|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod brez EA
16.4.2008 8:12:14   
Anonimen
Veliko je bilo govora o porodu z EA. Poznam ga tudi sama saj sem prvič rodila z EA.

Me pa zanima kako poteka normalen porod brez EA, kaj dobiš proti bolečinam, kako ženska prenaša bolečino, ko je tik pred prihodom user posted image .  Kaj naredijo zdravniki, če si prerezan ? A dobiš kakšno narkozo med šivanjem?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod brez EA
16.4.2008 8:18:43   
lelaval
Jaz sem 3x rodila brez EA in 3x bila rezana. Se nisem niti spomnila, da bi lahko rodila z EA user posted image . Med šivanjem pa nisem dobila narkoze - dočim ene bolnišnice pa ne šivajo brez narkoze niti presredka.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2008 8:30:24   
Paštetka
če ne prosiš, ne dobiš nič proti bolečinam. Sploh pa ne proti koncu oz. pri iztisu.
Pri šivanju presredka pa te pošpricajo z lokalnim anestetikom ali pa dobiš lokalno anestezijo tam spodaj (injekcijo, kot npr. ko gre pri zobarju si pulit zob)

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.4.2008 8:32:00   
Marogica
Moja statistika...2 poroda, oba brez EA.

Kaj sem dobila proti bolečinam? se ne spomnim, ti pa dajo, če zaprosiš, brez problema.

Prenašanje bolečine? Na srečo se bolečin stopnjuje, torej je ne občutiš tako boleče, kot v resnici je....

Med šivanjem nisem dobila narkoze, mi je pa bilo bolj tečno, kot pa sam porod.user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.4.2008 8:39:57   
mihaelao
Jaz sem rodila povsem naravno, brez kakršnihkoli kemijskih pripomočkov in mi ni žal. Sem pa zaradi epiziotomije dobila lokalno anestezijo (5 zunanjih šivov, notranji se pa ne štejejo).

Nič ni lepšega od današnjega dne ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.4.2008 8:53:09   
lelaval
Med šivanjem nisem dobila narkoze, mi je pa bilo bolj tečno, kot pa sam porod.

Ja -meni isto.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2008 9:07:52   
DANVARI
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Moja statistika...2 poroda, oba brez EA.

Kaj sem dobila proti bolečinam? se ne spomnim, ti pa dajo, če zaprosiš, brez problema.

Prenašanje bolečine? Na srečo se bolečin stopnjuje, torej je ne občutiš tako boleče, kot v resnici je....

Med šivanjem nisem dobila narkoze, mi je pa bilo bolj tečno, kot pa sam porod.user posted image

se podpišem

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2008 9:11:41   
mama_milchy
jaz sem pa rodila čisto naravno, brez EA in tudi brez sredstev proti bolečinam, sem 1x ali 2x vprašla, ker me je kr fajn bolelo pa je rekla babica: ˝kaj želiš cel dan bit v porodni? smo že čisto na koncu.˝ in tako da nisem nič; edino ko me je G šival so mi dali eno inekcijo, ki je malo zapekla; to pa je tudi vse. In ni mi žal, prvi porod in je minil v sladib/dobrih 3 urah in pol user posted image

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2008 9:13:38   
šnucika
Rodila brez EA.
Med porodom mi niso dali ničesar proti bolečinam.Je pa bil kratek porod,kakšno uro in pol ta hudega.
Babica pa me je že ob sprejemu opozorila,da bo šlo hitro in ni smisla dajati EA,da pa bo zato bolj boleče,ker hitri porodi imajo najintenzivnejšo bolečino.
Sem res mislila,da mi bo križ in rit utrgalo.

Šivanje je bilo pod lokalno-injekcija in ni bilo nič boleče.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.4.2008 10:06:26   
carmelita
2x brez EA. obakrat ekspresni porod-2,5h oba skupaj. nekaj ti dajo proti bolečinam, sam ne vem kaj. šivana obakrat. 1. 7 šivov, 2. 2 šiva. so mi dal lokalno. nisem čutla nič. sem bila zadovoljna kako so to naredili, ker me šivi sploh niso boleli.
rosila sem v Postojni.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.4.2008 12:13:44   
Neni13
1 x brez EA. Rodila prvega otroka (3700 g) v 1 uri, ko sem prišla v porodno sem rekla (zadrla), dajte mi nekaj proti bolečini (začne se na Oxy).Res pa je, da sem bila že takrat 6 cm odprta.
Boleli so samo popadki v 1. fazi. Popadki za iztis, me ni bolelo, saj me je samo tako močno dol tišalo (kot če greš na blato) in mi je edino preostalo, da sem močno pritiskala..Sam iztis in šivanje sploh nisem čutila bolečin.Edino pri šivanju me je enkrat malo speklo, kot bi me z iglo piknali. Mislim, da je takrat vozel naredila ali kaj..
Vem pa ne, ali so mi dali kaj za lajšanje bolečin pri šivanju...
V glavnem pri meni je šlo vse tako hitro z naravnimi popadki, tako da imam same pozitivne izkušnje glede poroda...

(odgovor članu carmelita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.4.2008 13:00:54   
PBJ

Točno tako. Se telo dobesedno navadi...

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.4.2008 13:26:09   
ursalara
Jaz sem rodila brez EA niti pomislila nisem na to.Dali so mi masko z smejalnim plinom in za proti bolecinam inekcijo,meni ni zal dokler inekv+cija ni prijela me je kar bolelo ko pa je prijela sem bila pa itak zadrogerana po njej tako da sem cutila samo se takrat ko je glavica rinila ven!Ce ne reces za sredstva proti boleči jih seveda ne dobis!Ko sem bila pa sivana so mi dali pa lokalno tudi za to lahko reces!

Jaz osebno si ne predstavljam poroda z EA ne vem hotela sem spoznati obcutke in sem jih in najlepse in najboljse zame!

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.4.2008 14:26:09   
špelin@
Proti bolečinam sem dobila "šus" Dolantina user posted image  Po tem si zadet in ti čuti malo otopijo. V LJ so mi ga babice kar naprej ponujale, dokler nisem tretjič ponudbe sprejela, ker je že res bolelo user posted image

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?