Anonimen
|
Da ne citiram vsakega posta posebej... Tisto o zavijanju v vato in realnem svetu (moj prvi post v tej temi)... zavijanje v vato zame pomeni pretirano varovanje otroka pred realnim svetom... kar (po mojem mnenju) definitivno ni dobro... še vedno sem mnenja, da moraš otroku svet predstaviti tak, kakršen je... saj če mu ga ne boš ti, kot starš, ga bo pa slej ko prej spoznal sam... in a ni bolje, da je otrok na kruto realnost pripravljen s strani (in s pomočjo) staršev, kakor pa da vanjo dobesedno pade in je potem ves šokiran?... Izolirati otroka od sveta samo zato, da ne bi videl (in vedel) slabih stvari je nesmisel, saj ga ne boste imeli celo življenje pod kontrolo... otrok se bo slej ko prej osamosvojil, kaj pa nastane iz otrok, katerih starši (predvsem matere) so pretirano čustveno navezane nanje (in pretirano zaščitniške), pa tudi vemo... strokovno se baje temu reče čustveni oz. socialni invalid... ne v shopping center, da ne bo fasal kakšnega bacila... ne pred TV, da ga oddaje ne bodo pokvarile... ne v McDonald's, ker je fast food strup... in tako dalje... naj se pa potem najde ena, ki lahko reče, da shopping centri, televizija in McDonald's niso del našega vsakdana... seveda so... to sicer ne pomeni, da vsi to uporabljamo, ampak so pa tukaj in še bodo... še v večjih količinah... torej to je realen svet... in za BB velja enako... resničnostni showi so nekaj vsakdanjega... bili so, so sedaj in bodo še vnaprej... zakaj torej otroku ne pokazati, da to obstaja?... saj mu zraven poveš pluse in minuse takšnih oddaj, jasno... smatram pa, da imamo vse mame svoje otroke za dovolj inteligentne, da bodo (ob naših poprejšnjih nasvetih) sami dojeli, kaj je za njih najbolje... tako ali tako se bodo kmalu o vsem odločali sami... me imamo v dobrem še nekaj let, potem pa fertik... kaj mislite biti take, kakršne so danes vaše tašče, o katerih pišete tamle na Partnerskih odnosih?... a se boste v vse vmešavale?... boste sinu še pri 35-ih govorile, kdaj lahko prižge TV?... bodite malo bolj realne, punce... reality showi SO nekaj vsakdanjega... torej je prav, da jih otrok spozna... al' ste se mogoče zapičile v BB zato, ker je letos tako sforsiran na seks?... ja, prav, ampak jaz spolnosti pred skoraj 11-letnikom ne skrivam... ni več tako majhen, da bi mu govorila pravljice o ptičkih in čebelicah... še vedno se mi zdi bolje, da BB pogleda skupaj z mano in če mu kaj ni jasno oz. če ga kaj še posebej zanima, me vpraša... za primer dam prvo oddajo, ko je tisti komentator s čopom rekel o Jeaninini odejici... da je bila do sedaj polna solz in smeha, sedaj pa bo lahko še polna spreme... pa me je sin vprašal, kaj je sperma... ja kaj a naj zafarbam in se delam budalo iz sebe in iz njega al' naj mu povem?... jaz sem mu povedala... ker se mi to ne zdi nič takega... vem (in sem mu tudi povedala), da dogajanja v BB hiši niso naravna, ampak zaigrana in predvsem sforsirana, so pa naravna čustva, reakcije in podobno... in naravno je, da se grebemo za denar... sploh ni treba, da smo materialisti... dovolj je, da si želimo lastno streho nad glavo... in 3 mesece mučenja (na nek način) je neprimerno manjše mučenje kakor 15 let kredita, kajne?... tako, da... glejte na vsako stvar z OBEH zornih kotov, preden dvomite o inteligenci (kakor sem tamle zgoraj videla nek neprimeren komentar).
|