Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: skokica01 IZVIRNO SPOROČILO: lex po zakonu moraš javiti spremembo v 15 dneh In kaj če se naredim da tega nisem vedela? To se ti ne splača, ker ko boš novembra ali kdaj se že da novo vlogo, kot vsako leto, napisala, da si od drugje doma. Če ne bo pisalo tako, te bo občina ljubljana itak zavrnila, ker nisi v njihovi evidenci stalnih prebivalcev, če pa bo pisalo po pravici, pa bodo gledali za nazaj, od kdaj nisi upravičena več do njihove subvencije in boš morala plačat za nazaj. Ni pa nujno, a veš, da boš zdaj dražje plačevala. Mi smo se tudi selili iz občine v občino, pa v resnici v tisti selitveni gužvi nisem pomislila na to, dasmo zdaj iz druge občine. ko me je čez dva ali tri mesece vzgojiteljica hvala bogu opozorila na to, sem samo napisala prošnjo novi občini, če lahko subvencionira enako, oz. če lahko samo vlogo prestavijo iz občine v občino, da ne bi bilo treba novo odločbo pisat. So mi na podlagi stare odločbe vse na novo uredili. Plačilo je ostalo nespremenjeno, ker naša občina financira tiste, ki nimajo otroka v domači občini v vrtcu enako, kot če bi ga imeli. Torej je vse odvisno od občine, v katero si se preselila. Oni itak morajo neko obliko subvencije plačevat. Res pa je, da večinoma ljubljana veliko boljše subvencionira, kot katerakoli primestna občina. Kaj pa če bi otroka prestavila v svojo občino v vrtec, itak bo enkrat tam polno zaživel z vsemi sosedskimi prijateljčki, ne bo mogel večno biti v ljubljani doma, če pač ni več, je še boljše, če se prej navadi, tebi je pa tudi najbrž lažje, kot prevažat ga. To zadnje je samo razmišljanje.
|