Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 27.3.2008 0:26:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja ima danes 7 mesecev pa je šele sedaj začela jest GH.Še vseeno pa ne poje toliko,da bi lahko preskočili en obrok dojenja. Ne vem zakaj se sekiraš.A pa mu večkrat ponudiš? V prvem stiku se ponavadi kar pačijo ja
|
|
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 27.3.2008 7:51:21
|
|
|
|
lelaval
|
Ne primerjaj svojega otroka s sosedovim, ker je vsak otrok individum zase in se vsak drugače razvija. Jaz sem - najmlajšo celih 6 mesecev izkljuno dojila, potem pa začela z banano, tako, da bo tvoja tudi še spoznala druge okuse. Pa jabolko ji lahko poskusiš dat - in bebi piškot - kar v rokico, da otrok sam je - brez skrbi, da je presladek, saj lahko te kekse zmešaš s sadjem - pa dobiš kašico. Jaz sem tudi čaj malo sladkala, saj je materino mleko sladko, potem pa naj otrok naenkrat pije nesladkano ?
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 27.3.2008 8:02:01
|
|
|
|
kristinaj
|
najprej, ne se obremenjevat, kaj se dogaja pri sosedih, ker dva dojenčka si nista enaka.........tiste frutke in umetne papice pusti pri miru, raje mu sama pripravi doma hrano.... poskusi dati jabolko, hruško, korenček, rdečo peso...... to vse naribaš in mu daš pokušat.... korenčka in rdeče pese ni treba kuhati.... zelenjavo lahko z mlekom zmešaš.... lahko daš tudi rižolino, kupi ga od milupe, ker se pripravi z vodo in ne z mlekom, je manj dela... naredi tako` da bo papasto, da ne bo pregosto in ne preredko...... rabijo pa nekaj časa, da se na hrano navadijo...... moraš biti vztrajna in ne obupat pri prvem ne..... in še 1x ne poslušaj okolice, mama najbolje ve kaj je za otroka dobro.... kar se piškotov tiče jaz sem jih naši pri enih 6 mesecih začela dajati zvečer v mleko, lahko enega, dva ali pa celo tri, odvisno koliko je čez dan pojedla... sem dala pa od plasmon...
|
|
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 27.3.2008 8:03:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne obremenjuj se. Kar lepo počasi, pa bo. Samo ne silit. Pa srečno.
|
|
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 27.3.2008 12:02:40
|
|
|
|
alesha
|
Ne sekiraj se, enkrat se ji bo že odprlo. Če ima rada banano, potem ji banano mešaj še z drugimi stvarmi. Jaz sem recimo svoji dala: banana - jabolko banana - bučka (sliši se smešno, ampak je dobro) banana - cvetača banana - koleraba banana - korenček Sem pa slišala, da so nekateri poskusili tudi banano in krompir skupaj.
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 27.3.2008 14:51:41
|
|
|
|
andie
|
Kr počasi... Mogoč ji dej raj kot frutek kakčen jabolčni kompot,kakse v kompotu al mleku, bučke...
|
|
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 27.3.2008 14:52:09
|
|
|
|
andie
|
KEKSE sm misla
|
|
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 28.3.2008 20:10:53
|
|
|
|
April
|
Za 5 m in pol je dovolj samo mleko. Pa tud za 7 m pri nekaterih. Bistvo uvajanja ni, da se otrok naje od gh, ampak v spoznavanju novih okusov. Zato nadaljuj počasi. Če ji samo banana paše, pa naj samo banano ej še kakšen teden. Potem ponudi jabolček, bučke, krompir. S keksi bi jaz še počakala. Vseeno je to sladica, vsaj za moje pojme. Sadne kašice ji za začetek zgoščuj z riževimi kosmiči, ne pa keksi. Jaz naredim tako, da banano zmečkam in dodam vročo vodo ter žlico riževih kosmičev.
|
|
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 28.3.2008 22:31:30
|
|
|
|
saskija
|
do 6m je samo mleko in da ti odgovorim še na vprašanje ali je banana dovolj- je preveč!!!
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 28.3.2008 23:56:42
|
|
|
|
BlackyMouse
|
IZVIRNO SPOROČILO: saskija do 6m je samo mleko in da ti odgovorim še na vprašanje ali je banana dovolj- je preveč!!! Ah daj no.. Se sploh zavedas, koliko jih zacne z GH pri 4. mesecu??? In, ne, NI to prevec!!!
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 28.3.2008 23:57:55
|
|
|
|
Lunc_a
|
priporočam da hrano SAMA kuhaš.naš je bruhal po kupljenih kašicah.
|
|
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 28.3.2008 23:59:38
|
|
|
|
Seven*
|
Do 8 meseca se je moja Ema samo dojila. Sem raje poslušala sebe in otroka, kot pa pametne tete.
|
|
RE: Pri 5 m in pol samo banano. 30.3.2008 22:22:09
|
|
|
|
hillmagic
|
Sadne kašice ji za začetek zgoščuj z riževimi kosmiči, ne pa keksi. Jaz naredim tako, da banano zmečkam in dodam vročo vodo ter žlico riževih kosmičev. je glede keksa ja res je se meni sladek . Ta tvoja ideja mi je vsec in na to se pomislila nisem. Ja veste ko tako poslusam druge kako ze jejo Sem dejansko mislila da to pomeni da ne rabijo vec mlekca Res hvala da ste me spomnile kaj pomeni sploh uvajanje goste hrane . Se pol manj sekiram Kot ste ze omenile vsak dojencek je razlicen Eni odpirajo usta drugi pa pac ne se A ne Sej glede na to da se nima 6 mesecov ni nic narobe ce pac samo mlekec papca in ji kaksen dan nic ne dam za probat. A ste ve vsak dan nekaj dale dojenckom za pokusit ali tudi kaksen dan ne
|
|
|
| Stran: [1] |
Tiste, ki ste prvič rodile po rokuTiste, ki ste prvič rodile po roku, kdaj ste rodile drugič?Tudi po roku. (
32%)
Pred rokom. (
17%)
Na rok. (
13%)
Prvič nisem rodila po roku. (
38%)
Število vseh glasov: 153Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!