Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nekaj vprašanj glede dopusta 28.3.2008 7:02:08
|
|
|
|
Mesečnica
|
Pojavilo se mi je nekaj vprašanj glede dopusta, in sicer: - Mož dela v gospodarstvu, službo je zamenjal novembra. Pri letošnjem izračunu, koliko dni letnega dopusta mu pripada, mu niso upoštevali, da imava enega otroka. Kaj ni tako, da tudi moški dobijo dodaten dan (dni) dopusta za otroka?
- Čez nekaj mesecev se bomo selili. Če sem prav razumela zapis v kolektivni pogodbi za gospodarstvo, ti za selitev, ki je v interesu delodajalca (predvidevam, da s tem mislijo na selitev v kraj, ki je manj oddaljen od službe), pripada 2 dni plačanega izrednega dopusta, za selitev, ki ni v interesu delodajalca, pa en dan?
- Jaz delam v negospodarstvu, torej mi za selitev pripada 3 dni plačanega izrednega dopusta, ne glede na to, kam se selim (če sem prav razumela kolektivno pogodbo za negospodarstvo)?
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj glede dopusta 28.3.2008 10:01:13
|
|
|
|
jajula
|
kukr vem pripada dopust na otroka samo enemu staršu. za selitev pa nimam pojma.
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj glede dopusta 28.3.2008 10:05:49
|
|
|
|
emaa
|
Mesečnica dodatni dan dopusta za otroka pripada obema staršema, glede kolektivne pa ne vem, ker nisem gledala.
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj glede dopusta 28.3.2008 10:26:17
|
|
|
|
knedli
|
Dopust za selitev ti delodajalec odobri po svoji dobri volji. Če kaj vem, je v kolektivni navedeno samo koliko ga max lahko dobiš. Ni nujno, da ga sploh dobiš.
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj glede dopusta 28.3.2008 10:38:57
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: knedli Dopust za selitev ti delodajalec odobri po svoji dobri volji. Če kaj vem, je v kolektivni navedeno samo koliko ga max lahko dobiš. Ni nujno, da ga sploh dobiš. Kar je napisano v kolektivni je obvezno in predstavlja minimalne pravice, ki jih mora delodajalec izpolnjevati. Če je dopust v interesu delodajalca pa se bo treba dogovoriti z delodajalcem.
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj glede dopusta 28.3.2008 11:25:08
|
|
|
|
kiki13
|
Vedno je tako, da se upošteva tista pogodba, katera je za delavca ugodnejša. Naj bi to bila kolektivna za vsako panogo posebaj in ne splošna. Čeprav mislim, da je tudi v splošni pogodbi nekaj dni za selitev. Odvisno pa ali v ISTEM KRAJU ali IZ ENEGA KRAJA V DRUGI. Za dan dopusta za otroka sem pa 10000% da ga morata dobiti OBA starša!
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj glede dopusta 28.3.2008 11:45:42
|
|
|
|
potepinček
|
Za otroka pripada dopust obema staršema, glede selitve pa samo, če se seliš v drug kraj.
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj glede dopusta 28.3.2008 12:01:58
|
|
|
|
maruškaŠ
|
glede selitve pa samo, če se seliš v drug kraj. Tole pa ne bo držalo, sicer ponavadi kolektivne pogodbe ločujejo selitev v isti občini in selitev v drugo občino - in imaš za slednje več dni dopusta - jaz sem se selila (veljala je kolektivna pogodba za gradbene dejavnosti in naša podjetniška pogodba) in sem imela pač 1 dan za selitev in pika. Vem pa, da je v nekaterih kolektivnih več dni dopusta za selitev v drugo občino.
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj glede dopusta 28.3.2008 13:49:22
|
|
|
|
Mesečnica
|
Selimo se ne samo v drug kraj, temveč celo v drugo občino, in sicer iz MOL-a v eno primestno občino. Mož dela v drugi primestni občini in bo zaradi selitve bliže službi kot je sedaj (cca. 6 km namesto zdajšnjih 20).
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj glede dopusta 28.3.2008 21:40:50
|
|
|
|
Antilopa
|
Jaz razumem selitev v interesu delodajalca, da ti delodajalec sugestira za selitev... da je to njegova želja, ne tvoja
|
|
|
| Stran: [1] |
porod in čepV kolikem času ste rodile ko se vam je odluščil čep?tisti dan (
73%)
v roku enega tedna (
18%)
v roku dveh tednov (
5%)
v roku treh tednov (
2%)
več kot tri tedne kasneje (
2%)
Število vseh glasov: 222Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!