|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noseča 8 tednov
3.4.2008 14:21:45   
Hanna M.
drage moje, ravnokar sem nazaj iz pregleda. Noseča sem 8 tednov in 3 dni (po izračunih gin. in zadnjega prvega dneva menstruacije). To je moja druga nosečnost, sicer malo nepričakovana, vendar sva oba vesela.
Zamenjala sem ginek., ker je moja prva vrnila koncesilo. Moram reči, da sem kar razočarana nad to novo. Nobene energije, nobenega vprašanja kako se počutim, itd,... ves čas je ponavljala samo, da bom v času poroda stara 37 let in katere preglede mi priporoča. Tolikokrat mi je to ponovila, da me je res znervirala. Odločila sem se za nuhalno, (imela sem jo tudi pri prvi nosečnosti), ki je menda kljub mojim letom samoplačniška, in če bo kaj narobe potem še za hormonsko preiskavo.
Stara sem 36 let, zdrava, prva nosečnost je potekala bp, porod bp, tudi zdaj se dobro počutim. Zanima me, če so pri vas tudi tako komplicirali zaradi let, kaj sem res že tako stara za drugega otroka, in katere preiskave so pri mojih letih brezplačne, oz. samoplačniške?
Po opravljenem pregledu naj bi bilo vse o.k., plod je velik 22,5 mm, izvidi krvi, urina in bris materničnega vratu pa bodo v kratkem.

Povejte mi vaša mnenja, izkušnje prosim.

lep dan vsem, Aja

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noseča 8 tednov
3.4.2008 14:49:48   
novopecena
ti svetujem da si malo poglej na forum: čvekanje v pričakovanju-tam se pogovarjajo nosečke nad 35 let. Mislim da se boš kaj hitro vključila v njihovo debatouser posted image

pa čestitke za user posted image user posted image

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2008 15:39:30   
Taula
NS ti pripada na napotnico. Lahko pa se odločiš npr. za AC. Določeni G priporočajo da raje vzameš NS (je ene 8x cenejša kot AC) in da koristiš napotnico za AC če je NS slab, vendar še vedno ne dovolj slab da bi avtomatično dobila napotnico. (torej je več kot 1:300) Torej napotnica ti pripada, sama se odločiš katero boš koristila.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2008 15:42:33   
tasyo
Vsekakor ti pripada nuhalna svetlina oz. amniocenteza, če se zanjo odločiš, na napotnico. Hmmm, izgleda da tale tvoja nova G ni najbolj fajn. Sicer pa se meni 37 let za drugega otroka sploh ne zdi ne vem kako visoka starost in ni mi jasno, zakaj moti tvojo G. Halo!!!
Aja, pa čestitke za nosečnost in naj poteka tako lepo in brez zapletov, kot je prva!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2008 19:21:10   
Muca Copatarica
Čestitke za nosečnost.

Tale tvoja ginekologinja pa ima očitno sama probleme s starostjo, da to toliko prenaša na paciente, kot si ti.

Pa jo zamenjaj, če ti ni všeč. da se ne boš vsakič počutila neprijetno, ko boš prišla k njej.

Lepo  user posted image ti želim.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2008 21:02:14   
leda
čudno, čudno.

no, jaz sem ravnokar dopolnila 37 let, pdp mam septembra in moja (krasna) ginekologinja me je le vprašala, kaj si želim. in mam drug teden amniocentezo na napotnico.

kolikor vem, ti pripada brezplačno, če si v času poroda stara vsaj 37 let.

aja, pa prav nič staro se ne počutim. sploh ne za drugega.

leda

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.4.2008 10:23:09   
Hanna M.
hojla punce,

hvala za čestitke in odgovore.
Leda, tudi jaz bom čez slab mesec stara 37 let in se (tako kot ti) sploh ne počutim staro.
Kakšni res preveč komlicirajo glede let. Sicer se mi tudi za prvo nosečnost ni zdelo pozno, čeprav sem bila takrat stara 32 let, eni pa so že težili, da je že skrajni čas, bla, bla.

Lep dan vsem, Aja

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.4.2008 11:00:37   
špelin@
Draga Aja, samo sekirat se ne zaradi brezčutnosti G user posted image  Si me s svojim pisanjem oz. izkušnjo spomnila na forumovke, ki so jim G celo rekli, da ne smejo preveč božat trebuščka, ker to user posted image  ni všeč user posted image , ena pa, ki je ob vag. pregledu zajavkala, jih je celo slišala, da je preobčutljiva in si otroka sploh res ne želi user posted image  Ali pa moj G, ki je ob PAP brisu C3 zelo odklonilno reagiral na mojo nosečnost, ampak na srečo sem od drugega G dobila spodbudo in ustrezno obravnavo user posted image

Saj pravim: škoda tvojih živcev user posted image  Želim ti prijetno in mirno nosečnost user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.4.2008 13:24:45   
mateyka
kaka neumnost - tukaj na švedskem to sploh ni problem. in itak ni, če si v dobri formi in se ok pučutiš. to so eni predsodki izred 20 let imo. jaz sem rodila prvič pri 36 (vse bp) in bomo kmal še eno bebico delal, pa nikol me noben ni niti vprašal kok sem stara. tko da ne se s tem obremenjevat. po moje ona (ginekologinja) ne bi mela otroka pr teh letih, sam to je njen blem.
oh in btw, jaz bi zamenjala ginekologinjo.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.4.2008 0:12:57   
hillmagic
Ce bos cutila da ti jemlje G voljo in ti dela preglavice. Jo lahko zamenjas. Zal so ene G po tolikih letih dela brezcutne in pozabijo na obcutke ki jih prinesemo s seboj.  Poznam eno ki je zanosila pri 42 letih pa ima zdravega zivahnega fanta. Ceprav so ji vsi odsvetovali.
Ves kaj v teh casih se STRAH na veliko prodaja. Ce ves kaj mislim.

Cestitke za prihajajoči naraščajuser posted image

user posted image  vse dobro se naprej

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.4.2008 0:23:14   
Marogica
Res čuden tič, ta tvoj ginekolg.

Sama sem bila prvič noseča v 35. letu, drugič v 38. Moj ginekolog ni niti malo kompliciral zaradi let, saj dokler nosečnost poteka v redu, se počutiš "stanju" primerno, ni razloga, da bi sploh moral. Zato se čudim, da tvoj G tako govori.

Tako, da če je možno menjaj zdravnika, ali pa takšne pripombe presliši.

p.s. MOj ginekolog je kompliciral samo zaradi prekomerne teže v nosečnosti....user posted image  Prosil me je, naj manj jem...user posted image

Pa čestitke...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?