|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Se varuška splača?
18.3.2008 1:20:32   
Anonimen
Koliko vas je takih, ki imate otroka/otroka v zasebnem varstvu predvsem ali izključno zato, ker je cena le tega neodvisna od vaših dohodkov? Namreč - koliko vas je takih, ki plačujete varuško samo zato, ker vas ta stane manj, kakor bi vas vrtec (zaradi višine dohodkov ali premoženja)?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Se varuška splača?
18.3.2008 8:04:33   
smrček
Jst plačujem varuško približno enako, kot bi plačevala vrtec - jasli. Za privat varstvo smo se odločili, ker v vrtcu nismo dobili mesta. Pupa gre jeseni absolutno v vrtec.
Poznam pa eno varuško, ki čuva malčke "premožnejših" staršev; oz. jih privat varstvo stane manj, kot bi plačevali vrtec.

Ja, v ponedeljek začnem hujšat. Jasno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.3.2008 9:46:59   
tikatoka
Pri nas smo se odločili, za privat varstvo, ker nismo dobili prostega mesta v vrtcu. Zato sem iskala varstvo, ampak takega, da ni varuška tam zato ker mora biti  ampak ker hoče biti.
Plačujemo cca 50 evrov več kot bi jih v vrtcu, ampak je varuška tako dobra ( zakon ), da ga do tretjega leta sigurno ne dam v vrtec. Pa nismo  premožni, daleč od tega, ampak se mi zdi da se v vrtcu otrok nebi dobil toliko kot pri njej. V varstvu so 4 otroci.

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.4.2008 14:08:21   
sasa78
jaz bi takoj imela osebno varstvo na mojem domu saj za moje otroke plačujem 550 eur na mesec za vrtec. Delala pa bi po 6 do 7 ur na dan.

Grozne cene vrtcev in komaj čakam 1.9. da bom plačevala samo za enega.

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.4.2008 21:28:32   
Anonimen
A ni nekako logično da je zasebno varstvo dražje kot vrtec?user posted image

Imam izkušnje iz obeh strani in moj otrok do 3. leta sigurno ne gre v vrtec, tako da DOBRA varuška se splača ja, ampak ne iz finančne plati.

(odgovor članu sasa78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.4.2008 22:16:06   
frutka_
Če ne dobiš mesta v vrtcu glih nimaš neke druge variante. In če je varuška res, res dobra, kvalificirana, izobražena za vzgojo predšolskih otrok se najbrž splača. V glavnem pa je to kar vidim katastrofa od privat varstva. Otroke vozijo po parku stare gospe, večino časa otrok sedi v ozičku, ker itak ne morejo tekat za njimi. Pogovor, jezik, komunikacija, tekanje za otrokom in tiščanje hrane v usta...ne vem ni glih neke kvalitete v varstvu, razen v ceni.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.4.2008 22:21:52   
frutka_
Še odgovor na tvoje zadnje vpr.. Večina, ki jih poznam imajo privat varstvo zato, ker niso dobili mesta v vrtcu ali pa izkoriščajo babice. Nekaj je tudi takih, ki menijo, da je privat varstvo najprimernejše za otroka mlajšega od 3leta neglede na ceno. Pomembno se jim zdi, da je varstvo individualno.
No, zdaj sem ti naštela nekaj notranjih vzgibov, ki pripeljejo do te odločitve.user posted image
Dejansko pa jih cena mesečnega varstva pride toliko kot da bi plačevali polno ceno vrtca. Cca. 200eur.

Boš odprla "day-care" zdaj ko imate hiško?!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.4.2008 22:29:01   
Dashenka
Privat varstvo v LJ, cena 400 EUR mesečno, v varstvu je 5 otrok.

Zakaj? Ker je to boljša varianta od javnih jasli. Manj otrok v skupini, manj bolezni, individualna obravnava.
Pri 3 letih pa je otrok zrel za vrtec.

Tore ali se "splača"? Po naših izkušnjah absolutno ja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.4.2008 23:01:35   
shooo
evo , frutka ti je odgovorila zakaj.
zdelo se nam je primerno da je dete do 3 leta doma, nisva želela , ne mogla uposliti babi servis.
naša šefica ima varuško ki pride k nam domov. sicer je mlada punca, varuhinja pedšolskih otrok in z veseljm oprvlja to delo.
pri nas je od pon do rede od 8-13 in čet.petek od 8 do 11.30. plačamo ji pavšalno 240ojrov na mesec ne glede na ure. včasih pride tudi na nočno kadar se mi2 odpravima ven (na kvatreuser posted image )...
mora pa zmiraj biti skuhano koslilo (za obe) ali vaj topla malica a ne?punca sicer tudi kdaj kaj vrže v lonec in seveda posparvi posodo a je v glavnem tam da je z šefico. in super se zastopita.

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.4.2008 6:38:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Dejansko pa jih cena mesečnega varstva pride toliko kot da bi plačevali polno ceno vrtca. Cca. 200eur.

Polna cena vrtca ni 200€. Za mojega mladiča bi, če bi imela visoke dohodke, plačevala 550€ minus 10% (al' koliko že da občina?), kar je cca. 500€. To je polna cena. Zasebna varuška pa stane, kakor vidimo po forumih, od 200€ do 400€ mesečno na otroka. Torej premožnejši starši plačajo za zasebno varuško tudi pol manj kakor bi za javni vrtec. Pluse zasebnega varstva ste naštele že same.
Boš odprla "day-care" zdaj ko imate hiško?!user posted image

Niti pod razno... v dobro otrok in same hiše, seveda user posted image .

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.4.2008 8:30:55   
frutka_
  • V naši občini je cena programa nižja. Občina ti tudi v vsakem primeru plača 20% cene. In če padeš v najvišji razred si na cca. 200eurih polne cene. Več ne gre. user posted image
  • Med počitnicami, ob 4-tedenski odsotnosti, plačaš vrtca le 30% cene. Če imaš možnost, da je oba meseca doma se ti že pozna.user posted image
  • Iz LJ ste, ne?! No, vam pa upoštevajo stanovanjski kredit pa najbrž tudi kakšno odsotnost med počitnicami.
  • Upoštevajo se tudi daljše odsotnosti, primer bolezni.
  • Ko rodiš drugega otroka, prvi pa je vključen v vrtec, avtomatsko zdrsneš v en plačilni razred nižje.
  • Od sept. naprej pa bo vrtec za drugega otroka zastonj. To je zelooooo dobrodošlo!!!! Meni bo eno leto prav prišlo.

Hahaha...v dobro hiše. Itak, da! Res se pozna ko imaš male otroke v bajti. Meni se zdi, da bi lahko vsako leto štrihali. Kje pa je tvoj tamali šef?! Jaz sem mislila da je v vrtcu.

LP in sončka na lička!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.4.2008 8:32:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Kje pa je tvoj tamali šef?! Jaz sem mislila da je v vrtcu.

Moj mladič je šef v dnevni sobi. Sem že kupila Jupol. user posted image  V vrtcu ga pa vsi poznajo po tem, da se non-stop smeji. Vsem in vsemu! Ma ti povem - samo da prestopi prag vrtca, se pa dere kot jesihar. To ni moj mladič! user posted image user posted image

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.4.2008 8:36:02   
frutka_
Ma ja. Saj če se otrok v vrtcu dobro počuti je upravičene 99% cene!user posted image  Naš hodi rad in brez težav v vrtec od prvega dneva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.4.2008 8:37:12   
Anonimen
Ja, to pa res. Pa še nč kej se ne pritožujejo čez njega, razn tega, da zadnje čase mau preveč uveljavlja svojo voljo user posted image . No - poskuša, pa mu ne uspe. Potem pa doma nadoknadi! user posted image user posted image  Jst sm pa živce na loteriji zadela, ja...

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.4.2008 9:51:24   
pegi1
jaz pa sem absolutno za vrtec. v privat varstvu ponavadi nikoli ne ves kako je, razen c reees poznas osebo. in kot ste ze nekatere omenile, so to starejse gospe, na zalost s starim nacinom razmisljanja, kuhanja,...skratka vsega. poleg tega imam se eno slabo izkusnjo, in sicer, ko sem se sama zanimala za privat varstvo, sm enkrat prisla malo pogledat k eni gospe, ki so jo moje prijateljice tako zelo hvalile in kaj je bilo; v varstvu je imela 4 otroke, ko sem jaz prisla se je 2 uri samo z mano ukvarjala, 2 otroka je dala na kahlo (in tam sta bila sigurno 1 uro ali celo vecuser posted image ), stala dva sta bila pac na tleh. mislim ne vem no, do mene pa je bila vsa sladka... ma sej vem, da niso vse enake ampak jaz sem pa absolutno za vrtec, kjer so  izobrazene vzgojiteljice, sledijo novostim in so po moznosti tam, zato ker jim je ta poklic vsec in so si ga same izbrale, stare gospe pa to delajo ponavadi, ker imajo prenizko penzijo.
sicer pa nocem dajati bencina na ogenjuser posted image , vsaka naj se pac odloci po svoje, to ja samo moje skromno mnenje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.4.2008 15:41:43   
frutka_
Osebno tudi sama nimam predsodkov pred vrtcem, mali je od 11ega meseca tamuser posted image .
Hudo pa je, če ne dobiš mesta v vrtcu pa nujno potrebuješ varstvo. Ali pa če ti otrok, predvsem mlajši od 3-eh let, nenehno zboleva. Potem vidim razloge za privat varianto.
V sicer normalnih okoliščinah sem ZA vrtec prej kot ZA privat variante. user posted image

(odgovor članu pegi1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.4.2008 17:10:00   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: pegi1

jaz pa sem absolutno za vrtec. v privat varstvu ponavadi nikoli ne ves kako je, razen c reees poznas osebo. in kot ste ze nekatere omenile, so to starejse gospe, na zalost s starim nacinom razmisljanja, kuhanja,...skratka vsega. poleg tega imam se eno slabo izkusnjo, in sicer, ko sem se sama zanimala za privat varstvo, sm enkrat prisla malo pogledat k eni gospe, ki so jo moje prijateljice tako zelo hvalile in kaj je bilo; v varstvu je imela 4 otroke, ko sem jaz prisla se je 2 uri samo z mano ukvarjala, 2 otroka je dala na kahlo (in tam sta bila sigurno 1 uro ali celo vecuser posted image ), stala dva sta bila pac na tleh. mislim ne vem no, do mene pa je bila vsa sladka... ma sej vem, da niso vse enake ampak jaz sem pa absolutno za vrtec, kjer so  izobrazene vzgojiteljice, sledijo novostim in so po moznosti tam, zato ker jim je ta poklic vsec in so si ga same izbrale, stare gospe pa to delajo ponavadi, ker imajo prenizko penzijo.
sicer pa nocem dajati bencina na ogenjuser posted image , vsaka naj se pac odloci po svoje, to ja samo moje skromno mnenje

Se strinjam, res nikoli ne bi otroka dala v privat varstvo, če osebe ne bi zelo dobro poznala jaz ali kakšna res dobra prijateljica.
In tudi nimaš nobenih info. kaj se pri varuški dogaja, saj od tako malega otroka ne izveš kaj se tam dogaja.
Zadnjič sta se dve "privat varuški" v parku pogovarjali, in se je ena žalila, da ji premalo plačujejo, pa ji je druga svetovala: dvigni ceno, če pa ti ne bodo hoteli plačat, pa reči, da otroka ne boš več pazila, sej ga itak nimajo kam dat.
Pa še en primer: otrok star kakšno leto in pol, teka in skoraj pade v ribnik, ženska se je pogovarjala z drugo žensko in ga je zadnji hip opazila, zgrabila otroka, ga nahrulila in ga posadila v voziček, potem pa dalje klepetala.
Za bruhat user posted image .

Da pa v vsem Mb ne bi našla prostega mesta v vrtcu pa ni res. Jaz sem mojo malo miss mislila vpisat v januarju, pa se je našel prostor, samo sem si jaz potem premislila. Mogoče, res ni prostora v najbljižjem vrtcu, kar pa tudi ni pogoj da je najboljši, pač otroka pelješ kam drugam, sej imamo pa ja vsi avte.

(odgovor članu pegi1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.4.2008 19:17:39   
Bojananika
Jaz sem mojo malo imela v privat varstvu štiri mesece, ker nisem dobila vrtca. Takrat sem bila zadovoljna z njo, no recimo. Od septembra je v vrtcu, zelo rada gre in mislim,da se imajo prov fajn. Res je več bolezni, ampak določene bolezni mora prebolet, da se ji imunski sistem vzpostavi.
Prvi dve leti sta najbolj kritični v vrtcu, pravijo. Saj je bila pri varuški čez poletje pa non stop smrkava al pa vročino mela, ker je bilo vse skupaj šest otrok, tako da ne vidim nobene razlike. Posvečala se pa tudi ni bolj kot v vrtcu, sploh so bili otroci različno stari in je moja, ker ni hodila, stalno na tleh čepelauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.4.2008 21:34:55   
janca
Tudi naš user posted image je v privat varstvu po sili razmer. V jaslih smo dobili odbito. Na vrat na nos smo kot nori iskali varstvo. V tretjem poskusu je šlo. Me je bilo pa kar groza malega zaupati ljudem, ki jih nisem poznala. Toda kaj čem, smo morali. Je blo treba v službo. Zaradi tega sem imela prvi mesec nočne more in prebavne težave. Hvala bogu se mi je to umirilo in bilo zaman, saj sem z varstvom zadovoljna. Plačujem sicer 10 eur na dan, vrtca bi manj. Ko bo star tri leta gre pa  v vrtec, če bo kaj prostora in ne bomo spet izviseli. Pol bo pa res kriza, saj se mi zdi, da ko je otrok star tri leta, je pa res zrel že za v vrtec. Bomo videli.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2008 13:44:30   
Anonimen
Punce jaz imam izkušnje tako z vrtcem kot s privat varstvom, študiram predšolsko vzgojo, prasko imam v jaslih, moja mama ima pa privat varstvo.

Pri nas je po mojem mnenju miljonkrat bolje, pa ne zaradi tega ker je to pač pri meni doma, ocenjujem čisto objektivno. O jaslih sploh nočem zgubljat besed, ker mi gre kr na bruhanje kakšne scene imajo včasih tam, groza mi je ko gledam tiste boge otročke, resuser posted image  Prav zamerile so se mi, bila sem pa že v 4ih različnih vrtcih do zdaj in je povsod isto, zjutraj ko starši pripeljejo otroke so vzgojiteljice cele sladke, kasneje cel čas živčne, otročki šmrkasti, previjajo se zelo malo, pijejo po uri, oblečeni so nekako na pol, ven hodijo zelo malo, o prehranjevanju nočem niti zgubljat besed...
Ne vem no, podn od podna, jaz svojega otroka ne dam v jasli niti če mi oni plačajo!

Vsak teden ko sem na praksi si rečem da če bom jaz takšna kot so te "vzgojiteljice" naj me kar strela udariuser posted image

Da ne bo pomote, vrtec pa mi je zelo všeč, po tretjem letu otrokove starosti sem definitivno ZA vrtecuser posted image

Seveda pa so to samo moje izkušnje, upam in verjamem da imate ve lepše...

(odgovor članu janca)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
11.4.2008 13:50:34   
Anonimen
aja najboljše pa so tak te "cvetke" vzgojiteljic, ko se pogovarjajo z nami študentkami kot da smo iz Marsa, npr: "Veš to kar se tukaj dogaja je čisto naša stvar, o tem se okrog ne govori, to je v sistemu zaprtega kurikuluma" itd...
Tako da takoj veš kam pes taco moliuser posted image

Si očitno mislijo da nas bodo prestrašile s tem ali kakouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
11.4.2008 17:33:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007
Koliko vas je takih, ki imate otroka/otroka v zasebnem varstvu predvsem ali izključno zato, ker je cena le tega neodvisna od vaših dohodkov? Namreč - koliko vas je takih, ki plačujete varuško samo zato, ker vas ta stane manj, kakor bi vas vrtec (zaradi višine dohodkov ali premoženja)?

Hvala za vse odgovore, punce, ampak vseeno mislim, da ste zgrešile bistveno vprašanje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?