Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
se katera spozna na rože? 3.2.2005 13:04:29
|
|
|
|
Erdbeere
|
Jest vem, da ne sme bit na prepihu pa na mrazu....pa da ne mara v vodi stat ( v lončku ne sme biti voda) tko da preveč zalivat ga tud ne
|
|
|
|
se katera spozna na rože? 3.2.2005 13:06:57
|
|
|
|
nenni
|
Jaz ga imam v zelo toplem prostoru, vsako jutro ga našpricam s pršilko, zalijem pa 1x na teden - 1/2l vode. In je zeloooo leeeeeeep.
|
|
|
|
se katera spozna na rože? 3.2.2005 13:08:45
|
|
|
|
Grascakinja
|
Naš ima zelo rad lego poleg teveja... baje da se fotra s sevanjem. Miren kot ob oknu tudi ni napačen. Ne zalivaj ga preveč, tega ne mara, (pri nas ga 1x na 5 dni ali teden) pa mogoče ga od aprila naprej lahko malo pognojiš. Jaz sumljive liste kar sama porežem, preden dol padejo. LP
|
|
|
|
se katera spozna na rože? 3.2.2005 13:11:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Prevsem rabi svetlobooooo!
|
|
|
|
se katera spozna na rože? 3.2.2005 13:15:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni je benjamin umrl, pa smo kupili kokos, ki ne rabi velik svetlobe pa vode :)- :)- Benjamin je pa rad na svetlobi, pa ful ne mara prepiha, sploh pa ne preveč vode. Pa baje listki niso ravno ok, če jih dete poje :zmeden: T.
|
|
|
|
se katera spozna na rože? 3.2.2005 13:26:08
|
|
|
|
balaena
|
Meni se je tudi ta prvi, ki sem ga imela, posušil. Zdaj pa imam enega že kaki dve leti in je vedno bolj bujen. Stoji v kuhinji, ki je sončna, vendar nanj praktično nikoli ne sije direktno. Iz te rastline sem "ustvarila" že nekaj novih. Mogoče bo tudi tebi, mtd, uspelo, če zdajšnjega ne boš rešila. Odreži vejico, ni treba da je prav zelo dolga in jo postavi v vodo. V dveh do treh tednih, bi morale pognati koreninice, to zapiči v zemljo in je. To spodaj je pa iz knjige 200 sobnih rastlin. Jaz upoštevam le navoidla glede svetlobe. Rosim jih ne pa tudi na pesku ne stojijo. Aja, ta druga dva fikusa in vazica z vodo za vejice pa običajno stojijo v kopalnici, ki je povsem obrnjena na sever! Ficus benjamina, indijski fikus Listi indijskega fikusa visijo navzdol na kratkih pecljih na povešenih koncih vej. Rastline so lahko visoke od 20 do 180 cm. Svetloba: Večji del leta naj fikus raste v polsenci, v zimskih mesecih pa ga prestavite na sončno mesto. Zalivanje: V obdobju aktivne rasti zmerno zalivajte in na štirinajst dni pognojite z običajnim tekočim gnojilom. Pozimi zalivajte skromno. Temperatura: Dobro uspeva pri običajnih sobnih temperaturah, pozimi pa naj ima vsaj 15st.C Zračna vlaga: Če raste v toplem prostoru, uspeva bolje pri višji zračni vlagi. lonček postavite v podstavek z vlažilnim peskom in rastlino pogosto rosite. Redno rosenje ščiti pred napadom rdečega pajka. Opomba: Ta fikus dobro uspeva v lončku, ki se vam zdi morda premajhen zanj. Presadite ga šele, ko je res potrebno.
|
|
|
|
se katera spozna na rože? 3.2.2005 13:26:31
|
|
|
|
Annny
|
Svetloba, pršilka, nobenega prepiha in mraza...kot so že predhodnice napisale:)
|
|
|
|
se katera spozna na rože? 3.2.2005 14:20:36
|
|
|
|
babylove
|
Naš benjamin je žalostno preminil :(, zato bom kar tiho z nasveti :)-
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?