|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dabroston. . .
27.3.2008 6:15:40   
tweety83
Živjo punce!

Tukaj opažam da veliko punc jemlje klomifen, nikjer pa nisem zasledila da bi katera morala jemati Dabroston.
Jaz sedaj jemljem Dabroston tretji mesec (sem ga dobila samo za tri mesece) in sicer da bi se mi uredila menstruacija in bi imela redne cikle. Je pa rekel moj ginekolog da lahko tudi zanosim med jemanjem teh tablet - da to ni ovira. Bomo videli če bo šlo kaj v tretjeuser posted image  ?!
Sem se pa zredila za 2kg po teh tabletah, ker se zadržuje voda v telesu in ni prav nič prijetno - sem tak napihnjena kot balonček.

Sedaj pa me zanima če ima katera kakšne izkušnje s temi tabletami....

Še vedno čakamo na tisti magični +.

Veliko user posted image user posted image user posted image  vam želim, tiste ki pa ste že user posted image  pa kar se da najlepših devet mesecev.

Lep dan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dabroston. . .
27.3.2008 6:51:07   
vesel
Ojla! Jaz sem dobila Dabroston,ko sem bila na začetku nosečnosti-torej,da ne bi splavila,ker sem se morala zdravit,da sem lahko zanosila.potem mi pa je ginekologinja dala Dabroston.
Ko sem jih jemala mi je moja najljubša in še katera vmes hrana full smrdela In slabosti,da ne pozabim omenit. Jemala sem jih 3 mesece.
In hvala bogu sem po teh tbl.rodila lepo,zdravo punčko sicer malo prej(37t3/7)!!

RESNIČNO TI ŽELIM VSO SREČO PRI ZANOSITVIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

druzina je zame vse!!

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2008 6:57:48   
Anonimen
Tudi jaz sem eno leto jemala Dabroston, zaradi neurejenih ciklusov in sicer od 16-26 dneva ciklusa. Nikoli nisem imela nobenih problemov, nič...

(odgovor članu vesel)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2008 9:46:08   
taši84
js ga jemljem že nekaj časa in se nisem nč zredila. sicer pa se po prenehanju jemanja ciklus ne uredi. ko jih jemlješ dosbiš M ko pa nehaš pa ne bo nč drugač, vsaj pr men ni.

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2008 9:55:50   
YULIAH
Jaz sem jih dobila včeraj, ko sem bila na punkciji na IVF (izventelesna oploditev), jemati moram 3 na dan...samo da bi bilo!!!!

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2008 10:37:24   
tane
yuliah, držim pesti da bouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.3.2008 10:11:04   
trebušček2
user posted image ŽIVJO TUD TEBI!
Sama jemljem Dabroston že od vsega začetka in po navodilih ga moram jemati še 4 tedne(do 12.tedna nosečnosti),ja tudi sama sem napihnjena od teh tablet a kaj češ kar se mora se mora-lepo se imej

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.4.2008 21:01:26   
Anonimen
Tudi jaz sem dobila dabroston po prvem UZ po ET ki ga moram jemati do 15. tedna user posted image , a kljub temu mi ne gre v račun, saj v navodilih piše da naj se med user posted image  nebi jemala. Ali to velja za tiste ki so zanosile naravno za nas pa ne ?

(odgovor članu tweety83)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.4.2008 8:03:21   
CIPRESA
Tudi jaz sem dobila dobroston sedaj da bi se nosečnost obdržala. Moj G je rekla da sicer v navodilih piše da ni za nosečnice, a to naj ne berem ker pomagajo obdržati posteljico da nebi splavila. Na plodek nimajo nobenega vpliva in jih lahko brez skrbo jemljem.

problemov pa zaenkrat nimam nobenihuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.4.2008 13:21:52   
pattaya
Tudi jaz jemljem dabroston, da se mi uredi ciklus, po končanem jemanju KT. Me pa zanima, tiste ki jemljete dabroston in niste noseče, če imate redne user posted image , ali pa vam, kljub dabrostonu zamuja.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.4.2008 6:02:17   
tweety83
Živijo pattaya!

Ja jaz imam redne menstruacije do datuma - vsakega 14 v mesecu (po treh mesecih jemanja tablet) in hvalabogu sem že pri ta zadnji tabletki. Upajmo da bo sedaj kaj več sreče.

Koliko si pa mlada če smem vprašat?

LP, tweety83

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.4.2008 8:46:08   
pattaya
Stara sem 22 let, oktobra jih bo 23.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.4.2008 5:54:53   
tweety83
Oj, pattaya!

Sem opazla da si iz Poljčan - a res? Jaz sem tud.
Lahk bi se kdaj na kavi dobile in mal počvekale, če si za to.

Lp,tweety83

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.4.2008 11:27:42   
pattaya
Hoj tweety83.

Sem tudi jaz opazla da si ti iz Poljčan. Ja jaz sem doma iz okolice Poljčan. Veš da se bi v prihodnjih mesecih res lahko enkrat dobile na pijači. Zdaj trenutno še ne gre, ker mam študij in je s tistim kar nekaj dela. Enkrat v bljižni prihodnosti pa zagotovo.

Se čujemo.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.4.2008 6:11:04   
tweety83
Čaw pattaya!

Ja ti kar v miru opravi študijske zadeve (vem kako je to - sem že hvalabogu končala s tem). Medtem pa si lahko piševa. A že dolgo s tvojim delata na naraščaju? MI2 se že trudiva nekako 4 mesece.
KOnčno sem prenehala z Dabrostonom, ker sem se malo zredila po teh tabletah. Ja in pa ta mesec user posted image  ni na 14 april ampak se je že pojavila prej, tak da sem se prehitro hvalila da sem imela točno do datuma. Upam da ji kmalu pokažem hudiča user posted image .
A ne bi bilo fajn da bi imeli nekako skupaj dojenčke - bi se lahk večkrat skupi sprehajale in kofetkale user posted image .

jaz upam da bo letos nama ratalo, če ne prej pa na user posted image  - od tam baje pridejo najlepši otročički. ;)

LP

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.4.2008 8:12:30   
pattaya
Hoj tweety83.

Glej najboljše je da si pišema preko maila, da ne bodo vsi tukaj morali brat najinih čenč. Moj mail je pattaya@email.si. Piši kaj.

Lep pozdrav.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.4.2008 13:05:23   
lani06
ojla, punce!
ker več glav več ve... eno vprašanje za vas. malo me skrbi vse skupaj, pa vem da se bo našla kakšna, ki me bo pomirila.

prej (beri: pred porodom - enga malega že imamo doma) sem imela M na ca. 30 dni, potem sem jemala nekaj časa KT (1 leto). Ker si pa sedaj želimo še enega malčka, sem prenehala z jemanjem KT. M se mi sedaj pojavlja vsakih 14 dni. Kakšen komentar? Bi me moglo kaj skrbet?
a bi morda bilo zame tud primerno kaj v stilu dabrostona?

(saj vem... mogoče se vam zdi čist bv vprašanje, ampak...)

Hvala!

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.4.2008 14:09:24   
pattaya
Jaz sem prenehala jemati KT pred 1 letom. Pol sem mela par mesecev redno M, pol pa je kar 3 mesece ni blo. No pol je končno prišla in bila 1 teden. Pol pa spet 2 meseca nič. Ko pa sem jo decembra dobila je pa bla kar tri tedne. Sem šla k G. ker sem misla da je kaj narobe, pa je rekla da to ni nič takega, dala pa mi je zato dabroston je rekla da se mi bo uravnala in res se mi je, zdaj ko jemljem dabroston že mam 3 mesece redno (jem pa ga samo 7 dni v ciklusu).  Jaz mislim da bi bilo dobro da bi šla k svoji G. in ji povedla kak pa kaj. Ker zaj je problem da ne moreš prav vedet kdaj je tvoja O. Po mojem ti bo dala dabroston ali pa kaj podobnega temu, ki je namenjenu tudi uravnavanju M.

To je moje mnenje.

(odgovor članu lani06)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.4.2008 15:30:52   
punčkica
a ta daberston pomaga kaj v zgodnji nosečnosti da ne bi splavila? Je kateri pomagalo?

še vedno čakamo na pikico.....

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.4.2008 5:58:53   
tweety83
Moja svakinja je jemala Dabroston zato da ni splavila v prvem trimesečju.

To so pač takšne tablete ki "pozdravijo" več stvari - odvisno je pač kdaj in koliko jih moraš jemati.

Lp

(odgovor članu punčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.4.2008 11:14:09   
titi3
Dobroston je neke vrste progesteron, ki tistim, ki so noseče pomaga obdržat nosečnost, ker "hrani" sluznico in otroka.
Drugače pa ga dajo tistim, ki imajo prezgodnje menstruacije. Če je drugi del ciklusa po ovulaciji prekratek ne more prit do zanostive in ga dajo kot podporo.

Tistim, ki niso noseče in imajo prekratek ciklus ali krvavitve pred pravo menstruacijo morajo na 21. dan vzet kri, pogledat raven progesterona in če je prenizka dajo Dobroston ali kako drugo podobno zdravilo. Kar tako brez pregleda krvi bi ga po zdravi kmečki logiki ne smeli dajati, ker je lahko problem bolj resen.

Na grobo povedano!

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.4.2008 15:18:28   
liam
ojla...
meni je pa moja G predpisala te tablete, kr sm mela že 43 dan ciklusa pa še vedno ne sluha ne duho oduser posted image .

A ktera ve kdaj bi kao mogla dobituser posted image ? Ko bom nehala jemat tablete al nekje vmes?

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.4.2008 16:52:53   
titi3
Jaz sem jo vedno dobila takoj, ko sem nehala jemat tablete oziroma po dveh dneh.

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu liam)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.10.2008 14:07:15   
ency
Lep pozdravcek, se opravicujem ker ponovno odpiram staro temo!
Danes sem dobila Dabraston tablete zaradi dolgega ciklusa. Ginekologinja mi je rekla, da naj spijem kar danes eno, od jutri naprej pa po 2 na dan (zjutraj in zvecer)...dobila sem 3skatlice. Zdaj pa mi ni jasno do kdaj jih moram piti, a spijem vse naenkrat(po 2na dan)-ne naredim nic premora? A jih pijem tdi med menstruacijo?

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zgodbe malih junakov: Moj IVF čudež
photo
V UKC Maribor so mi naredili vse mogoče kontrole, dali injekcije, tablete, naredili histeroskopijo in laparoskopijo, pos...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.