidi žlico, začne jokat. Ustka trdno zapre in še čeljusti skupaj stisne, da ja ne bi kakšna žlica na silo noter všla.

Enkrat sem mu dala kruh v roko. To je pa cmulil, da je bilo veselje. In pa - seveda - keks. Kako naj uvedem potem nove okuse, če pa niti ust ne odpre?

Da ne govorim o tem, kako ponoči slabo spi. Neprestano se zbuja in se hoče dojit. Jaz sem že na robu obupa, kar se tega tiče in mi gre kar na jok, ko samo pomislim, da ga bom morala pripravit na hranjenje. Poskušala sem tako, da sem mu dala Frutkovo breskvino kašico, pa jo je enkrat jedel kot nor, ko je videl, da jo tudi jaz jem. Potem sem jih nakupla, ker sem mislila - fajn, pa bo vsaj to jedel. Pa je drugič probal žlico, se nakremžil in začel jokat. In to tako jokat, da je bilo obupno.

Rad je jedel pire krompir s kislo smetano, pa meso tudi je z veseljem grizel. Zdaj pa naenkrat samo dojenje velja, dojenje, dojenje in samo dojenje. Probala sem tudi tako, da sem izpustila obrok dojenja, tako kot je to že ena pred mano napisala in mu dala naslednjič gosto hrano, pa je le jokal.

Groza, kaj naj sploh še naredim? Moj otrok ne mara jesti!

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.2.2005 14:48:46   
BokiMB
Moj je bil tudi zelo neješč, pri 8. mesecih pa je začel jesti cele obroke.

Se še spomnim, kako je bil vsak obrok moja najtežja naloga. Včasih je en obrok trajal tudi 45 minut; vztrajala sem, da sem spravila kaj v njega. Vedno je dobil čez dan tudi veliko mleka na flašo in veliko dojenja.

Kako sem ga hranila na žlico? Nisem ga silila, ampak ga s čim zamotila. Vsakič sem ga animirala. Na srečo zelo rad gleda knjigice, tako da sem v eni roki držala knjigico, z drugo ga hranila, zraven pa mu razlagala, kaj je na slikicah. Vedno sem imela na dosegu roke tudi košaro s celim arzenalom zanimivih stvari, ki jih je lahko med obrokom raziskoval - od igrač, lončkov, škatlic, kuhinjskih pripomočkov....

S takim načinom mu sicer ne privzgajaš dobrih prehranjevalnih navad, nasprotno, navadiš ga na slab vzorec, ki ga je kasneje težko izkoreniniti.

Ampak meni ni preostalo nič drugega. Sinek je bil po teži pod minimumom in je še zdaj, ko pridno papa. Pri 9. mesecih je imel 8.120 g, s tem da je od 6. meseca šel gor za solidnih 1.240 g. Zasluge za to pripisujem samo mojemu izjemnemu trudu pri njegovem hranjenju.

Pa vedno sem preizkušala različno hrano, različne recepte, da sem ugotovila, kaj najraje je.

Saj ni nujno, da je otrok tako zelo neješč, če ga hrana ne zanima kaj preveč. Jaz pri mojem vidim, da mu je za mizo enostavno preveč dolgčas - nonstop hoče nekaj raziskovat in na novo odkrivat.

No, pri 8. mesecih pa je začel jesti vse, kar mu pripravim. Še zdaj je včasih najin obrok podoben tistemu, kar sem opisovala zgoraj, ampak samo zato, ker jaz zaradi njegove teže vztrajam, da poje vse ali skoraj vse.

Vem, kako je hudo, ko otrok ne je, ti pa se sekiraš. Upam, da bo vsem, ki imajo take težave, uspelo!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.2.2005 18:14:20   
Anonimen
Malo prej sem bila pri pediatrinji na pregledu in sem ji omenila Davidovo neješčnost. Ker z otrokom ni nič drugega narobe (ušesa niso vneta, grlo je ok, trebušček mehak), je ugotovila, da so za to krivi zobki. Predlagala mi je, da naj mu dam kar cele kose sadja v roke, da ga bo grizel. Predvsem banano, pa še tudi kruh je omenila.

Žlico naj bi za nekaj časa, dokler ne bodo zobki zunaj, opustila, saj ima dlesni zelo napete in ga baje to boli. Predlagala je tudi, naj uporabljamo Calgel in pa Calpol pred spanjem, da bo ponoči bolje spal.

Joj, upam, da bo res bolje spal, ker sem prav grozno utrujena.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.2.2005 21:07:41   
Anja167
Hoj! Naš sicer še kar rad je, ampak zdaj se je pri večernih kašicah začelo, da poje par žlic, potem pa v jok in ni nič več dobro (ne voda, ne žlička). In kaj hoče, mulec, delati? Kašico hoče piti iz krožnika! :kava: Ja, kaj čemo, mu pač pustimo. Jasno, da je cela kuhinja umazana, ampak poje pa tako še cel krožnik, čeprav bi lahko glede na njegov jok odnehala že pri 5 žlicah. Mogoče bi pa tudi vam pomagalo?

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?