|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sladkor z žlico-sladkorna?
25.3.2008 9:03:01   
mala maja
naš mali 3 letnik že par dni je sladkor z žlicouser posted image  in bog ne daj da mu ga vzamemo. je tak jok. Celo bonbon ga ne predrami, čokolada pa sploh ne. On hoče sladkor.  Amapk en skozi cel dan. Naprimer tri dni nazaj ga je jedle zvečer, včeraj zjutraj, vmes en dan nič.

In ker nas je firbec matra smo mu izmerili sladkor slabo uro po tistek ko je pojedel ene par žlič sladkorja in ga je imal 3.4 mmol/l  Meja naj bi bila pa 3.6 do 6.4(al 6.3). Imamo pa že dalj časa probleme s tem. Lani predno so mu odkrili astmo je imel na tšč celo 16 mmol/l. Pediater pravi da pretiravamo, amapk mene vseeno skrbi, ker imamo sladkorno v družini po obeh straneh me res skrbi.

A ga lahko peljem samoplačniško an glukozni test-no tisti test ki ti dajo piti glukozo pa ugotovijo če se kaj dogaja.

Drugače je mali živahen, edino zadnej dni je nenormalno siten, pa s tem mislim res siten. Skozi se me reži na hlače, pa joka mamica moja, pa samo crkljal bi se.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sladkor z žlico-sladkorna?
25.3.2008 9:07:22   
Anonimen
Naš vsak dan poje eno ali več sladkornih kock (ker je to videl pri Slončku Benjaminu). Se ne sekiram.user posted image  Zaenkrat.user posted image

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.3.2008 10:29:20   
Anonimen
In ker nas je firbec matra smo mu izmerili sladkor slabo uro po tistek ko je pojedel ene par žlič sladkorja in ga je imal 3.4 mmol/l Meja naj bi bila pa 3.6 do 6.4(al 6.3).

A to se pravi, da ga je imel pod spodnjo mejo?

A pa so te številke kar ena za otroke in odrasle?

Če te skrbi, ga gotovo lahko pelješ samoplačniško na pregled. Vprašaj v zdravstveni dom.

Neposredna povezava do sporočila: 3
25.3.2008 10:35:11   
Shorty_
Jaz bi se pogovorila s pediatrom če vaju zaradi sladkorne v družini lahko da na preiskave

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.3.2008 10:45:41   
viv_
Naša je tudi mahnjena na "cuker po žilici".

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.3.2008 11:13:08   
mala maja
pediatru sem že omenila pa pravi da pretiavam. Splišni števlke so enake za otroke in odrasle. Tole sem zvohala na netu. mah mogoče imam prevč časa za takele stvari.

VREDNOSTI KONCENTRACIJE SLADKORJA V KRVI

od 3,5 mmol / l do 5,6 mmol / l - normalna vrednost
  • nad 5,6 mmol / l � hiperglikemija
  • pod 3,5 mmol / l � hipoglikemija
  • na sladkorno bolezen kaže koncentracija sladkorja v krvi, višja od 7 mmol / l  na tešče oziroma 11 mmol / l po hranjenju
  • pozornost zahtevajo že vrednosti nad 5,6 mmol / l, izmerjene na tešče, tedaj gre za blago hiperglikemijo oziroma moteno toleranco na glukozo

Če pogledamo je imel naš čisto spodno mejo HIPO in takrat si čisto blesav. No vsaj moja tašča je, ne ve zase.user posted image
Ste me pa kar malo pomirile, zgleda da je to kar eno obdobje, ko jejo sladkor z žlicouser posted image user posted image .

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.3.2008 11:17:51   
Anonimen
Če pogledamo je imel naš čisto spodno mejo HIPO in takrat si čisto blesav. No vsaj moja tašča je, ne ve zase.

Grdo je rečt, da si blesav.
Takrat namreč lahko padeš v komo. Kar je v bistvu še huje, kot če imaš povišan "cuker". Moj tast je namreč sladkorni bolnik in sem že doživela marsikaj.
V bistvu, če imaš premalo cukra, moraš nujno zaužit nekaj, kar ti hitro dvigne raven. Npr. bonbon ali žličko sladkorja.

Neposredna povezava do sporočila: 7
25.3.2008 11:30:07   
mala maja
no nisem hotela reči da je neumna, ampak čisto zmedena in dobro da je ker velikokrat sama ne občuti hipe in če ne bi bila "čudna" noben ne bi vedel kaj ji je in bi lahko umrla. Jo je pred dvema letoma mož našel v spalnici z malčkom 11 mesecev(katerega je čuvala) v naročju pa ni vedela zase. Ga je spraševala kje je mali, pa pri njej v naročju je sedel. Pa je čutila da je nekaj narobe z njo ker smo zraven najdli zavitek od čokolade, samo je verjetno prepozno ukrepala in sama sreča da ej mož prišel domov hitro. Pa ga ni bilo 10 min. Je samo otroka peljal v šolo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.3.2008 11:42:22   
tinkatonka
naš mali 3 letnik že par dni je sladkor z žlico in bog ne daj da mu ga vzamemo. je tak jok.

Kdo je šef ti ali otrok??? Sladkor skriješ, na visoko njemu nedostopno polico in bo en dan ali dva jok ,pol se bo pa že sprijaznil s tem. Pa te ne bo strah, al je to zaradi tega, ker je cukr na žlico al ne. Pa brez zamere. user posted image

Srčno upam, da nima sladkorne bolezni,če te je pa strah ker imate to v družini, pa le omeni pediatru, da ga da na pregled. Glede samoplačniškega pregleda - žal ne vem.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 25.3.2008 11:43:39 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 9
25.3.2008 15:03:17   
Dadi
Tudi pri nas je ta starejša ugotovila da je cuker na žlico fajn stvar. Ampak ji tudi pod razno ne pustim jest, ga skrijem na visoko da ne more doseči. Pa ji dam kakšne koščke čokolade in je mir. Ji čisto verjamem, da ji kdaj sladkor pade, sej meni tudiuser posted image

Je pa moj mož v svojih otroških letih imel 2 kg cukra in žlico pod posteljo in je taščo skor kap k je šla sesat se mi zdi v njegovo sobo in je to najdbo odkrilauser posted image ..tako da so to mogoče tudi geni.

Jaz bi šla do pediatra, če ne drugega vsaj po nasvet, če bi me skrbelo.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.3.2008 15:20:39   
Metuljček Cekinček
Pediater lahko po več znakih ugotovi, ali gre za sladkorno, najpogostejši znak, ki kaže na sladkorno, pa je ta, da otrok ogromno pije in lula, poje velike količine hrane, vendar kljub temu izgublja na teži.

Me je na to opozorila pediatrinja, ko je imel moj metuljček obdobje, ko je res ogromno pil in lulal, vendar je to obdobje hitro minilo.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.3.2008 21:28:38   
picola1
Ja, res... sladkorna bolezen ni hec, ne...Še posebej ne pri otroku in še posebej ne, če jo imate v družini...Tvoj otrok je sigurno bolj nagnjen k temu, da jo dobi (tako kot sem tudi jaz), zato mu niti pod razno ne smeš pustit, da ti je sladkor z žlico pa tut čimmanj sladkarij naj je... Jok gor al pa dol, njabrž je njegovo zdravje bolj pomembno, ane...
Tvoj otrok je bil uradno v hipi, zato bi jaz sigurno šla delat glukozni tes ali pa kako drugo diagnostiko...Če te pediater ne jemlje resno pa pojdi k splošnemu zdravniku pa naj ti da napotnico za diabetologa (upam, da se sploh da na tak način...) Bolje preventiva...sej veš...Bolje, da ti diabetolog reče, da ni nič, kot pa da je kaj narobe...
Srečno!user posted image

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.3.2008 10:42:09   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: picola1
Tvoj otrok je bil uradno v hipi, zato bi jaz sigurno šla delat glukozni tes ali pa kako drugo diagnostiko...Če te pediater ne jemlje resno pa pojdi k splošnemu zdravniku pa naj ti da napotnico za diabetologa (upam, da se sploh da na tak način...) Bolje preventiva...sej veš...Bolje, da ti diabetolog reče, da ni nič, kot pa da je kaj narobe...

no sej mu drugače vzamemo sladkor in tudi sedaj smo mu ga. Amapk ker je tri dni zapored tožil da hoče sladkor, pa tudi precej čuden se nam ej zdel smo mu sladkor pomerili in imel je kljub temu da je precej sladkorja pojedel nizek sladkor v krvi.
Najbolj me bega ker kot sem napisala smo mu ga že enkrat namerili precej visokega. Takrat sem omenila pediatru pa je rekel da če bi imel sladkorno bi čez noč zbolel in da naj ga ne špikamo po nepotrebnem. tako ga nismo.
Lani okoli oktrobra je par dni zelo smrdel po acetonu in takrat smo spt dobili navodila da naj mu ga tri dni zaporded na tešč zmerimo in je imel en dan na tešč joj da se ne bom zalagala ampak mislim da okoli 6-7 mmol/l.user posted image  pa so rekli da je vse OK. Sedaj pa tole.
Ne me narobe razumet da delam iz muhe slona ampak me res skrbi, ap noben me ne jamlje resno.user posted image

rada bi ga peljala na glukozni test, če en drugega da se ne bom sama za vsako figo obremenjevala in paničarila, sploh pa da ne bom malčka po nepotrebnem špikala. Ne vem pa tudi jaz če se ga da peljati?

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.3.2008 21:20:34   
picola1
Pelji malega k pediatru in zahtevaj preglede. To je tvoj otrok in imaš vso pravico vedet ali je z njim vse ok ali ni. Postavi se zase.
Jst mislim, da nič brezveze ne paničariš...to kar si napisala ni 'kr neki', ampak se s tvojim mali po vsej verjetnosti nekaj dogaja...Morda pa tudi ne...
Zato pa je res bolje biti pomirjen in it na preiskave kot pa vsak dan se spraševat...

Vse dobro!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
27.3.2008 21:29:21   
SIBI
Pozdravljene!

Sama imam sladkorno bolezen že 16 let vendar takšno obliko, ki se ne deduje. Sladkor izmerjen pri tvojem sinu kaže, da je bil mali v blagi hipoglikemiji. To je resna zadeva in jaz bi na tvojem mestu čimprej stopila do pediatra in se pogovorila. Če pride do hujše hipoglikemije oz. hipe lahko oseba pade v komo zato se s tem ni za igrati. Po lastnih izkušnjah lahko povem, da so občutki pri hipi grozni in zelo, zelo neprijetni za okolico, ki ne ve, da je oseba, ki jo doživlja bolna in rabi nujno pomoč.

Osebo, ki ima hipo spremljajo:

- močno potenje,
- nerazločno in nerazumsko govorjenje,
- v hujših primerih tudi nezavedanje se okolice,
- tresenje rok... skratka oseba se dejansko vede kot bi bila močno pijana.
Vsemu temu pa kasneje, ko prideš k sebi sledijo grozni glavoboli, ki so pač posledica hipe. Vsaj pri meni je tako.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.3.2008 15:16:55   
POLAND
KOLIKOR SEM JAZ SEZNANJENA S TEM UŽIVANJE SLADKARIJ NITI NI TOLIKO POGOJENO S SLADKORNO,ČE BI SEŠTELI VSE SLADKORČKE,ČOKOLADICE,JOGURT...KI JIH OTROCI POJEDO ČEZ DAN,BI ŽE VSI IMELI SLADKORNO,SLADKORNA BOLEZEN JE POGOJENA TAKO GENSKO KOT Z NAČINOM ŽIVLENJA.NIČ KAR JE PREVEČ NI DOBRO ZA ORGANIZEM.TOREJ,ČE POLEG SLADKORJA Z DRUGIMI SLADKARIJAMI NE PRETIRAVA JE OK.PA TUDI IZMERJEN SLADKOR JE OK,SICER PA JE POMEMBNO TUDI KDAJ SE SLADKOR MERI...BREZ SKRBI BODITE

Neposredna povezava do sporočila: 16
29.3.2008 21:52:27   
picola1
Ja, res je. Sladkorna je pogojena z geni in tudi z načinom življenja. Se pravi, če si nagnjen k njej (kar naš dotični fantek je), imaš večjo možnost, da si z nezdravim načinom življenja nakoplješ sladkorno.
Sicer pa je v tem primeru štos v tem, da je imel že nekajkrat mejne vrednosti, na tešče enkrat celo 16!
Ne vem, no...Jst osebno bi šla k diabetologu...Bi vsaj mirno spala...

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.3.2008 21:58:34   
Lunc_a
jaz bom napisala samo nekaj. Da mu pa pustiš da je sladkor z žlico pa lepo prosim.kdo je tukaj starš in otrok.kaj bi potem mogli vse otrokom pustit ko jokajouser posted image
Mu ne daš in pika,pa se ne boš rabila za nič sekirat!!!!!!
ja pretiravate,kakor so ti že predhodnice napisale,od tega se ne dobi slad.

Neposredna povezava do sporočila: 18
29.3.2008 22:26:36   
picola1
No, evo sem našla odgovor:

http://www.diabetes-zveza.si/?area=faq#Ali lahko preveč sladkorja in sladkarij v prehrani povzroči sladkorno bolezen?

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?