|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dioptrija med nosečnostjo
14.4.2008 14:22:44   
Dream
Vem, da se je o tem že nekaj pisalo, me pa vseeno zanima vaše mnenje. Vid se mi je na račun 8-urnega buljenja v ekran in popoldanskih predavanj poslabšal. In ker je že več kot dve leti mimo od zadnjega pregleda pri optiku, me zanima, ali naj grem sedaj ali po porodu. Skrbi me, da se mi po porodu dioptrija še poslabša in bom morala v roku pol leta še enkrat menjat leče.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dioptrija med nosečnostjo
14.4.2008 14:29:55   
sazi
Moj nasvet je, da greš k optiku čimprej, da ne boš matrala oči po nepotrebnem. Namreč po porodu se kaj lahko spremeni, ali pa tudi ne. Meni se ni. Znanki pa se je po 1. porodu vid poslabšal, po 2. pa izboljšal - zdaj pa bodi pameten, če si lahko.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2008 14:33:32   
Dream
No, ta je pa res dobra...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2008 14:54:58   
2 Sraki
Meni moj okulist pravi, da kolikor se slabša vid, ni to zaradi premočne ali premajhne dioptrije ampak zaradi "bolezni" oči. Jaz bi počakala (tudi sem, tam okoli pol leta po porodu sem šla na pregled), je pa vse odvisno od tega kako slabšanje deluje nate. Če se preveč utrudiš z napenjanjem, potem zagotovo to ni vredu zate.

Morda pa si omisliš očala ali pa mesečne leče, potem je strošek predvsem sam pregled. Če pa boš po porodu opazila še večje poslabšanje pa itak nimaš izbire kot da takrat greš. Nekateri menijo, da se zadeva lahko samo začasno poslabša in po tem ko je porod mimo in prenehaš z dojenjem, se vse spet uredi.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2008 15:49:54   
petea
Jaz bi na tvojem mestu šla kar sedaj, pač glede na to, da že tako dve leti nisi bila na pregledu in glede na to, da ti nosečnost lahko spremeni dioptrijo (mene tudi nekaj jezi vid, sem naročena za petek). Če dosti delaš z računalnikom, imaš še bolj utrujene oči, od tega te lahko boli glava, si kvariš oči, slabše delaš, se slabo počutiš, si še bolj utrujena ...

Pogovori se z okulistom, kaj je najbolje za tvoje oči med nosečnostjo in kaj lahko pričakuješ po porodu. Ne more škodit.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2008 15:54:04   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: petea
Jaz bi na tvojem mestu šla kar sedaj, pač glede na to, da že tako dve leti nisi bila na pregledu in glede na to, da ti nosečnost lahko spremeni dioptrijo (mene tudi nekaj jezi vid, sem naročena za petek). Če dosti delaš z računalnikom, imaš še bolj utrujene oči, od tega te lahko boli glava, si kvariš oči, slabše delaš, se slabo počutiš, si še bolj utrujena ...

Pogovori se z okulistom, kaj je najbolje za tvoje oči med nosečnostjo in kaj lahko pričakuješ po porodu. Ne more škodit.

Se strinjam user posted image

No, jaz sem zaenkrat imela srečo (noseča sem četrtič, prvič pred 9. leti) in se mi vid že 10 let ni poslabšal user posted image  Pri meni torej ne nosečnosti, ne porodi niso očem naredili škode user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.4.2008 16:38:13   
Dream
Hvala vsem za odgovore! Mislim, da se bom kar naročila. Pa mimogrede imam še diplomsko za spisat, tako da bo spet dodatno utrujanje oči poleg službe...
Srečne tiste, ki sploh ne vedo, kaj je slab vid... Meni se je namreč začel slabšati odkar sem v tej službi - torej približno 5 let. Prej sem videla kot sokol, sedaj je pa vse skupaj ena megla...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.4.2008 17:09:41   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Se strinjam user posted image  

Jaz tudi user posted image
Do oktobra vsekakor ne bi čakala.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.4.2008 19:11:15   
kajajaka
svetujem ti, da počakaš porod (če ni prehudo)
Med nosečnostjo se ti vid spreminja user posted image tudi zaradi povečane količine krvi...

Če ti danes izmerijo eno dioptrijo, ni rečeno, da bo čez 2 tedna še vedno isto...

in ker nova očala ravno niso poceni je bolje počakati, če se da.... user posted image

Jaz bom počakala, čeprav imam kak dan občutek, da vidim kot krt, drugi dan pa kot sokol...user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.4.2008 19:45:19   
Netopirčy81
Meni se med user posted image  ni spreminjala dioptrija. Tudi sama imam delo za računalnikom in se mi drgač kar hitro spreminja. v 7. mescu sem šla k optiku, in še 3 mesce po porodu se mi ni spremenila dioptrija.
Itak imaš samo 3 pare leč v škatli, tko da...ti kar pejt k optiku.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.4.2008 22:58:04   
ŠpelaP
Jaz sem odlašala kar 10 mesecev po 2. porodu, da sem se končno spravila do okulista. Zdaj počasi prihaja čas za vrnitev v službo in bodo oči ponovno bolj obremenjene. Tako imam ravno v sredo pregled.
Zdaj starih očal v zadnjih mesecih sploh nisem nosila, pa sem jih zadnjič poskusila. Se mi je začelo kar motiti. Imam pa tudi občutek, da se mi je malo poslabšala dioptrija.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.4.2008 16:21:34   
sesil
jaz pa sem prav včeraj bila pri okulistu in razen zmerjene dioptrije, nisem odpravila nič, ker je rekel, da med nosečnostjo je vse pod pritiskom in različno kot v nenosečem stanju. naročil mi je, naj pridem en mesec po končanem dojenju, takrat pa bomo vse naredili.
če s svojimi očali res slabo vidiš, pejdi tja in si vzemi ena najceneša, ker ti nobeden ne garantira, da boš po porodu imela isto dioptrijo.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?