|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kdaj ste nazadnje videli pridnega otroka ...
21.4.2008 20:45:44   
Primoza
Bolj sem komentiral tisto o naglici. Ker, ko človek razmišlja, da je nekaj prehitro, v resnici ni prehitra tista stvar, ampak je on prepočasen (beri staruser posted image user posted image user posted image ).

Tudi naši otroci so postali hitrejši, morda imamo mi "polžki" občutek, da so zato površni, vendar se je pri tem potrebno poslužiti prve ugotovitve. Bistroumnosti sodobne vzgoje so pa bolj postranska stvar. Poleg družine najbolj "vzgaja" otroke hiter in izjemno zahteven tempo življenja.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 51
21.4.2008 23:01:38   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Probelm ni v medijskem pritisku; tezava je v plodnosti tal, na katera ta pritisk pade.

Cemu v reklamam verjamemo, je nasa stvar, ne stvar reklame.

Se absolutno strinjam.

Hmmmmmmmmmmm user posted image .

Ne vem, ce je to dobro, da se strinjava...user posted image user posted image  user posted image

Saj jaz se velikokrat strinjam s tabo, samo ti ne opaziš ... ali pa nočeš ... zakaj žeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
21.4.2008 23:04:49   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Poleg družine najbolj "vzgaja" otroke hiter in izjemno zahteven tempo življenja.

Vprašanje je samo ali v pozitivno stran ali v negativno...

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 53
21.4.2008 23:31:06   
nejcko
Pa itak, da smo polžki, Primoza. Medgeneracijske razlike so vedno bile in vedno bojo in vedno bojo mladi prehitri za tastareuser posted image

Jaz na tale problem "nevzgojenih" otrok gledam z nekega drugega zornega kota. Res nočem biti tista tečna nonica, ki za noben denar ne bi hotela razumeti mladeži in bi v njih videla utelešenje samega hudiča. Oni so pač taki, kot so; kakršne smo mi ustvarili in čas, v katerem živijo. No, tukaj pa nastane problem, v času.
Meni na splošno tale čas "smrdi", zelo malo pozitivnega vidim v njem, pa pustimo zdaj to, iz kakšnega filozofsko-ideološkega nazora izhajam.  Čas kot tak, kot  del cikličnega časa, me sumljivo spominja na tiste precej slabe zgodovinske čase. In, žal, si ne obetam nič dobrega.  Zaradi zgodovinske izkušnje  pač. Saj  upam, resnično upam, da se motim, pa vendar  ...

Zato sem še toliko bolj prepričana, da naših otrok ne bi smeli vzgajati v duhu današnjega časa, ampak v duhu prihodnjega časa,  časa, ki naj bi  po nujnosti bil boljši od  sedanjega.  Torej, če gledamo  skozi  zgodovinsko krivuljo človeškega  ideološko-kulturno-političnega razvoja, bo čas naših otrok, ko bodo odrasli, spet čas kolektivizma in solidarnosti, zato smatram, da je popolnoma zgrešeno jih vzgajati v egocentrične individualne zmagovalce, v kar jih trenutno vzgaja sedanji čas skozi družbo sfero, piskrček dodajamo/jo pa še starši z vzgojo po načelu: otrok je car, ter slepemu sledenju neracionalnim zahtevam sodobnega časa.

Ok, saj sem verjetno zakompliciralauser posted image , je pa tudi sam problem precej kompleksen in ga je težko opisati takole na kratko.
Dejstvo je, da se je danes popolnoma zrušil vrednostni sistem. Prav vrednote pa so tiste, po katerih se človek loči od ("egoistične", nagonske) živali, ki bije boj za golo preživetje. Ker tako se zdi ... da gre samo še za to; za golo preživetje, za boj za preživetje, ki pa nujno posega po nekem blazno grdem sredstvu, za katerega mislim, da si je človeštvo dolgo prizadevalo iztrebiti ga - za voljo do moči. In danes gre resnično samo še za merjenje moči, v vsakem pogledu. In tudi otroke se danes vzgaja v tem duhu. In rezultat so otroci, ki samo še merijo svoje moči. Ampak trenutno imajo še trdno zaledje. Kaj pa, ko ga ne bodo imeli več?

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 54
22.4.2008 8:55:54   
Pobalami
nejcko res si malo zakomplicirala ampak zelo dobro razmišljaš. user posted image

V osnovi je cela družba (trenutno) nastavljena tako, da merimo svoje moči. Čisto osnovne, preproste stvari so naštimane tako, da na koncu tekmovanje in primerjanje prevlada. Že v osnovni šoli se npr. otroci primerjajo pri telovadbi. Oni, ki je skočil pol metra krajše ne bo nikoli pohvaljen pa se je res lahko zase maksimalno potrudil. Vrednota je nek dosežek.

IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Tudi naši otroci so postali hitrejši, morda imamo mi "polžki" občutek, da so zato površni, vendar se je pri tem potrebno poslužiti prve ugotovitve. Bistroumnosti sodobne vzgoje so pa bolj postranska stvar. Poleg družine najbolj "vzgaja" otroke hiter in izjemno zahteven tempo življenja.

Ta tempo življenja pa tudi mene proba "vzgajat" ja. samo mu ne uspeva najbolje user posted image  Se mi zdi da me čas prehiteva.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 55
22.4.2008 22:25:40   
Anonimen

Saj jaz se velikokrat strinjam s tabo, samo ti ne opaziš ... ali pa nočeš ... zakaj žeuser posted image user posted image

Nisem pridna...user posted image .

Pa debata mora bit...:)).

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
22.4.2008 22:33:28   
Anonimen

In danes gre resnično samo še za merjenje moči, v vsakem pogledu. In tudi otroke se danes vzgaja v tem duhu. In rezultat so otroci, ki samo še merijo svoje moči. Ampak trenutno imajo še trdno zaledje. Kaj pa, ko ga ne bodo imeli več?

Ne vem, ce se tudi v bliznji zgodovini ni slo za merjenje moci. Dve vojni, pomanjkanje, lakota. Verjetno je slo tudi takrat za boj, se veliko trsi in bolj eksistencialen.

Se mi zdi, da danes zivimo v lepih casih, da se da lepo in mirno zivet, ce zelis. Lahko se pa bojujes ves cas, tudi to je mogoce. Ni pa nujno.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
22.4.2008 22:56:55   
nejcko

In danes gre resnično samo še za merjenje moči, v vsakem pogledu. In tudi otroke se danes vzgaja v tem duhu. In rezultat so otroci, ki samo še merijo svoje moči. Ampak trenutno imajo še trdno zaledje. Kaj pa, ko ga ne bodo imeli več?

Ne vem, ce se tudi v bliznji zgodovini ni slo za merjenje moci. Dve vojni, pomanjkanje, lakota. Verjetno je slo tudi takrat za boj, se veliko trsi in bolj eksistencialen.

Se mi zdi, da danes zivimo v lepih casih, da se da lepo in mirno zivet, ce zelis. Lahko se pa bojujes ves cas, tudi to je mogoce. Ni pa nujno.

Seveda je šlo za merjenje moči, pa ne samo v bližnji, ampak tudi malo bolj oddaljeni zgodovini. In rezultat so bile vojne, revolucije, uničenja ... In ravno o tem govorim - zdaj gre za potuhnjeno merjenje moči, kar je še bolj zastrašujoče. Še bolj zastrašujoče je, da se zgod. ponavlja (ker se iz nje nočemo ničesar naučiti, zgleda).

Ja, danes živimo v lepih časih. Preveč lepih. Pri šli smo na vrh gore - ves svet nam je kot na dlani. In zdaj? Kaj ti ostane na gori, ko zaloge poidejo? Tudi tukaj se lahko učimo iz malo bolj oddaljene zgodovine.

Debata pa mora bit, ja. Upam, da naju ne bodo brislai zaradi smetenjauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kdaj ste nazadnje videli pridnega otroka...
28.4.2008 22:58:40   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

Dobro napisan prispevek, se v večini strinjamuser posted image

Po nekaterih komentarjih sodeč pa točno vidim pristašice AP vzgojeuser posted image  No, bomo videli čez 15 let, kako boste pa ve uspešne pri vzgojiuser posted image

Se že veselim. user posted image user posted image

In upam, da bom takrat še na RR, al pa vsaj kje v bližini.

No, nekaj se je definitivno že pokazalo. Še skoraj vsaka, ki je kdaj pametovala kako ima dobro vzgojene otroke, je potem in nekoč malo potarnala, da pa zdaj ni več tako rožnato. user posted image

Moj brat je bil super primer. Zelo vzoren otrok, tih, ubogljiv, mali robotek, skoraj ga ni bilo........ do 8 leta, ko si je na športni dan nesel liter vodke. user posted image user posted image user posted image user posted image  Par let kasneje si je roko tetoviral s šestilom in zelo redno kadil travo. user posted image user posted image user posted image user posted image  Ampak je mama urgirala in zdaj je precej normalen skoraj tridesetletnik.

Skozi pogovor in razumevanje, sprejemanje in čutenje drug drugega, ni važno če si AP starš ali permisivec ali restriktivec do konca, mislim da bo rezultat podoben. Definicija je brezpredmetna.

Itak sem že stokrat rekla, da tukaj gor debatirajo sami takšni starši, ki jim ni vseeno, kar je že eden izmed vzrokov zakaj njihovi otroci sigurno ne bodo zafurani.

Čas pa našim otrokom definitivno NI naklonjen...

Gospa sem.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 59
2.5.2008 23:52:48   
atanja
Moje mnenje:
da opažam a je otroku res vse dovoljeno da kao "spoznava" svet. Ma pridejo otroci v trgovino in začnejo stvari jemat iz polit tako da zraven pade vse dol. Starši pa samo : ne se dotikat. Otrok jih ne oboga, on pa nejmu nil razen ene 10krat ponovi stavek. In to je to...
Enkrat je majhna punčka z roko po spodnji polici podirala neke steklene stvari. mami ni nič rekla. jaz pa sem šla do nje pa sem rekla punčki da se to ne sme delat pa sem ji dala eno drugo stvar v roke-no po mamino  bi mogla tamalo pustiti ker ona raziskuhe-pa ni to edini primer.

Pa a je kdo premišljeval da je včasih tudi vzgoja različna pri otrocih istih staršev-pri enmu bolj popustljiva pri drugmu manj?

starši morajo postavit otroku meje. kake meje pa mora starš vedeti sam ker vsak otrok je različen.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
18.5.2008 14:15:15   
srki
Preveč pravic, premalo dolžnosti. Pa brezdelje, preveč svobode.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 61
18.5.2008 14:17:56   
Anonimen
Preveč pravic, premalo dolžnosti. Pa brezdelje, preveč svobode.

Srki, kdaj si pa ti tako stroga postala :)?

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
19.5.2008 10:55:21   
srki
Jaz sem zmeraj strogauser posted image .

Ma ne vem no, res se mi zdi, da je otrokom preveč vse nudeno. Skratka, prej nas niso imeli časa crkljat, zdaj pa ga imamo, čeprav jamramo, da nikoli nimamo časa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
20.5.2008 0:00:13   
ninchi9
Jaz pa sem ena tistih, ki se je veliko naučila od otroka. Sicer ne mojega ampak partnerjevega. Prej nikoli nisem nekaj ekstra hodila v gozd na sprehode in se rekreirala, zdaj to počnem... In v veselje mi je. Potem naslednje. Če od otroka zahtevaš oz. pričakuješ, da pospravi za sabo, je dosleden, itd, moraš biti ti tudi, ker moraš dajati dober vzgled. Npr. nič televizije pred spanjem in med jedjo,... Tega prej nisem upoštevala, zdaj pa. user posted image Saj so današji otroci res drugačni, kot smo bili mi,  v osnovi pa vidiš, da jih razveseljujejo najenostavnejša doživetja. Npr. tekanje po travniku, igra z žogo, pomoč pri kuhi, igranje s kartami. Če imajo starši čas, da se igrajo s svojimi otroci, bo otrok prej vesel take igre kot pa ne vem na primer play station, računalnik in ostalo pohištvo. No, meni se tako zdi. Otroci cenijo, da jih odrasli spoštujejo, lahko pa se hitro zgodi, da to začnejo izkoriščat in manipulirat. Zato pa po moje vsak starš za sebe ve, do kje ima njegov otrok mejo pri tem.

Lp, Ninchi

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 64
20.5.2008 10:45:28   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9

nič televizije pred spanjem in med jedjo,...
Lp, Ninchi

No, tole jaz mojemu govorim, pa ne otroku, dedu. Da če otrok ne bo gledal televizije, je tudi on ne bo. Samo razslika je ta, da ded zraven je, tamali pa čisto pozabi. Jaz bi to TV kar ven vrgla, tako me razkuri.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 65
20.5.2008 14:26:25   
tajtaja
Meni pa se ne da brat celega članka in samo dajem odgovor na vprašanje Kdaj ste nazadnje videli pridnega otroka?
Jaz jih vidim vsak dan in to pet. In so vsi pridni. Res.
Seveda vsak po svoje primerno njihovi starosti.

Pa pri nas ne poznamo fizičnega kaznovanja ampak vse temelji več ali manj na pogovoru. Včasih situacija zahteva tudi kakšen glasnejši način pogovora, po domače kreg.  In za tem obvezno sledi objem, pogovor, debata....in na koncu ugotovimo, da noben problem več ni tako velik, kot je zgledal na začetku.
Pri tamalih pa tudi kakšno trmuljenje največkrat saniramo z objemom.
Ker objem je res eno tako zdravilo.
Pomaga tudi meni, ko mam kakšne izpade-moj mož že ve, kako saniratiuser posted image .

Če smo stariš umirjeni, so taki tudi otroci.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 66
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?