|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   operacija lulčka
31.3.2008 8:54:47   
cindi
Živjo!

Našemu triletniku ne gre kožica na lulčku nazaj, pa nama je pediatrinja zadnjič na sistematskem pregledu dala napotnico za urologa. A mi lahko poveste kakšne izkušnje imate s tem? Je bilo kaj komplikacij, so imeli kakšne težave po posegu z lulanjem, koliko časa traja poseg in ali je malček pod splošno anastrezijo?

hvala,

c.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: operacija lulčka
31.3.2008 9:04:27   
eva1
Jaz sem govorila s pediatrom in 2 urologoma, pa so mi vsi rekli, naj počakam do 5 leta, da otroci to ponavadi sami uštimajo, ko si vlečejo lulčka(sploh poleti na morju ko so nagci)! nam tudi pri 3 letih kožca ne gre še čisto dol, na eni strano skoraj čisto, na drugi pa je še fiu zlimana! jaz bom še malo počakala, pa bomo videli! od sestre tamal si jo je tut kasneje okoli 4 leta sam potegnil, tako da nista rabila  hodit na poseg!
Drugače pa je poseg čisto odvisen koliko gre kožica dol.

(odgovor članu cindi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.3.2008 9:39:31   
tinkatonka
Mi smo konec maja naročeni pri urologu zaradi istega razloga. Me je strah, ampak bolje čimprej kot kasneje. Že zdaj si bo zihr zapomnil, kasneje pa zna biti to še bolj boleča in trajna izkušnja.

LP Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2008 9:44:20   
muha1
Če je potrebno, pojdite čimprej. Z našim smo šli na poseg pri petih letih in je imel velike psihične težave. Še sedaj me je groza, ko se spomnim user posted image .

(odgovor članu cindi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2008 10:05:31   
kristinaj
nečaka je sestra pri treh letih in še nekaj peljala k p. ta je lulčka primla in kožico na silo dol povlekla...... grozno je bilo.....

potem mu je morala vsak dan pod mlačno vodo, ko se je kopal to dol potegavat, pa ko je šel na wc je moral to delat itd..... vsakič je kričal, da ga boli pinče, da ne bo lulal......meni so tekle solze, ko je to kričal...... ne vem pa, ali ga je res toliko bolelo ali se je že vnaprej pripravljal na bolečino...... to je trajalo kakšen mesec dni in sedaj je še v redu, vsake toliko ga je tudi s canestenom namazala.....aja...pa še svak je šel enkrat z njim na wc in mu na svojemu pokazal kako se tej reči streže.......

(odgovor članu cindi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2008 10:08:20   
ally1
Živjo! Jaz osebno nimam še teh izkušenj, ampak vem kako je bilo pri mojem nečaku. Star je bil 4 leta in je šel na operacijo kožice na lulčku. Operacijo je imel dopoldne in popoldne je bil že doma. Je bilo malo nerodno, ker ga je peklo in majčkeno bolelo. Ampak je kmalu bilo vse Ok. Operacija je z anastezijo, zato mora otrok tudi priti tešč.
Moj sinek ima pa tudi ta problem in imamo poleti operacijo za jajčka in mu bodo prav gotovo to tudi istočasno uredili.

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2008 11:03:30   
klavdijas
Mi smo šli marca 2006 k urologu, ga je pregledal in ugotovil, da brez operacije ne bo šlo. Dobila sva datum 10.12.2007. Isti dan operiran in šel domov. Brez bolečin. Bolj je bil problem, ker ni bilo atija med tednom doma pa sva sama dajala dol flajšter in gazo. Je izrazil željo, da bi rajši atija. Ampak je bla pol tud mamica dobra. Če bi bil malo manj razvajen, bi bilo veliko bolje. Je pa neprijetna zadeva, če te ˝tam dol režejo. Veliko je bil v banji, sedel v kamilicah in po enem tednu je šel normalno v vrtec. On je boljše prenesel operacijo, kot jaz. Mene je grozno skrbelo. Kar korajžno !

Lp,

Klavdija

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.3.2008 11:39:09   
srki
Našega pa to še čaka letos oktobra. Dvomim, da se mu bo samo uredilo, ker je res vse tako skupaj  zraščeno. No, upam na najboljše.

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.4.2008 13:50:26   
tatam
Naš fant je imel do treh let neprestana vnetja lulčka,saj mu kožica ni šla čist nič dol! Pri urologu mu je potegnil na silo,da je kri tekla,pa tudi ni šlo,zato je seveda sledila operacija.Zjutraj operiran,zvečer sva šla domov.Ampak potem...Ni hotel lulat,ker ga je peklo,v bano ga sploh dobila nisem...Tak da je na koncu,ko je bla že sila v krogu letal,dokler mu ni ušlo v hlačeuser posted image Prava grozljivka!!
Peklo je še kaki teden,približno pol leta pa nihče ni smel niti pogledat njegovega lulčija!user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.4.2008 14:12:44   
katka11
a to ste same povedale svojim pediatrom, da se vam ne zdi u redu, a so jim kej pogledali.
nasemu je namrec,uuf, po moje pri enem letu, enkrat mal pogledal pediater in rekel, da ne gre cisto, ampak me j evprasal ce ima normalen curek ko lula. ko sem temu pritrdila je rekel, da po je pa u redu...
ampak men se ne zdi u redu. pa ko mu jo potegnem vsake tolk casa dol se zmeri buni, da ga kao boli...ne vem...
pediatrinja pa se nikol - zdej mamo neki casa ze novo, ni vprasala po tem. jest sem mislila, da bo mogoce na pregledu triletnikov, pa ni.
kaj mi svetuhjete?user posted image star je pa dobre tri leta

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.4.2008 14:17:46   
sayuri
Mi smo bili januarja pri 3,5 letih pri urologu. Napotnico je mali dobil na sistematskem pri 3.letih. Jaz sem mislila, da je z njegovo kožico vse ok, amak jo je urolog malo moral še dol potegnit - kake 3mm. Ni bilo tako hudo, malo je zakrvavel, samo bolelo ga je pa kakšen teden orng. Sva se 3x dnevno kopala v kamilicah. Pa lulal je tudi težko. Najhuje je bilo potegnit redno kožico gor in dol, ker je nevarno, da se zaraste. AMpak v banji je to pustil. Sedaj ni problemov, mali zdaj vse sam opravi. user posted image

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.4.2008 14:23:02   
cindi
haj!

nekje pri enem letu nama je pediatrinaj rekla, da morava kožico nazaj popravlat, enkrat mu je ona in to tako da mu je malo kri pritekla. In od takrat je ful jamral, ko sem mu to hotela narest. Že ko sem mu samo omenila, da bova lulčka malo pogledala, je bil ful nesrečen, pa govoril mi je da ga boli ko mu hočem kožico primat. Zadni čas pa sploh ne dovoli da se ga dotakmen, tudi ko se umivava si lulčka sam drži, da ga spodaj umijem. Ko sem ga spraševala, če ga peče ko lula, ali pa če ga kaj boli, je vedno rekel ne, pa se nisem kaj dosti obremenjevala s tem. No marca pa mu je na sistematskem ped. pogledala tudi lulčka in rekla, da je skoraj čist zaraslo in nama dala napotnico za urologa, kamor greva jutri. Menda to operirajo z lokalno anastezijo ali pa v popolni. Skratka ful se bojim, da ne bo imel kakšnih traum zaradi tega, pa da ne bo hoto lulat, zdaj ko že lep čas nima plenic in vse to. Mogoče pretiravam, ampak res se bojim.

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
1.4.2008 19:04:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cindi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.4.2008 14:26:08   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: cindi
Našemu triletniku ne gre kožica ..... napotnico za urologa.

Naš ne vem če je bil star pol leta. Kožica je šla sicer nazaj, ampak je imel okrog glavice bele lojnice. No, pri urologu je naju samo vprašal: je čisto enostavno, samo malo zaboli, morate pa dovoliti, da naredim. Dovolila sva. Prijel je lulčka in na hitro do konca potegnil kožico in se je strgala (tam kjer se mora). Vse ob glavici niso bile lojnice ampak sirček. V nekaj dneh je bilo dobro.

3 leta, 5 let user posted image Mi ni jasno zakaj čakate? Saj je menda jasno, da mora iti kožica dol. Res mi ni jasno, da ste pripravljeni z odlašanjem povečevat travmo otroku. Pa saj to vsak pameten očka kmalu proba, če je v redu.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 2.4.2008 14:29:06 >

(odgovor članu cindi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?