|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   govorenje
19.3.2008 7:51:09   
NANA123
Imam 16 mesecev straega fantka in govori samo mama ata baba kdaj naj bi začel govoriti kaj več.Razume pa vse.user posted image user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: govorenje
19.3.2008 7:56:25   
vesel
Moja hči je do 2 let samo to govorila. Po 2 letih se ji je pa samo od sebe odprlo in zdj,ko bo čez 2 meseca stara 3 leta govori vse!

druzina je zame vse!!

(odgovor članu NANA123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.3.2008 8:13:46   
honey
Tja do 2. leta ne moreš pričakovat, da ti bo otrok govoril kot strgan dohtar user posted image  - sploh ne pri fantkih. Čeprav naš moram reči, da je še preden je dopolnil 2 leti že govoril zelo razločno, ampak tu ima pa zasluge naša babi, ki ga čuva - ta namreč ni tiho tudi 1 min ne in mu najbrž ni preostalo drugega, kot da ji začne nazaj odgovarjat user posted image . Ne sekiraj se, še prehitro si boš želela kakšen gumbek, da bi ga ugasnila za 2 min user posted image

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.3.2008 8:34:42   
vesel
honeyuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ta pa je dobra babi pa gumbekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

druzina je zame vse!!

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.3.2008 21:25:10   
janca
Vesela bodi naš pri devetnajstih mesecih samo mama. Ampak se sploh ne sekiram. Vse ob svojem času. Je pa različno od otrok. Eni prej drugi kasneje. Joj sam upam, da bo po očiju, drugače ga ne bodo mogli utišat user posted image user posted image

(odgovor članu NANA123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.3.2008 21:38:32   
totimato
IZVIRNO SPOROČILO: NANA123

Imam 16 mesecev straega fantka in govori samo mama ata baba kdaj naj bi začel govoriti kaj več.Razume pa vse.user posted image user posted image  

Bodi vesela dokler ima omejen besednjak. Mali otroci so iskreni in odkriti, saj ne poznajo sramu. Ko boš svojega dragega vpraševala, če si se zredila, bodi previdna da ni mali zraven, ker ti bo povedal po pravici, za razliko od moža, ki se ponavadi zlaže, da se izogne kreganju.

Lumpi mali...
user posted image

(odgovor članu NANA123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.3.2008 22:16:51   
Naja30
To sem se tudi jaz že spraševala. Moja bo tudi v kratkem 16m stara. Nekaj besed že ima, takih svojih in predvsem okrajšav, npr. čevlji so "či" user posted image  

(odgovor članu totimato)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.3.2008 22:22:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: NANA123

Ah, tvoj je super. Moja je pri 16 mesecih znala samo profesionalno lajat in mijavkat.user posted image
Sedaj je stara 21 mesecev in govori mogoče 10 besed...
Toda se sploh ne obremenjujem.user posted image

(odgovor članu NANA123)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.3.2008 22:26:51   
frufru
Naš je 15,5 pa zna ata, mama deda,  baba, ena (irena), teta, samo ta zadnja je teta in vse kar ne zna rest. Samo ni pa minuto tiho. Oponaša na veliko. Pa vsi pravijo, da veliko govoriuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.3.2008 22:30:49   
viv_
To je čist odvisno od otroka do otroka.

Ta velika je začela govorit tam nekje pri 2 letih, prej ni kaj konkretnega povedala. In sedaj, ko pomislim za nazaj, ... ah, kje so ti časi? Zdaj ni NITI SEKUNDE budnega stanja tiho! Groza! Pri 2 letih se ji je odvezalo, celi stavki, večzložne povedi, izgovarjala je vse glasove, vključno z r. Pri 3 letih je govorila povsem normalno, kot odrasel človek, uporablja tudi dvojino.

Ta mala pa zdaj pri 16 mesecih že kar precej govori - verjetno efekt "honeyeve babice", samo da gre pri nas za starejšo sestro user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.3.2008 22:47:36   
krfjolca
Potem je moj frajer eden redkih, ki govori ko strgan dohtar pri 16 mesecih. user posted image  Čisto vsako stvar proba izgovoriti, pa če je še tako zakomplicirana. Pozna že zelo veliko besed, prav preseneča me. Izgovarja tudi težje glasovne sklope, npr pirh reče čisto razločno user posted image . Pa r mu ne dela težav, edino malo bolj grlen je še zaenkrat. Malo še krajša besede, je pa že začel tvoriti preproste stavke (Danes mi je rekel "Mami, ti moja moja user posted image user posted image user posted image ). Mislim, da je za fanta kar zgodaj začel ... Od svaka sin, s katerim gor rasteta skupaj, je pa starejši 13 mesecev od našega, pa sta z govorom približno na istem. Mogoče lahko rečem, da ga naš počasi prehiteva user posted image . Zanimivo, da so take razlike med otroci user posted image .

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 19.3.2008 22:49:20 >

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.3.2008 10:01:21   
_clea_
Naš je bo ravno star 21. mesecev pa govori mama, ata, baba pa še neke spakedranke user posted image user posted image user posted image  Pa pokaže da bo dve leti star in reče dve,pa šteje an,dva,tli user posted image user posted image -ker vedno stopnice štejeva...pa čisto otiho reče kako mu je ime...se pa niti malo ne obremenjujem...enkrat bo že spregovoril...razume pa prav tako skoraj vse...user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.3.2008 13:42:17   
Zamima
naša 16-mesečnica govori: mama, gaga, baba, ti-ti, ajs, kuku, da-da, deda,  več se pa trenutno ne spomnim user posted image
ma saj bo,... jaz sem baje prej govorila kot hodila, pri 12-ih mesecih sem marsikaj povedala že razločno user posted image ,...
razume pa tudi že skoraj vse, čeprav se ji včasih ne da ubogat user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu _clea_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
20.3.2008 13:50:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zamima)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
20.3.2008 22:06:05   
shooo
albert einstain baje ni govoril do 3 leta.

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.3.2008 13:02:10   
bini
torej bo naš drugi einstein user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?