Tejcha
|
Meni sta obe imeni všeč - luškani in nagajivi. Pa sem imela pri tudi js probleme s prepričevanjem, z obema verzijama. Rožle je bil problematičen zaradi Kekca, Lenart pa zaradi kraja pri Mariboru. Me pa prav zanima, kako je ime otrokom punc, ki so tako proti... In ja, mlajše generacije Kekca v glavnem ne poznajo in tudi, če ga bodo v vrtcu ali pa v šoli gledali nekajkrat, se bo to, da je tam pač en Rožle, ob Ninja želvah, Cvetličnikih, Power rangersih... , ne ravno pozabilo, ampak ne bo imelo takšnega pomena kot pred 20imi leti, ko ni bilo toliko različne izbire - o kvaliteti pa tukaj ne bi. Ker sedaj pričakujemo punčko, se je debata o imenih za fantka končala (kompromis je bil sklenjen pri Maticu). Imeli bomo Ajšo, kar pa gre tudi nekaterim v nos... Nama je všeč, ne glede na zgodovinski pomen in izvor in ne vem na kaj še vse bi bilo potrebno gledat... In še nekaj... Otroci, ki zafrkavajo in zezajo druge zaradi imena, barve las, postave..., se tega nekje naučijo... Se je malo za zamislit, a?