Anonimen
|
Pozdravljena, ostale so že povedale zakaj spermiogram. V bistvu je to od vseh pregledov, ki jih kot par s težavami pri zanostvi dasta skozi, še najlažji del. Vsekakor nima smisla, da gre ženska skozi kup preiskav, nazdnje pa se izkaže, da je težava pri moškem. Kar se tiče državne blagajne, pa je seveda spermiogram tudi daleč nacenejši. Ker imaš zdravnico na Leonišču, mora tvoj v vsakem primeru opraviti spermiogram v Leonišču. Od kje drugje, ga sploh ne upoštevajo! Napotnico lahko napiše tvoja ginekologinja, ali pa njegov splošni zdravnik. Čakalna doba je dober mesec. Se pa lahko po telefonu naročiš takoj, ker napotnico rabiš šele, ko prideš tja. Jaz sem šla z mojim dragim tja, ker je nervozen, če je treba kje stati v vrsti in ker se pač tam ne znajde. Povrh vsega pa so tam skoraj same ženske (99,9%). Gresta v 1. nadstropje v sprejemno. Postavita se v vrsto pri oknu, kjer piše na steklu "moški". Dasta napotnico in kartico zavarovanja. Potem počakata nekaj vrat naprej. (Seveda vse to lahko napravi moški sam!). Ko je na vrsti, gre moški v eno res bedno kabinico. Kao WC. Tam masturbira, odda seme, in to je to. Potem se mora on še v sobi za naročanje, naročiti za pregled. Rok dobi čez kakšnih 14 dni, kjer mu pretipajo moda ipd.. Do dneva tega pregleda, so gotovi tudi njegovi izvidi in te ta zdravnik pregleda. Sperme nikar ne nositi od doma, ker lahko mnogo faktorjev vpliva, da se pokaže slab rezultat, čeprav v resnici ni. Mislim da so malce "d..." , kar vsi moški vajeni, zato nič panike. V Ljubljani partnerka ne sme zraven. (in tudi ne vem za kaj bi, če mene vprašate). Ti bodo pa kljub slabem spermiogramu odstranili pregrado, ker potem pridejo v poštev drugačni postopki oploditve, ampak ti moraš biti "poštimana". Če te še kaj zanima, samo povej, sicer pa dobro opravita! LP
|