smotka lonib
|
IZVIRNO SPOROČILO: pearl Naša 20 mesečna punčka ne more videti ne od daleč in ne od blizu sadja, ne banan, jabolk, pomaranč, ananasa nič, čisto nič. Zelenjave pa tudi tako tako (zakon je koruza, kisla kumarica, grah, korenje pomešano z blago francosko, rdeča pesa pa tudi) in tukaj se konča. Sadje skrijem v kompotovo vodo ali pa kakšno pecivo, to je pa tudi vse. Kako se naj lotim, da bo tudi sadje del prehrane. Ker se še doji, z bolezni nimava težave, le tu in tam kakšen virus, očitno še ima zadostno količino vitaminov. a je sploh probala sadnje ali samo od daleč vidi in se stran obrne? Ko naša Zala vsako novo hrano (sadje ali zelenjava) vidi, ust sploh noče odpreti. jest ji pol potišim en majhen košček, da začuti okusi nove hrane. Ker če otroku tega ne potišiš, ne ve kakšen je okus. Šele , ko jo okusi, potem vidiš ali je otroku všeč ali ne. Probaj. Poznam mame, ki ne jejo zelenjave (razne solate ) in pol reče, sej moj otrok tega ne je , ker jest tud ne, da je kao podedoval to lastnost . Ga take mame malo serjejo. Jest tud ne jem žgancev , moj sin, pa jih ima zelo rad in mu tega , da jih jest ne maram, pred leti nisem pokazala. Da ne omenim, da moja ta srednja hčerka je črno redkev.