|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   študentka-nosečnica?
23.3.2008 23:59:06   
rokovalubica
Živjo!

sem študentka 1. letnika, ki si neznansko želi iti "na svoje", pa je pred tem še kup stvari treba naredit pa počakat. živim doma v ljubljani. s fantom hodiva že 3 leta in pol, zelo dobro se razumeva in si že zdaj želiva poroke in prvega otroka.

žal pa nimava 1. kam it, 2. denarja za poroko, 3. oba študirava, zato je možno financiranje samo iz dela prek študentskega servisa...

zanima me vaše mnenje, je res bolje počakati, da se vse v naprej uredi ali je po navadi tako, dako greš enkrat v to, pač gre, da vsi pomagajo (starši...), pa da če si res nekaj močno želiš, potem čisto v redu zvoziš...

upam, da ima kdo kako izkušnjo ali pa dober nasvet.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: študentka-nosečnica?
24.3.2008 0:15:55   
mišk
Jst bi se v tvojem primeru vprašala koliko se lahko zanesem na starše. Sploh glede finančne pomoči. Saj ne, da se izkorišča, a vem, da marsikateri starši komaj čakajo, da dobijo vnuka in bi storili vse za njega.
Drugače je pa fajn, da ima vsaj en reden vir dohodka.
Ja, osebno mislim, da ko greš enkrat v to, da se da zvozit!user posted image  Sama pa najbolje veš, kakšno pomoč lahko od koga pričakuješ.
Jst sem tudi zanosila, ko sva bila oba še študenta. Mož se je zaposlil 14 dni pred mojim porodom, jst pa sem še vedno študentka. In v roku dveh mesecev namerava začet delat na 2. user posted image .
Kakorkoli se bosta odločila bo prav!user posted image user posted image

(odgovor članu rokovalubica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: študentka-nosečnica?
24.3.2008 0:26:31   
ZmajTolovaj
Če veš, da imaš v ozadju nekoga, npr starše, da ti bodo pomagali, je fino, ampak samo za boljši občutek. Ni pa se za zanašat na druge; sam moraš poskrbet zase in svojega otroka. Pa tudi neka finančna varnost je zaželena, s tem mislim vsaj ena redna služba, pri študentskem delu je bolj tako tako, ni varnosti, nobenih prispevkov, bolniške itn., načeloma si hitro zamenljiv, da ne govorim o nezmožnostih za kak kredit ali kaj podobnega.
Glede na to, da nimata niti stanovanja oz. urejenih bivanjskih razmer (s tem mislim pač nečesa, kjer bi lahko zaživeli skupaj kot družina), bi ti svetovala, da še malo počakaj. Pa tudi ker si šele 1. letnik faksa, počakaj vsaj do tretjega, če ne četrtega, da bo glavnina za tabo. Saj se da vse, če se hoče, ampak ko imaš otroka, ti zelo hitro začne zmanjkovat časa in tudi volje za druge stvari. Verjemi meni, ravno se ubadam z diplomo ...
Ni lepšega kot imeti otroka, ampak čisto racionalno ti svetujem, da prej uredita par stvari.
LP

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu rokovalubica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: študentka-nosečnica?
24.3.2008 8:37:15   
Anonimen
Tudi jaz sem kot študentka zanosila, vendar sem bila v tretjem letniku. Z fantom sva si že urejala stanovanje(fant je zaposlen-zato sva dobila kredit)in ker še ni bilo končano ,ko sem rodila smo bili še par mesecev pri starših. Zelo veliko so nam pomagali pri stanovanju in seveda priuser posted image , z raznimi oblekami in čeveljci. Sedaj bo sinko star 11mes in že ves čas se spravljan k pisanju diplome in še mi ni uspelo.
Mislim,da če sta prepričana,da bosta imela podporo in pomoč od staršev in seveda če je močna volja, se po moje da zvozit.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: študentka-nosečnica?
24.3.2008 9:39:36   
Netopirčy81
Tudi jaz sem si želela pri teh letih že imet user posted image , vendar sem se takrat odločila, da morem najprej kako službo najti, pa it na svoje,... Nisem sicer študirala, vendar mi oz. je obema z user posted image  uspelo vse to nekako uresničit.
Na tvojem mestu bi še malo počakala. Koliko se na svoje in njegove starše lahko zaneseta, vesta le vi2, jest pri svojih upam samo na to, da bojo mojo user posted image  pazili, ko se vrnem v službo, glede financ... je pa bolje, da poskrbita sama (služba pa to), saj če želita biti starša, moreta sama prevzeti tudi to odgovornost, da preživita svojo družino (ne pa vajini starši).
No, to je samo moje mišljenje, kako se bosta pa vi2 odločila...upam, da pametnouser posted image . Drugače pa srečno.


_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu rokovalubica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: študentka-nosečnica?
24.3.2008 9:51:26   
loncica
Midva sva tudi oba študetna, pa sva se zavestno odločila za otroka. Vendar jaz sem počakala, do 4. letnika, tako da imam sedaj še par izpitov in diplomo. Poznam punco, ki je imela dva otroka med faksom, pa je vse redno delala.
Naredi kar ti pravi srce. Zvozit se da, če res hočeš. Nama so tudi veliko pomagali moji starši. Glede poroke: če si ne želiš tipične ogromne poroke, se lahko poročiš za malo denarja.

Želim vama vso srečo, pa ne oziraj se na komentarje drugih. Jaz sem se poročila pri 22ih, pa sem ves čas poslušala zlobne jezike, češ sigurno je noseča, ko se bo tako mlada poročila, pa v smislu, sajse komaj poznata. Zdaj se temu le še smejim, takrat me je pa kar jezilo. Očitno bi v današnjem času moral biti skupaj vsaj deset let, imeti stabilno službo, svoje stanovanje... in imeti prvega otroka kdaj, pri 40ih, da bi bili drugi zadovoljni. Mal sem zabluzila.

Lp

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: študentka-nosečnica?
24.3.2008 11:57:34   
kaya2007
jaz sem sicer že malo starejša, ampak mi manjka še par izpitov in diploma. mož ima firmo in smo kar v redu preskrbljeni. bi pa vseeno raje videla, da bi imela izpite že narejene, ker je včasih res težko uskladiti vse skupaj. če grem na fax imam slabo vest, ker nisem s tamalo in seveda tudi obratno. seveda se vse da, če se hoče, ampak jaz mislim, da je lažje, če poštimaš najprej ostale stvari, potem pa imaš otroka in mu lahko nameniš 100°% pozornost!

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: študentka-nosečnica?
24.3.2008 14:11:43   
anju
vse se mora dat, ko je enkrat otrok. ampak je lažje, če soštudijske skrbi za teboj. meni manjka še kar nekaj izpitov do konca, ampak velikokrat še časopisa ne utegnem prebrat... kdaj bom lahko spet brala na metre knjiguser posted image tudi finančno je bolje če si kolikor toliko brez skrbi. IN NA SVOJEM, ne da ti mama soli pamet kaj in kako delat... se pa da tud skozi vse to, se.

(odgovor članu rokovalubica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: študentka-nosečnica?
24.3.2008 14:19:52   
Lunc_a
oprosti,ampak koliko se lahko zanese na starše-za kaj??za varstvo občasno ja,pa mogoče majhna finančna pomoč,ne pa jaz bi otroka jaz bi otroka kasneje pa bodo starši preživljali celo familijo.Mogoče se grdo sliši in tudi vem da bodo zdaj "druga" mnenja padala.Ampak se mi to grdo zdi res.
če nimata absolutno nič,potem počakajta z otrokom.žal kako mu boš nudila kar otrok potrebuje,vsega pa ja starši ne morejo.
Midva sva bila oba nezaposlena,ampak sva delala povsod kje je bilo mogoče in smo sami zvozili.saj ne rečem,saj babi tudi kdaj pa kdaj kupi,čeprav jo ne prosimo,a saj veš kakšne so babice,ampak da bi pa tako brez vsega akr otroka imeli hmm, malo se zamisli.pa ne mislim nič slabega,a na starših ne more vse bit.Hvala bogu je potem moj dobil službo pol leta po rojstvu sina.Mogoče se pa tudi vama pokaže sreča,saj ne veš kaj je za ovinkom.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: študentka-nosečnica?
24.3.2008 14:46:00   
kaja02
pozdravljena!

tudi sama sem bila študentka, moj dragi sicer zaposlen, vendar je dobival minimalca, pa ti lahko povem, da smo zvozl, veliko je bilo prikrajševanja , odrekanja in obračanja denarja v čim bolj potrebne stvari pa je šlo, pa še prizidek sva zidala... lahk pa rečem, da imam zlate starše, finančno mi nista mogla pomagati, sta mi pa priskočla vedno s kakšnimi drugimi stvarmi na pomoč,

svetujem ti samo, da opraviš čim več izpitov, ke rmogoče se ti zdi, da boš tudi potem imela čas pa ga nimaš več, vem iz lastnih izkušenj in se je vrnat v študij zelo in user posted image  težko.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: študentka-nosečnica?
24.3.2008 17:17:28   
rokovalubica
vem, da morava še malo počakati, vendar bova delala na tem, da bo to čimprej..
največja vrednota je ljubezen in tega nama ne manjka, ostalo bova pa že še dobila, ko bo čas za to in ko bova to tudi finančno zmogla. zavidam pa prav vsem, ki že lahko objemate svoje napete trebuščke in/ali skrbite za svoje malčke.

hvala vsem za odgovor.

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 0:15:14   
jasna
Da se, sigurnouser posted image . Ti pa tudi jaz svetujem, da počakaš proti koncu študija. Študentska leta so zelo zelo lepa in vsaj nekaj okusita skupaj, kot par.
LP

(odgovor članu rokovalubica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 7:24:13   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: rokovalubica

največja vrednota je ljubezen in tega nama ne manjka


se strinjam. lepo da vama je ne manjkauser posted image
samo za vse drobne stvari, ki ljubezen hranijo, je s prihodom otroka manj časa.
drugače je vse skupi. druge kvalitete: ene pridejo same, ene moraš pa na novo najti...

(odgovor članu rokovalubica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 7:56:21   
Lunc_a
ljubezen ne kupi plenic,hrane,opremo....

(odgovor članu rokovalubica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 17:25:15   
rokovalubica
brez ljubezni pa tudi ni nič, pa pleničke pa oprema ti nič ne pomagajo, če ne moreš otroku dati tudi ljubezni, ki izhaja iz ljubezni do partnerja.
za opremo in ostalo bova pa našparala, seveda pred prihodom otroka
lp



(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 20:36:07   
ZmajTolovaj
To je res, pa tud nikjer ne piše, da moraš imet ravno naj voziček za xxxxxx evrov pa vse najdražje. Jaz sem pol stvari kupila na bolhi in je lih tako v redu. Ampak zaradi (predvsem tvojega) časa bi ti svetovala, da prej zrihtaš faks, vsaj večino, ker potem enostavno ni toliko časa in volje, pa še če user posted image  ne spi, če so krči, če nimaš ravno pri roki kake babice, da bi se lahko ti tačas spočila ... Res, na začetku ti je faks 482. skrb, imaš z vsem drugim dosti dela. Tako ti vsaj jaz svetujem, ker ti bo po mojem mnenju lažje, seveda pa se odločita po svoje, v vsakem primeru ti želim vse dobro.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu rokovalubica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 20:45:30   
Anonimen
Jaz bi na tvojem mestu še malo počakala. Se mi zdi, da je to prav faza na začetku faxa, ki sem jo tudi sama prebrodila.
Tudi meni se je zdelo, da imam dovolj ljubezni, da imam dovolj volje in poguma za otroka.
Potem sem raje študirala, veliko lepega doživela med študijem, diplomirala, veliko novega odkrila, predvsem pa to, da fant, ki sem ga imela rada ni primeren zame.user posted image HVALABOGU.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 20:55:35   
* Mateja *
Čau! Tud jaz sem mamica študentka. zanosila sem konec štud. leta, pred izpitnim obdobjem v prvem letniku. Odločila sem se ga bebija obdrživa, sva bila tud 3 leta skupaj.  Sej smo jo zmazali skozi, ampka z zamudami, odrekanji in prilagoditvami naju obeh in mojih staršev in še starih staršev. Mož pa je tudi takratže delal.

jaz ti tko rečem, končaj šolo in pol zanosi. Sej si še tok mlada, da res lahko še mal žuraš in si še kaj privoščita, nato pa začnita delat na otroku. Sej poročita se lahko veno že zdej, lahko imata skupen domek, ampka na otroke pa raj počakaj, da boš ti na koncu s šolo, vsaj v zadnjem letniku. Pol pa ni več panike. Diplomo lahko delaš z otrokomm to ni panike. Jaz hodim izrednio, sam ti povem, da je kar naporno, pa imam voljo. Ampak všasih pride vsega preveč.

če te kaj zanima mi lahko pišeš na zs. ti lahko še kaj več povem. Sicer pa poslušaj srce in starše!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 20:56:34   
Talika19
Se strinjam, da lahko tudi z manj materialnimi sredstvi preživiš otroka.
Jaz vidim večji problem v času. Sama moram napisati še magistrsko nalogo, pa če sem iskrena, ne vem še koliko mi jo bo uspelo, čeprav sem rekla, da jo bom napisala med porodniško. Moj user posted image  čez dan spi 2-3x po pol ure, ves ostali čas me ful rabi poleg sebe. Zvečer ko gre spat, pa se ful zbuja in ga moram nazaj uspavat. Torej je dejansko zelo malo časa za pisanje.
Prvi letniki na faksu pa so itak najbolj zahtevni in obsežni za učit.
To je pač samo moje mnenje.

_____________________________

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 21:09:30   
Anonimen
Samo od sebe se nikoli nič ne uredi kar se vajinih problemov tiče.
Na svoje bosta pršla sam če bosta delala prek študenta pač če še študirata(se da delat, jaz v bistvu ne poznam nikogar ki ni delal ob študiju). Poročita se lahko zastojn. Na otroku pa jaz brez vsega niti približno nebi delala, ker biti starš ne pomeni seksat, narest otroka in upat da bo zneslo. Biti starš pomeni bit odgovoren in skrbeti zase in za otroka ki si ga pripeljal na ta svet. Stari starši lahko pomagajo itak, sam pričakovat da vas bodo preživljali je pa zelo sebično, neodgovorno in otročje.

Počakajta pač da vsaj eden od vaju doštudira in se zaposli, potem pa razmišljajta naprej. Moje mnenje. Življenje vama ne bo nikamor ušlo.
So pa študentska leta izredno lepa, uživajta v njih. Za vsako stvar je svoje življenjsko obdobje in za vsako stvar pride primeren čas. Brezveze prehitevat stvari. Uživajta en z drugim, uživajta v študentskih letih, z prijatelji, načrtujta prihodnost, ...... otroka pa imejta takrat ko se bosta za to počutila pripravljena(čustveno in finančno).
Denar ni vse, je pa veliko. Tudi rabljene samo osnovne stvari za otroka nekaj stanejo. Da ne govorimo naprej o mleku če ne dojiš in plenicah. Kasneje vrtcu, oblačilih, ....ni potrebno da ima otrok vse in vse najboljše, je pa potrebno da ima osnove in odgovorna starša ki za to poskrbita.

Tako pač je v svetu odraslih. Ne moremo zmeraj isto sekundo ko si nekaj želimo to dobit. Je treba se potrudit za stvari. Samo so pa potem toliko slajšeuser posted image

< Sporočilo je popravil karin24 -- 25.3.2008 21:10:52 >

(odgovor članu Talika19)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 21:36:41   
wing
Se  strinjam s taliko in karmen. Vse je še pred teboj, če si se odločila za študij, potem uživaj študijska leta, mlada si še in otrok lahko še počaka vsaj do 4.letnika. Pa kot pravi nefretiti...hm,morda ti bo pot prekrižal še kdo...
Otroci so čudoviti, ampak danes mu moraš na žalost tudi nekaj nudit. Služba in stanovanje sta osnovni pogoj. Otrok zahteva odgovornost. Težko verjamem, da se boš brez problema spravila spet k bukvam potem, ko boš imela enkrat ogromno skrbi z dojenčkom, kasneje z malčkom, ki bo morda sicer v vrtcu, ali v varstvu pri babicah, ampak veš, potem boš mama 24ur in 365 dni na leto.
Jaz bi uživala v ljubezni in bi študirala...lepše bo načrtovati otroka, potem ko boš končevala faks, pa ko bo morda čas zrel zanj. Ker kar tako, ker si otroka pač želiš....to nekako ne govori temu vprid.

Kakorkoli se boš odločila, veliko sreče ti želimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 21:49:05   
Anonimen
Samo še nekaj sem hotela dodati. Praviš da s fantom nimata časa delat preko ŠŠ ker redno študirata. Kako pa imata potem namen uskladit študij in otroka ki zahteva pozornost 24 ur na danuser posted image

(odgovor članu wing)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 21:51:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rokovalubica

žal pa nimava 1. kam it, 2. denarja za poroko, 3. oba študirava, zato je možno financiranje samo iz dela prek študentskega servisa...

zanima me vaše mnenje, je res bolje počakati, da se vse v naprej uredi


Ja, RES je bolje pocakat.
Brez nadaljnje debate.

(odgovor članu rokovalubica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: študentka-nosečnica?
25.3.2008 23:01:31   
rokovalubica
točno vem, da morava počakati, da vsaj fant dobi službo, pa da najdeva stanovanje, ... ta čas bom pa tudi jaz prišla že kar daleč od 1. letnika, saj mi gre super.

zanimalo me je samo to, kake so vaše izkušnje, da še malo razmišljam o tem in onem, kako bova speljala vso zadevo tako kot se spodobi, ko bova za življenje v dvoje (troje) 100% prepričana. tako zelo se mi pa tudi ne mudi, da bi imela vse napol-šolo, otroka... saj tudi jaz želim svojim otrokom najbolje in vem, da trenutno ne morem ničesar nuditi.

sem pa vesela, da vas je toliko pisalo, imam boljšo predstavo o tem, kar me čaka.

hvala še enkrat.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




mleko baby love BIO
tina202

Punčka ima probleme z prebavo, tudi po mleku ki je prav za odvajanje nekaka. Za to mleko pa slišim same pohvale. Zanima me vaše mnenje: (Res najlepša hvala za odgovor in vesela bom kakšnega komentarja)

že prej nismo imeli problemov z prebavo in tako je tudi ostalo po jemanju tega mleka (72%)

prebava se je izboljšala (11%)

prebava se je poslabšala (3%)

prebava je ostala ista- dobra (8%)

prebava je ostala ista- slaba (6%)


Število vseh glasov: 36

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!