|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izgovorjava črk r in šumnikov
28.3.2008 13:01:18   
dana
Naš je star 3 leta in črko r izgovarja kot l, šumnike pa pa tudi izgovarja s kot š, z kot ž, c kot č. Ko poslušam druge otroke njegove starosti, jih večina lepo izgovarja.
Ali bo pri našem glede na težavo morda potreben logoped ?

Kako mu lahko sama pomagam pri tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izgovorjava črk r in šumnikov
28.3.2008 13:04:31   
Volga
Če reče L namesto R potem ni panike. Panika bi bila, če bi rekel J namesto R, ker pri L in R ima jezik isto pozicij, na nebu, pri J pa čisto drugače. Zdaj pa ne vem več, kako se delajo vaje za R, sem pa vedela in že večkrat tule napisala, bom amlo nazaj pogledala, mogoče kaj najdem. Za šumnike pa ne vem, naš jih je izgovarjal, vendar narobe v toliko, da je dal jezik med zobe, pa smo potem tudi to pri logopedu odpraviili. Sicer pa je nekje pri treh letih sistematski, pa tudi psiholog in logoped, se mi zdi, no vsaj vem, da je psiholog, pa morda potem on da befel naprej za logopeda. V glavnem vprašaj, ko boš na sistematiki, jaz bom pa zdaj pogledala, če najdem kje kakšno staro temo.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2008 13:09:02   
Volga
tule je sicer nekaj, vendar ne točno za tvoje probleme, pa vseeno. Anonimna na tisti temi sem jaz.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1223946&mpage=1&key=logoped&#1223963

tule še nekaj

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=891821&mpage=1&key=%E8rka&#893617

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2008 13:25:06   
dana
Hvala za odgovor. Psihologa pa imamo junija in bom videla kaj bo tam rečeno.
Saj se mi ne zdi to tako grozno, me pa vseeno zanima.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.3.2008 16:44:16   
daša
Pri treh letih zdravniki (vsaj pri nas) iz tega ne delajo panike. Sama mu pomagaš tako, da ga popravljaš. Za R sicer ne vem če se da, ker tam je druga "fora" kot pri sičnikih in šumnikih. pRI  nas z R ni imel nobeden problemov s sišniki in šumniki pa. Je bil švinčnik namesto svinčnik. In sem začela tam pri 3 letih in pol popravljat, da sem mu počasi ponovila besedo, on pa za menoj. Toliko časa,  da je bilo pravilno. Če je beseda daljša, sem naredila dva zloga, da je šlo lažjen npr. svin-čnik.

Pri petih letih pa pošljejo po meoje k logopedu, če je še vedno kritično. ČEprav jaz sem videla pri obeh da se da z vajo veliko doma naredit.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2008 19:20:16   
Suzy.
Za šumnike se res ne spomnim, črko R pa je pri treh letih lepo izgovarjala pri vseh besedah. Ampak če se prav spomnim iz vrtca, je bila takrat ena izmed prvih, ki jo je tako lepo izgovarjala. Poznam pa tudi enega fantka, ki je R začel izgovarjat zdaj, pa se včasih še zmoti in reče L. Star je več kot 4 leta.
Mislim, da še ni čas za sekiranje. Eni prej, drugi kasneje.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.3.2008 19:40:28   
glen
Moja pri 3'5 tudi ne reče r-ja pa sem vprašala zdravnico in vzgojiteljice pa so rekle da "ma še čas" do 5leta,pol se šele pošlje k logopedu.

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.3.2008 22:28:26   
luc24
Moj sin je star 4 leta pa tudi še ne govori r ja.Tko,da ne vem ga opozarjam pa
pravi sej sem reku L

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.3.2008 8:01:34   
Nea
Naša starejša je do 3l in 10m govorila L namesto R.
Fora je, da živimo v Nemčiji in se je nemško črko R takoj naučila, našo pa ni znala.
In smo skozi igro vadili in ji je naenkrat uspelo.

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu luc24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.3.2008 8:46:28   
Anonimen
Pozdravljena.
Ni še čas za se sekirat,daj otročku čas.Niso vsi po jusu in tekočem traku,da vsi naenkrat začnejo prvilno izgovarjat črke.
Mi se s tem nismo mrzlično ubadali.Naš Timothy je sicer šumnike in sičnike kar zgodj začel uporabljat, ko pa je uporabil črko R se pa mi niti zavedali nismo,kar tako,nekega dne je prišlo v četrtem letu starosti.Slučaj je nanesel,da smo ugotovili,da že uporablja R.

(odgovor članu Nea)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.3.2008 13:50:24   
Anonimen
Moj mlajši je "star" 2 leti in skoraj 4 mesece. Črka R je pri njemu L ali J (odvisno od besede), s šumniki pa ni problemov.

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
29.3.2008 13:52:31   
Anonimen
Naš pa reče "StLic JuRe". user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
29.3.2008 14:19:25   
Anonimen
Pri nas bi bil pa "cic jule". user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
30.3.2008 23:09:33   
janca
Oh ja. Enim pa problem izgovorjave šumnikov ostane za vedno. Mi smo starejšo vozili k logopedu pa ni nič pomagalo. Še danes (16 let) ji dela izgovorjava probleme, vendar samo če hitro govori. Če pa počasi se pa kr da, pa ji zato nič ne manjka. Je pridna gimnazijka.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.3.2008 23:20:10   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Če reče L namesto R potem ni panike. Panika bi bila, če bi rekel J namesto R, ker pri L in R ima jezik isto pozicij, na nebu, pri J pa čisto drugače.

Ojej.user posted image  Pri nas obe črki R in L izgovori kot J. In to zdaj že 1 leto in prav nič ne gre na bolje. Očitno nam logoped ne uide.
No, pri nas bi bil: stjic Juje.user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.3.2008 13:08:09   
dana
No naš reče "pujsa tepa", pa "tepi" (pepi iz Mojstra Miha). Ne more reči Pepa in Pepi. Petelin pa brez problemovuser posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.3.2008 13:12:25   
eva1
Tja do 5 leta naj bi govorili pravilno-naš je najprej namesto R govoril J, sedaj pa že nekaj časa govori namesto R-ja, L..tako da počasi bomo tudi na RRRRR prišli! Šumniki našemu gredo dobro, zamenjuje pa črki f in h(nameto figa-higa, fajn-hajn....)...bo že, sej še ma čas!

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.3.2008 15:55:59   
urška
v našem vrtec pride logopedinja in s privoljenjem staršev pregleda 4 letnike in potem pove kaj narobe govorijo in se določi 'terapija', ki jo imajo otroci potem v vrtcu.
moj je star 4, in bo pregledan v naslednjem šolskem letu, hvala bogu pa že govori r. č,ž in š tudi, ampak jih bolj mehko izgovarja. bomo videli kaj bo rekla jeseni.
drugače pa, če nimate logopeda tako organiziranega, bi jaz pri 4 letih rekla pediatrinji naj mi da napotnico zanj.
je pa res, tko kot je rekla volga, da če namesto r govori l, ni take panike. od prijateljice hči je govorila j, pa se je rja naučila po enem samem obisku pri logopedu.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.4.2008 14:34:41   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: dana
Naš je star 3 leta in črko r izgovarja kot l, šumnike pa pa tudi izgovarja s kot š, z kot ž, c kot č. Ko poslušam druge otroke njegove starosti, jih večina lepo izgovarja.

Naš izgovarja enako. Zaenkrat še ni panike. Malo ga hecamo z rrrr, je že pri 1 letu znal reči brrrrrrm. Večja težava je. če namesto r izgovarja j.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.4.2008 17:24:36   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Naš pa reče "StLic JuRe". user posted image

Bom kopirala tole..naš reče...stlic lule :).....pri nas še ni črke R, potem črke J tudi ne, namesto tega je podano v primeru...šumnike se je naučil lepo uporabljat odkar je v vrtcu...torej je upanje,da bo še J in R :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Nakup igrač
Admin

Kako pogosto kupujete igrače svojim otrokom?

Le ob posebnih priložnostih (rd, božiček...) (52%)

Vsak mesec nekaj novega (11%)

Vsakič, ko opazim igračo, ki bo otroku verjetno všeč (16%)

Ne kupujem igrač (20%)

Število vseh glasov: 44

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!