|
RE: Počutim se slabo, ker ne morem dojiti 23.4.2008 21:07:21
|
|
|
|
ninocka
|
Ne sekiraj se, ce ne dojis. Sej to ni edino pomembno - otrok mora imeti tudi sprosceno, nasmejano in zdravo mamico. Lej, pri meni je blo pa tkole: 1. otrok - rojen 1 mesec prehitro s CR, imel je ful hudo zlatenco, dobival je antibiotike, ker je imel en streptokok. Pri vsem tem je samo spal in spal. Sem se trudila dojit v prodnisnici, mleko sem imela, ampak on je 5 min vlekel in zaspal ter spal 7 ur. Mislila sem, da je to OK, da se je pac najedel in da je sit, potem pa sok - padla mu je teza in sva (poleg vseh tezav) ostalo not se zaradi tega. Potem sem si pa zacela se crpat in mu dajalA po flaski + dodatek, da se je poredil in smo sli domov. Doma sem se trudila z dojenjem, ki ni vodilo nikamor - dojila sva se po 1.5 ure, ni znal zagrabit bradavice in sesat, na koncu pa je moral spit dodatek. Po 1 tednu takega mucenja doma, mi je patronazna rekla, naj neham, ker sem jst utrujena, otrok pa ni sit. In smo nehali ter uvedli flasko (najprej moje izcrpano mleko, potem dodatek). Po 1 tednu sem ga za foro spet pristavla in je mali lepo povlekel in zacel vlect, ampak je men na zalost ze zacelo zmanjkovati mleka za poln obrok. Tako sva se potem dojila in dodajala do 3 meseca, ko se je naenkrat sam odstavil in ga nisem mogla vec prislit, da bi zagrabil bradavico, tolk je zacel kricat, sam da je videl josko. 2. otrok - rojen na rok s CR, tud on je imel zlatenico in je veliko spal. Ampak zaradi izkusenj s prvim mulckom, sem vedela, da tisto njegovo 5 min vlecenje ne pomeni da je sit, ampak se samo utrudi in neha vlect, zraven pa dobi premalo, zato vec spi, ker spara energijo in potem se vse ponovi - ne vlece, ker nima energije in je to en zacaran krog. Povrh vsega pa se ni znal pravilno pristavit. Amapak oborozena z znanjem od prvega otroka in trma, kakrsna sem, sem si mleko crpala in mu ga dodajala po flaski (ob hudi lakoti), ko pa ni bil prevec lacen, sem ga pa pristavljala in sva se dojila tudi po 2 uri. O bolecih bradavicah raje ne bi. Ampak ker je mali dobival po flaski poln obrok mojega mleka, je postajal mocnejsi, zaradi pristvljanja se mu je razvil sesalni refleks in kmalu nama je dojenje steklo. Sicer se vedno obcasno nisem zaupala vase in da imam dovolj mleka, ampak zdaj bomo stari 6 mesecev, se se vedno dojiva, ima pa tudi ze 2 gosta obroka, ker je pac pokazal velik interes za zlico, sicer sem ga imela namen izkljucno dojit do 6 meseca. Zdaj vem, da imam dovolj mleka (doji se samo iz ene), ker mi se zmeraj puscajo , pa tudi vidim, da je po podoju se zmeraj mleko not. Ampak me je vseeno zadnjic kap, ko sem mu pripravljala gosto hrano in sem rabila mleko, zato sem si ga sla crpat in scrpala komaj 20 ml, ceprav je bila dojka polna, ampak s pumpico ni slo. Tamal se je pa potem do sitega podojil na njej. No tko je pri nas, dojili se bomo, dokler bo interes, ko ga pa ne bo, bomo pa nehali. Definitivno pa ga ne nameravam dojit do 2 leta, kljub ne vem kaksnim priporocilom Unicefa in ne vem koga se. Vem pa, da mi bo hudo, ko bova nehala, ker so pac to najini posebni trenutki in mi je tako sladek, ko vidi josko in zacne kar mahat z rokicami in se smejat, pol pa nasobi usta v ribico in se priklopi in pije. Po parih minutah pa neha in me pogleda, ce ga gledam in ko se mu nasmejim, se mi nasmeji nazaj, potem pa nadaljuje z dojenjem
|