Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Operacije cist oziroma dermoida 10.4.2008 15:01:25
|
|
|
|
sabinah.
|
Spoštovane! Naj se vam predstavim. Moje ime je Sabina. Stara sem 31 let. Pri 27 letih sva s partnerjem želela postati straša. Naj vam povem svojo zgodo. Zaradi diagnoze policistični jajčniki mi je zdravnik rekel, da bom težje zanosila. Septembra 2005 sem bila operirana na materničnem vratu zaradi CIN II. Konec leta 2005 sem se znašala v bolnici zaradi ciste na desnem jajčniku - vnetje. Po preživetih desetih dneh v bolnišnici, kjer niso vedeli kaj naj naredijo, ali naj operirajo ali ne - seveda niso operirali, sem se po odpustu iz bolnice odločila, da poiščem drugo mnenje v Ljubljani. Ginekolog mi je predlagal laparoskopijo. Po opravljenem HSG -ju, kjer so ugotovili neprehodne jajcevode, sem šla na laparoskopijo. Leta 2006 mi je bila tako potavljena diagnoza ''frozen pelvis''. Z drugimi besedami povedano - totalna zmešnjava - črevo priraščeno na maternico, neprehodno za laparoskop. Odločijo se, da ne bodo delali nič. Zanositev možna samo z IVF ET. Tako sem aprila 2007 šla na IVF ET. V času postopka ugotovijo, da imam na desnem jajčniku dermoid. Po punkciji pristanem v bolnici zaradi hiperstimulacije in hujšega vnetja. Vstavitev zarodkov ni možna zaradi upognjene maternice, kar je povzročila hiperstimulacija. Nadštevilne zarodke zmrznejo (10). Letos marca sem šla ponovno po svoje zmrznjenčke. 27.03.2008 so mi vstvili dva zardoka. Vendar 07.04.2008 začnem krvaveti. Obisk pri ginekologu potrdi, da se nima več čemu veseliti. Prav tako ugotovi, da je prišlo do hiperstimulacje. Zdaj sem na bolniški zaradi hiperstimulacije in čakam, da grem na operacijo dermoida. Zaradi diagnoze, ki jo imam moj ginekolog ne ve kako bodo operirali dermoid. Zato se na vas obračam z vprašanjem, če je kakšna druga vrsta operacije cist oziroma dermoidov kot laparoskopija. Za vaš odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam. Sabina
< Sporočilo je popravil sabinah. -- 10.4.2008 15:03:02 >
|
|
|
|
RE: Operacije cist oziroma dermoida 10.4.2008 15:29:34
|
|
|
|
tane
|
sabinah, uboga reva... jaz ti lahko samo to povem, da so mi dermoidnicistina obeh jajčnikih odstranili 15let nazaj, ko še ni bilo laparoskopije, se pravi imam vsaj 10cm dolgo brazgotino spodaj, mip avsakič moja G reče, če bibilo to danes bi mi odstranili laparoskopsko, kar je veliko naprednejši in manj invaziven poseg v tvoje telo, pa tudi okrevanje je veliko hitrejše. ne vem, če je kaj pomagalo
|
|
|
|
RE: Operacije cist oziroma dermoida 10.4.2008 15:34:53
|
|
|
|
sabinah.
|
Tane, hvala lepa za odgovor. Bojim se, da laparoskopija ne pride v poštev, ker zaradi zaraslin črevesja ne pridejo zraven.
|
|
|
|
RE: Operacije cist oziroma dermoida 10.4.2008 15:51:59
|
|
|
|
tane
|
aha, nisem vedela kaj pa potem klasična operacija, kot pri meni, da ti prerežejo trebušno votlino, oz. meni so nekje v višini zgornjega roba hlačk, da se če imam kopalke npr. nič ne vidi?
|
|
|
|
RE: Operacije cist oziroma dermoida 10.4.2008 15:57:48
|
|
|
|
sabinah.
|
Možno, da bi bila klasična operacija primerna. Mi lahko zaupaš koliko časa traja okrevanje po klasični operaciji.
|
|
|
|
RE: Operacije cist oziroma dermoida 10.4.2008 16:23:48
|
|
|
|
tane
|
ker so meni odstranili dermoidni cisti na obeh jajčnikih, rez oz. brazgotina je nekje dolga 10cm, okrevanje je pa kot po operaciji npr. slepiča se pravi 3-4 tedne, pa jaz bi morala bit takrat 10 dni v bolnici pa sem šla potem domov po enem tednu in ležanje. je pa to tudi stvar posameznika, kako hitro okreva eni hitreje eni malo počasneje, ker sem imela tudi operacijo slepiča se mi zdi, da je bilo skoraj isto, se moraš potem pazit, da ne vstajaš hitro, pa dviguješ težke stvari, ker verjela ali ne takrat ugotoviš koliko pomembnih mišic imamo okrog trebuha, te vse boli. drugače pa ni tako hudo, samo ležat veliko na začetku potem pa počasi sprehodi in hišna opravila.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?