|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali znate sprejemati darila?
9.2.2005 21:09:03   
Annny
Živjo,

ugotovila sem, da me moti, če grem komu voščit za rojstni dan, mu nesem (z ljubeznijo izbrano) darilo, on-a pa reče: 'Joooj, pa kaj toliko nosiš, zakaj se toliko koštuješ, saj ti bolj rabiš denar blabla...'.

To mi gre res na živce, čeprav se včasih tudi sama zalotim, da govorim podobno:zmeden:

Zakaj to počnemo?

Kaj ni lepo, ko nekdo naše darilo z veseljem sprejme, se nam prav prisrčno zahvali, pohvali našo izbiro...?
Želim si, da bi se naučila lepše sprejemati darila!

Kako pa jih sprejmete vi, kako se odzivate na darila?

LP:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
9.2.2005 21:12:33   
baguSka
:)- Ja pri nas je čist isto!!! Non stop! Tud jst
že premišljevala o temu in ne pridm do razpleta..:(

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2005 21:13:48   
Teni_
Jaz se lepo zahvalim. Mi je pa brezveze, ko kdo govori iste besede kot si ti napisala, misli pa si čisto kaj drugega(npr. nisi mogel kaj boljšega prinest, ali pa, a si se vseeno spomnil na darilo). No, vsaj meni se včasih tako zdi.

LP,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2005 21:24:53   
ajf
jaz se zahvalim in pohvalim izbiro (včasih se mi zdi da pretiravam: hvala, hvala, kako lepo, bo prišlo prav....) včasih se mi zdi, da je beseda hvala premalo.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2005 21:27:38   
Joe
Moral sem spremeniti svojo navado, da daril nisem odpiral na zabavi, ker sem jih hotel po njej, ko bi vsi že odšli. Takrat se mi zdi ravno pravi čas, prej pa je že dovolj veselo.

Zdaj se pač uklanjam (splošnemu?) pričakovanju in odprem darilo kar na zabavi. Kaj pa rečem? Hvala. Če pa je res dobro darilo, ga nekajkrat v večeru (2x, 3x) pohvalim. Kar je dobro, ni slabo!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2005 21:28:22   
Pupica
hm...sam jaz pa to resno mislim?:ups::ups::ups::ups:

ker ko povabim ljudi k sebi jih zarad njihove družbe!!in potlej eni nosjo ne vem kake butelke, pa darila, pa bombonjere, pa parfume, pa tko čist brez veze se koštujejo.Jaz sem apriori vesela njih samih, brez daril:ups::ups:

Potem imam pa občutek, da če ne bodo imeli časa kupit darilo ali imali denarja(ja no se zgodi)jih pa ne bo k meni:(

seveda če je darilo majhno, skromno ali doma narejeno, sem vesela in se zahvalim...seveda je odvisno o kakšnem darilo zdej govorimo:zmeden:

aja..mogoče je to poklicna deformacija...najprej prašam "a je domače?" in če je "UUUUUU domače!domače!"

jah k pa morem taka sm:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2005 21:30:42   
Bela
zelo rada imam darila in tudi sama veselo obdarujem ljubljene in manj ljubljene:)-:)-:)-

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2005 21:44:58   
Anonimen
Ko dobiš darilo se zgodi dvoje: dovoliš sebi, da si srečen in da se imaš rad, ko te nekdo obdari in tistemu ki ti darilo daje sporočaš, da ga imaš rad prav tako njega, saj darilo sprejmeš. Če pa si lažno skromen pa daš vedeti - "ne zaslužim si in ne želim tvoje pozornosti".

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2005 21:47:46   
*HONEY*
Jaz pa priznam,da včasih malo pretiravam:ups:(apmak ko sem res darila vesela)
Malo,ne da zdaj skačem od veselja.
Se mi pa zdi,da tako vidiš kdo je res vesel darila in kdo to govori bolj iz vljudnosti.
Ne vem pa,zakaj to počnemo...očitno smo vsi rojeni s kakšno malo igralsko žilico;)

LP

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2005 21:58:10   
Joe
Ja, je težko, ker smo družabna bitja in na splošno niti preveč pametna niti preveč dosledna. Zato prevzemamo fraze in dejanja, ki jih ne mislimo zares. Kaj čmo...

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2005 22:08:19   
polona2
Tista "oh, saj ne bi bilo treba...", je itak ena taka prežvečena vljudnostna fraza,
jaz sem včasih zelo vesela kakšnega darila, včasih pa malo manj (npr. plišaste oblekice- darilo za hčerko, ne maram pliša:(( in pika!!!), vseeno se vedno lepo in vljudno zahvalim :bravo:, najraje imam pa kakšna izvirna darila, tudi kamen je lepo darilo, če ti ga pokloni nekdo, ki ga imaš rad:love:("been there..." ), sama se vedno rada ukvarjam z idejo, kaj podariti, večkrat podarim nakit, ki ga ustvarjam, ali kakšen dekorativen predmet prav tako hand-made, nikoli ne kupim za darilo bonboniere ali steklenice vina, izjemo naredim samo takrat, če osebe ne poznam dobro oz. je to darilo kot zahvala za kakšno uslugo, lp!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2005 22:11:23   
Jančika_
Jaz pa ne rečem tega. Vsako darilo sprejmem z veseljem in z zahvalo. Babici rečem včasih, ko mi tišči denar, da ji ne bi bilo treba, ampak da mi bo zelo prav prišel.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2005 23:51:05   
Iren@
Kar nekaj časa sem uporabljala: "Joj, saj ne bi bilo treba!" Sedaj rečem: "Hvala." in pika.
Najraje vidim, če mi/nam prinesejo butelko, kavo, otrokom
sladkarije, pleničke in robčke, take potrošne stvari, za katere je 100%, da jih bomo uporabili.
Sama pri obdarovanju prijateljev počnem podobno, nekaj uporabnega, da pride prav.
Medtem, ko pri darilih za domače gledam, da so originalna - se pravi jih naredim sama ali pa jih kupim v specializirani trgovinici.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.2.2005 8:54:52   
pravljica
tudi jaz vsako darilo sprejmem z veseljem, edino pri denarju...ne bi blo treba :)
včasih sem darila odpirala po končani zabavi, zdaj sem se pa naučila, da je vljudno odpreti darilo takoj, ko ga dobiš

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.2.2005 8:56:59   
BARBARA R.
Jaz pa žal ne znam igrati.Jasno pokažem s čim so me razveselili in se še tekom večera večkrat zahvalim.

Zelo rada obdarujem ljudi in veliko energije vložim v to.Raje imam darilo majhnega cenovnega razreda in lepo zavito ter izročeno,kot pa nekakšen drag parfum katerega vonj mi še zdaleč ne ustreza in po možnosti prinešen le v darilni vrečki,.........

:muca:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.2.2005 9:53:21   
.ču
Sama raje obdarujem:rozica:kot pa sprejemam:darilo:že od nekdaj.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

imena
klara2007

katero izmed naštetih imen vam je najbolj všeč?

tiana (17%)

lana (38%)

neža (40%)

vanesa (6%)

Število vseh glasov: 101

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!