šnucika
|
jaz imam panično motnjo,pri meni je nastala po odstranitvi ščitnice,zaradi karcinoma. Pri ščitničnih bolnikih so take motnje zelo pogoste. Pri meni se je vleklo več let,da je izbruhnilov stalno anksioznost in hude napade,ki so se kazali s slabostjo,vrtoglavico,drisko,nemirnim srčnim utripom.ko sem napad doživela prvič,so me odpeljali na urgenco,ker je izgledalo kot infarkt. Katastrofa...tisti,ki tega ne poznate....si verjetno ne predstavlajte. Tu nima močna volja nič,ker gre za padec nevrotransmiterjev v možganih,ki jih je treba dvigniti na normalen nivo.In to gre samo z zdravili. Pomagaš si lahko z vajami dihanja,progresivno relaksacijo,obiski pri psihiatru in pogovori...vendar to pomaga k olajšanju.končno ozdravitev pa prinese šele zdravljenje...če prinese.te bolezni so lahko zahrbtne in dolgotrajne. jaz sem relativno hitro prišla k sebi...po niti letu dni jemanja zdravil. sedaj je kar v redu,čeprav me hudi stresi še vedno pahnejo na rob napada ali v blažji napad. S tem bom pač živela celo življenje,saj imam pač pogojeno motnjo zaradi ščitnice. Seadj vem,da od tega ne umreš.je pa zelo hudo in kakovost življenja pade na nulo. Pa še stigmatiziran si od okolice,ki misli,da so psihične bolezni posledica šibke volje in v veliki meri namišljene. So pa fizične bolezni,kot je sladkorna,rak,astma...in težko ozdravljive. Jaz sem imela srečo,da imam dobro zdravnico in psihiatrinjo,ki je zadela zdravila in me nekako spravila k sebi.