|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje goste hrane-postopek
8.2.2005 10:19:52   
Bejba
Ja, vem spet tema, ki je bila obdelana že najmanj miljonkrat. Ampak jaz bi res tiste že iskušene mamice prosila naj napišejo kako in s čim so začele, koliko obrokov na dan, s čim nadaljevale, itd.
Jaz mojemu sedaj par dni zvečer med mleko zmešam še pol žličke riževe kašice. A bi jo lahko dala že več? Torej kaj potem najprej ponuditi po žlički? Kateri del dneva najprej (zjutraj, opoldne, zvečer)? Skratka bolj malo mi je jasno okoli tega, pa vas lepo prosim za pomoč.
Stari pa bomo v soboto 4 mesece in ker smo na umetnem mleku, bi počasi začeli z gosto hrano.
Najlepša hvala in lep pustni torek vam želim.

LP; Bejba
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Uvajanje goste hrane-postopek
8.2.2005 11:44:12   
Kenny

Zakaj pa že tako zgodaj? Če ne kaže znake lakote in ne posega v tvoj krožnik, lahko mirno počakaš do 5. meseca. Tako majhni otroci imajo še zelo nerazvit prebavni sistem in s prezgodnjim uvajanjem goste hrane lahko narediš več škode kot koristi (alergije, prebavne težave in podobno)! Tako je moje mnenje, je pa res, da sem jaz prvi hčerki pred 13 leti tudi začela dodajati, ko je bila stara 4 mesece in pol( takrat je bilo pač tako), pa ni bilo nič narobe, zdaj sem pa našemu enoletniku začela dodajat šele pri 6 mesecih, pa zdaj čisto vse je!

Lp, Kenny:sloncek:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Uvajanje goste hrane-postopek
8.2.2005 11:44:29   
Natas@
Mi smo enako stari in nas zanimajo iste stvari.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Uvajanje goste hrane-postopek
8.2.2005 15:01:06   
LIALIA
Jaz sem začela prejšnji teden in sicer takole:
Zjutraj dojenje in potem čez kakšno urco riževo kašico z mojim mlekom na žlico. Čez dve do tri ure pa riževa kačica z kuhanim pasiranim korenčkom in potem še dojenje. Pol pa še ene dva do trikrat dojenje do večera in spat. V začetku gre itak bolj za okušanje kot pravo hranjenje. :sloncek:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Uvajanje goste hrane-postopek
8.2.2005 15:36:08   
ISABELA
zdravo,

Tudi pri nas smo zacel z uvajanjem hrane pri 4 mesecih. nic ni narobe, kot nekater pravijo, da je to prezgodaj. otrok ima takrat ze razvit prebavni trakt, seveda ne za vse vrste in ogormne količine hrane. Danes pediatri priporočajo uvedbo sele pri 6 mesecih, to pa zato, ker je tak sklep sprejela Svetovna zdravsvena organizacija preteklo leto. Sprejet pa je bil zaradi povecenega stevila alergij pri otrocih.

Zacni z eno hrano recimo opoldne prvic par zlick, (lahko je to zelenjava: bučka, korenje, cvetaca, spinaca...vse kuhano brez dodatkov, ali pa s sadjem: banane, jabolko, ne pa kaksnih agrumov). Vsako zivilo dodajaj 3-4 dni, da vidis, kako otrok reagira, če je O.K. potem nadaljuj. No zevcer pa mi dodajajo kasico in sicer od Milupe- Milubrei ki jo pripravis z vodo, to smo kar takoj zaceli s celim obrokom. seveda je od vsakega dojenča posebaj odvisno, kako bo stvar sprejel. lahko dodas se od Bebija za 4 mesece- vsa ta hrana mora biti brez glutena.
Nato smo tudi poskusili Frutke, aktere nemara, ma pa rada ze pripravjeno hrano od Hipp-a.

No poskusi mogoče na ta nacin, no najlažje pa bos sama videla kako in kaj. Pa brez strahu.

Lp
:kava:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Uvajanje goste hrane-postopek
8.2.2005 16:34:42   
mala pika
Mi mu tudi že dajemo skoraj cele obroke (star 5,5 m). Sicer bi pa nekaj vprašala. Koliko naredite kašice, da jo je za cel obrok. Naš je zadnjič pojedel 150 ml, pa še celo joško spraznil. Kot da je bil najbolj sestradan na svetu.

Sem mu pa dala tudi cca. 80 ml. polenete, pa nič joške, pa je bila lakota že po eni uri.

Upam, da si bi kmalu določil koliko bi pojedel.

Pozdravček!
Pika :metulj:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Uvajanje goste hrane-postopek
8.2.2005 20:19:53   
filipinka
Mi smo tudi strai 4 mesece in se dojimo, zato se nam nič ne mudi z uvajanjem goste hrane! Je pa mi patronažna povedala, da je najbolje začeti z nastrganim postanim jabolkom. Riž se mi zdi pretežak!
Je pa mi povedala sestra, da je ona najprej navajala na nove okuse tako, da mu je pred jabolkom ( nekaj dni) dajala par kapljic jabolčnega soka! Meni se zdi to O.K.! :sloncek:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Uvajanje goste hrane-postopek
8.2.2005 20:42:16   
Anonimen
lep pozdrav
jaz bi tudi počakala vsaj še en mesec
naša pupika bo kmalu stara pet mescev in, ker ima vedno večje potrebe po hranjenju ( pogostokrat se dojiva na dve ure) ji bom čez dva tedna začela dajati najprej sokce ( jabolčni, korenčkov), potem pa bova začeli najprej s sadjem in nato z zelenjavo pa kakšno riževo kašico. mislim, da je najbolje ponuditi hrano opoldne.
lp:sloncek:

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Tiste ki imate fantka..
Erin

Kdaj mu je šla kožica od lulija čisto dol?

do 1. leta (44%)

do 2. leta (13%)

do 3. leta (7%)

kasneje (21%)

operativno (14%)


Število vseh glasov: 244

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!