|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sicilija
9.4.2008 8:30:42   
KOLIBRI
Pozdravljene. user posted image

Tole je sploh prva tema, ki jo odpiram na kakršnemkoli forumu. user posted image

Zanima me, če je katera že bila na Siciliji - kako ste šle tja, vtisi, kaj je za videti, cene, in ne nazadnje okvirna cena celotnega potovanja...  Kakršnakoli informacija bo dobrodošla.

Hvala za pomoč!

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 9.4.2008 17:30:02 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SICILIJA
9.4.2008 8:51:49   
viv_
Se javljam, bili smo na Siciliji avgusta 2005.

Šli smo s trajektom iz Reke do Barija. Tam smo si ogledali še Alberobello, ki je na seznamu Unescove svetovne dediščine. Potem smo eno noč prespali v Kalabriji in nato spet na trajekt in na Sicilijo. Vožnje je bilo 20 minut.

Na Siciliji smo se najprej utaborili pri Taormini in si pogledali Taormino, Etno, sotesko Alcantara ... Potem smo se prestavili do Siracuse in si ogledali Siracuso ter JV del Sicilije. Ob J obali smo nadaljevali pot do Agrigenta in se utaborili v Eraclei Minoi. Ogledali smo si Agrigento. Nato čez celino, čez Corleone do Palerma. Tam smo si ponovno postavili tabor za ogled Palerma. Pot smo nadaljevali do Cefaluja, kjer smo se spet utaborili za nekaj dni. Nato smo šli iz Milazza za 3 dni še na Liparske otoke in iz Liparija s speedboatom do Napolija, ter nazaj domov.

Mislim, da smo za 16 dni porabili cca. 2000€, ampak ne me držat za besedo, ker je že kar daleč. Je bil pa samo trajekt od Reke do Barija 90.000 sit. Pa tisti hitri trajekt je bil tudi kar drag.

Slikice so v mojem albumu!

Če imaš še kakšno vprašanje se javi!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.4.2008 10:42:45   
KOLIBRI
viv, najlepša hvala!!!
Slike so božanske, sem se kar malo zaljubila v ta otok! user posted image   S fantom razmišljava, da bi jo obiskala z letalom in sicer za 10 dni.
Ali misliš, da je to premalo glede na velikost otoka in vse, kar je za videti? user posted image  

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.4.2008 11:00:35   
Kaliope
Oj, tudi jaz sem bila že na tem prekrasnem otoku :)
V 10 dneh celotne Sicilije zagotovo ne moreš videti - se pač omejiš na nek del ali pa si izbereš določene kraje, ki si jih res želiš ogledati - sploh, če se hočeta tudi kaj kopati in sončiti ...
Mi smo si ogledali Palermo, Segeste, Erice, Marsalo, Selinunte, Agrigento, Piazzo Armerino, Sirakuze, Taormino, Ortigio in Messino --> ampak je bila 9 dnevna "strokovna" ekskurzija in smo se kopali le en večer, drugače pa so cele dneve hodili naokoli in si polnili naš historični eros user posted image Bilo je res enkratno ...

Priporočam! Pa če bosta šla v Marsalo - ne šparajta pri nakupu odličnega vina za kuhanje (tisto za pitje meni ni bilo všeč - navajeni smo pri nas čisto drugačnega ;) )

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.4.2008 11:11:27   
viv_
Če gresta za tolk mal časa obvezno pol rentat avto.

Sicer se pa splača z avtom dol, če nimata otrok pa sploh. Mi smo samo na ladjah zapravili vva. 1000 €.

Tako, da priporočam, če imata možnost, da gresta s svojim avtom.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Kaliope)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.4.2008 11:35:50   
KOLIBRI
Kaj pa vem - z avtom... user posted image   Letalo je drugače zelo poceni (malo preko 100 € v obe smeri na osebo), avtobusne povezave so pa baje dobre.

Drugače me pa zelo mika za 14 dni, ja, pa on ni za to. user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.4.2008 11:38:48   
viv_
Ja, z avtom si precej bolj mobilen, več stvari lahko vzameš sabo (hrana, pijača), lahko vzameš šotor, greš do zadev, kamor z busom ne prideš...

14 dni bi bilo super! Probaj ga prepričat user posted image  Pokaži mu fotke! user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sicilija
13.4.2008 17:21:55   
arabela*
pozdravčekuser posted image
Jaz sem bila Siciliji že par let nazaj.Mi smo šli kar z osebnim avtom.Ampak tega ne priporočam,ker je res mučno.Zlo dolga vožnja.
država kot sama je zelo lepa,nekaj posebnega,mi smo si kar veliko ogledali.Zelo se splača pogledat otoke Cefallu,pa območje pod Etno.Je pa res,da so nekatera območja(sploh ob večerih),kar nevarna,tako da pazljivost nebo odveč.
Pa lepo potovanje želimuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.4.2008 18:06:08   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya
država kot sama je zelo lepa,nekaj posebnega,mi smo si kar veliko ogledali.

Sicilija ni država - spada pod Italijo. user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.4.2008 9:47:06   
KOLIBRI
Kaj ni Cefalu mesto in ne otok?

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.4.2008 13:48:38   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: KOLIBRI

Kaj ni Cefalu mesto in ne otok?

ja.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...
Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?