|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Carsko rez - Izkušnje?
11.4.2008 14:23:26   
Pingvinčica*
Zanima me, kakšne izkušnje ste imeli pri carskem rezu? Meni so ga nepovedali in me je zelo strahin sem želo žalostna, zelo sem si želela naravnega poroda. Prosim za izkušnje med in po carskem rezu.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 11.4.2008 14:52:18 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CARSKI REZ - Izkušnje?
11.4.2008 15:05:50   
Blejka26
meni so tudi napovedali CR in sem bila s tem kar zadovoljna..prvič sem rodila naravno ampak določena bolečina ti ostane  v spominu,tko da me je bilo drugega poroda kar strah..no in ko so mi napovedali Cr sem si delno oddahnila,čeprav mi je bilo tudi malo hudo,ker ne bi imela možnosti dobiti otroka takoj v naročje,saj je to najlepši trenutek..no ko so me sprejeli v bolnišnico še niso bili 100%da bo Cr,a so se tud kmalu odločili-po 2h urah..no pol so me peljali v operacijsko in je bila kar groza videti vse tiste ljudi v zelenih oblekah in maskah..vse je potekalo tko počasi..nato so me zvezali in zame najtežji del je bil ležati na hrbtu,zato sem komaj čakala da me uspavajo in sem jim hotela že reči kaj se tko ubirajo..a nato sem zaspala..in potem en zelo tečen glas ki me je zbujal iz prijetnega spanca..a ko sem se zavedala sem takoj vprašala,če je moja punca zdrava..nato so me peljali v sobo in mi tiščali v roko sliko moje pikice,ki je žal nisem mogla pogledat,ker sem mela še meglen pogled..no a so mi jo čez 1urco prinesli podojiti..čudovit občutek..moram priznati,da me šivi niso nič boleli..moja bolečina,ki sem jo mogla opisovati zdravnikom je bila vedno med 2 in 3..no redkogdaj tri..drugi dan zj.so me že poslali na noge in pod tuš..res e je bilo strah a niti ni bilo problema..ni me bolelo edino kateter je mal ovira imaš ga pa tri dni.v glavnem CR ni tak bav bav..in 6dan sem šla že domov,doma pa sem bila že drugi dan kar aktivna,saj me je doma čakala 22mesečna hči-veliko sreče ti želim in upam da sem te malo pomirila 

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Pingvinčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.4.2008 15:14:13   
emaa
v Lj nimaš katetra (urinskega) razen če imaš spinalni blok, kateter imaš takrat cca 20 ur, pol ga stran vzamejo, da lahko končno vstaneš. Jaz sem bila budna vmes, nič groznega, je bilo pravo olajšanje po vseh tistih popadkih, jaz pa potiskat nisem smela. 

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.4.2008 15:18:34   
Blejka26
no na jesenicah maš kateter in sem tud z njim šla pod tuš..seveda s pomočjo sester..jaz pa ne bi zdržala budna pri CR zarad ležanja na hrbtu,to me je res ubijal že doma

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.4.2008 15:35:20   
janjček
imam dobro izkušnjo s carskim rezom. res da se je na koncu že mudilo, ker je imel sin popkovino okoli vratu, a se ne spomnim nobenih bolečin, edino kar sem pogrešala, je bilo to, da ga nisem takoj dobila v naročje. drug dan so me takoj postavili na noge, en dan sem imela kateter in ležala na intenzivni, drug dan pa so me dali na oddelek. tudi kasneje sem dobivala proti bolečinam. tako da tudi, če bom sedaj morala iti na carski rez, me ni strah

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.4.2008 16:49:30   
Pingvinčica*
Hvala za tolažbo. Upam, da bo vse uredu.

(odgovor članu janjček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.4.2008 18:25:13   
gaya24
Js sem rodila 12 dni nazaj s CR pa si niti v sanjah tisti dan nisem predstavljala, da bom mela CR. No, po 2h urah groznih popadkov se otrok še vedno ni spustil in se se odločli, da me peljejo na CR. Sem si prav oddahnila. Naredli so mi ga pa kar v epiduralni-samo pojačali so jo in sem lahko bla budna in sem lahko vidla sinka takoj po porodu za par sekund. V glavnem, men je blo ful vredu, le pol te kakšen teden šivi fulll bolijo ampak je za zdržat.

(odgovor članu Pingvinčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.4.2008 19:21:52   
Majabo
jaz sem imela kateter tri dni, me ni motil, ga sploh cutila nisem, zdi se mi da je to eden izmed plusov carskega
četrti dansem šla iz intenzivne na oddelek, sedmi dan pa domov
edina slaba stvar vsega skupaj
1) da moz ne prereze popkovine, kot si pac 9 mesecev predstavljas tisti moment....otroka sem videla takoj, tudi dojiti sem probala
2) miljon inekcij v tistem tednu po operaciji - sitne so tiste v tazadno, za krcenje maternice

sedaj pa mene zanima, tiste ki ste imele carskega, koliko casa, dni, ste dobivale te inekcijeza krcenje maternice? menda obstaja tudi sprica u nos namesto inekcije v rit, res???

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.4.2008 19:37:54   
emaa
Injekcije sme dobivala dva dni, moja maternica je šla hitro nazaj, šivi me niso boleli, ko sem prvič vstala je malo bolelo, ampak ni bilo sile. Jaz sem se zelo hitro nazaj sestavila, protibolečinskih tablet skoraj rabila nisem. 

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.4.2008 20:05:53   
Bonnie_RR
Tole je tema zate:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=629294

user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.4.2008 8:30:16   
mojsoncek
Meni je bilo tudi hudo, ko so mi napovedali CR. Potem pa sem se pocasi sprijaznila, da je bolje tako, kot pa da se pri otrocku ali meni kaj zaplete v primeru naravnega poroda. CR delajo zelo neradi in mora ponavadi obstajati dovolj mocan razlog, da ga napovejo ze vnaprej. In tudi bolje je tako, kot pa da vaju matralo najprej cel dan in te sele potem posljejo na CR.

In tako je moja izkusnja s CR postala dobra izkusnja. Tezav nisem imela nobenih, okrevala sem zelo hitro, bolecine niso bile hude in sem jih v porodnisnici lahko blazila samo z Lekadolom (kljub temu, da so na veliko delili Tramal) iz porodnisnice sem sla s popolnoma suho rano in tudi doma sem takoj funkcionirala cisto normalno.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......